Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2016

Selamat Kembali Ke Sekolah :)

Bila berada di sekolah rendah kemain angan nak dara cepat, boleh masuk sekolah menengah. hihi. Tengok akak abang di sekolah menengah boleh bercinta bagai. Dulu, masa di sekolah rendah aku selalu jadi posmen berbayar. Hantar surat cinta akak kepada abang. Sepucuk surat, 20sen. Mereka selit surat dalam buku teks, buku kerja, buku latihan, majalah atau buku lagu. Siap bubuh bedak kasi wangi wangi. Kadang-kadang aku jahat tau! Aku bole singah kejap beli eskrim sambil baca surat mereka, Kelako! Masa sekolah rendah hidung masih berhingus. Ada hati nak kapel dengan budak main bola. Damn! Pernah kapel dengan budak main bola. Kecik kecik dah gatal nak mampus. Hahahaha. Lawak gilo babi! Itu zaman sekolah rendah.
NOOB. Buahahahaha -_-"
Melangkah ke sekolah menengah, masih hanyut dibuai alam remaja. Sekolah menengah lah tempat yang penuh pancaroba. Malaikat dan sehtan berebut rebut nak menarik kita. Amboii! Espcially tingkatan 1. Beragam kawan ditemui. Kalau silap pilih kawan, siaplah nanti…

Sesat Di Ambang Tahun Baru 2016

5 hari lewat.
Hai 2016! :) Wishing for new energy, new spirit, new hope. Still, the commitments remain the same. Sedih.
3 tahun menyambut tahun baru berjauhan dengan keluarga. Tapi itu tidak menghalang aku untuk melangkah ke tahun yang baru ini dengan keyakinan! perrggghhh, berkecai raga statement tak bole blah sangat. Actually, mood new year tak in sangat sebab time ini kami tengah bahagia dengan final exam. Nasib badan ini bertuah punya! 31hb takda paper pulaks. ihiks. Jadi, macam biasa kawan ajak berjimba. So? Marilah mari, kita berpeleseran. Berperang juga nak mencari kereta sewa. Last-last dapat kereta alza. Huntunglaaaaa kayaaaaaaa 

First time in my life celebrate new year eve di dalam panggung wayang! Dapat tak korang bayangkan, tengah-tengah orang lain terkinja-kinja di luar menyaksikan percikan bunga api, makan besar, yam seng dengan keluarga dan sahabat handai, kami pula mendongak ke atas melihat skrin demi menonton Dilwale -_-" Dapat tak bayangkan? krikkk kriiikk kriii…