Skip to main content

Posts

Showing posts from November, 2015

Rezeki Hari Lahir

Pada suatu hari, aku bersama kawan-kawan perempuan mengganas di Cameron Highlands. Mungkin mereka simpati, empati dan kesian pada aku sebab 24 jam menyedih je kerja. Nak nak lagi bersedih time hari jadi. Ini sangat tidak masuk akal. Biasa la perempuan. Emo tak tentu fasal. Ke aku sorang?? Muahahaha. So, mereka termakan la ajakan aku. Mereka berasa terpaksa atau tidak nak ikut trip ni, ada aku kesah??

18/10 pagi kira-kira pukul 9, kami bertolak dari Tanjong Malim ke Cameron Highland melalui jalan Simpang Pulai. Tak senang duduk aku bila dalam perjalanan. Jalan teruk sungguh! Aku jenuh perhati driver bas asyik gelengkan kepala. Nasib baik dapat pemandu yang berhemah. Kalau dapat pemandu yang ganas, rela aku minta turun di rumah orang asli. Maka berhuhu lah aku berjalan kaki nanti.

First destination. 
It's a mustttttttttt bergambar di main entrance with peace sign ;) Aku sentiasa imagine. Kalau aku tergelincir, berpaut pada daun teh lalu ter-petik, apakah yang akan berlaku kepada ak…