Skip to main content

Prank: Kawan Mengandung Anak Kedua.





Berkecamuk sedikit perasaan nak menaip. Bukan apa, aku tak ada feeling nak celebrate birthday selepas i lost my dad. Aku selalu mengelamun seminggu sebelum birthday. Macam-macam benda yang aku pikir. Ya Tuhan, sampai aku tak tahu nak beritahu bagaimana perasaan aku ketika itu. Sering dipujuk juga hati ini. Ye la, hari lahir, tak kan nak sedih. Bayangkan, tahun-tahun sebelumnya my dad will be the first person yang akan call me to wish a birthday. Kadang-kadang siap nyanyi-nyanyi lagi. Dua tahun ini, aku dapat rasa hati aku kosong yang sangat luas sampai apa pun yang mengisinya tidak mampu terpenuh. Begitulah perjalanan hidup aku.

Luckily, aku bertemu beberapa watak di alam universiti ini yang sering kali muncul dalam drama hidup aku. Ecewahhhh! Pandai minah ni mengayat. Feel tengah ada nak menaip ni :P Aku terima whatsapp dari kawan, katanya nak pergi ke klinik. Ingatkan sakit. Rupanya, she is expected to be a mom! Nampaknya, Lyra bakal ada adik lagi. I'm happy for her! Lepastu, kawan whatsapp lagi bagitau yang mom to be mengidam nak makan di western-like restoran. tapi dia bukannya suka makan benda cenggitu. kawan mengidam, alaaaa turutkan saja la. Bahaya orang mengidam kalau tidak diturut. Ehehehe :P Jadi berhuhuhu lah kami turun ke pekan Tanjong Malim. Kebetulan tengah ada pasar malam.

Sesampai di Hitz cafe, tiga orang lagi kawan tengah sedia menunggu di meja. kenapa tiga-tiga watak ini tiba-tiba muncul? Jadi wonder girl sekejap aku tapi tak termampu nak bertanya "eh, kenapa tiba-tiba ada di sini?" Kang kecik hati mereka. Order makanan. 2 kali dah kempunan nak makan spaghetti carbonara. Merungut la dengan waitress. So, waitress tu kata "tinggal satu je lagi. hurm, just for u la. Yang sorang tu bole ambik menu lain" Just for me? Muehehehe.

Cremeso spaghetti alla carbonara 

Selepas habis makan, kami borak-borak. Punya la syok borak-borak sebabh excited gila bercakap dengan mom to be kan. Sekali, birthday song dimainkan. Waitress bawa kek keluar. ya Tuhan, nak nangis juga di situ laju-laju. Tak sangka tau sebab kejutan awal sehari :D



Sekaligus, disambut birthday kawan yang sama dalam bulan Oktober! Thank You tau. 
Prank hari jadi 
yang menjadi. Meski aku tidak dibaling dengan telur busuk. Kahhhhh!!

Birthday Girl 

Mrs. Potato :)

Rindu nak disuap seperti a little girl. 

Wishing and blessed :)

Watak-watak kawan wanita dalam drama hidup aku.


Love you guys ;)

Happy birthday to three of us!

With adutscha. Love u :*

Jenny Meyamor, te' amor ;) Thanks for the cake. Sedap tau :)

Dah besar panjang dah aku. I hope i can stop growing. Malas nak menjadi orang dewasa sebab sentiasa terbeban dengan banyak masalah. Aku tak tahu bagaimana aku boleh melalui 22 tahun ini. Aku cuma yakin dengan 2 perkara: Aku semakin tabah dan semakin matang. Tak dilupakan juga dengan sokongan daripada keluarga, mak ayah adik atuk nenek dan kawan-kawan. I'm not strong without you guys :) age is just a number. We can count number but not pengalaman hidup. Seusia ini, aku tak mengharapkan kejutan dan hadiah mahal-mahal untuk hari jadi. Aku nak kekuatan untuk kelangsungan hidup, kesihatan optimum dan boleh menghabiskan sisa 2 tahun pengajian aku. May all my wishes come true.

Thank you Adutscha for the cactuses :) Tak tau cemana nak jaga kaktus ni -_-

Thank you Jenn for the frame and our pictures. xoxo :*

And, tak dilupakan juga buat adik perempuan dan lelaki aku yang lahir sama dalam bulan Oktober yeayyyyy! We are October babies :*

Happy 18th birthday baby sis and Happy 12th lil bro! We're keep growing up. God bless both of u abundantly. I really love u two. Muah muah muah :* Dulu kami betiga selalu celebrate birthday bersama. Lepastu design kek pasti bentuk nombor 3. I miss the moment :)

once again, 
HAPPY BIRTHDAY! MAY ALL THE WISHES COME TRUE 
God Heals Broken Heart - Psalms 147:3




Comments

Unknown said…
Awwww~~ so sweet besan..keluar tau air mata I bca kat library ni.. hahahaha.BTW happy belated birthday! Yeah October baby..me too -..- haha saje nak bgtau.Okbai.muahh 😘

Popular posts from this blog

Pakaian Tradisional Lelaki Iban Sarawak

Something to be shared. Sebab aku rasa maklumat mengenai kaum Iban di Sarawak, kalau kita Google melambak yang mengarut dari yang tepatnya. Sebagai orang Iban, why not aku kongsi perkara ini. Untuk membantu diri sendiri dan juga orang lain. Aku pun tengah belajar bahasa Iban. Cetek lagi ilmu aku dalam bahasa ibunda sendiri. Btw, aku ambil Bahasa Iban sebagai minor di UPSI. Sebenarnya maklumat tersebut merupakan assigment aku. Kalau ada yang salah sila perbetulkan. Kalau-kalau la ada pihak yang arif bahasa Iban lalu di blog ini . Aku masih lagi belajar, Banyak benda yang aku tak tahu.

Photo taken from Google and Other Blogs :)

Lanjang Ngepan tradisional laki ke dikena ba pala dikumbai kitai lanjang. Bisi sebengkah perengka ba lanjang ke dikumbai ketapu. Ketapu nya digaga ari wi. Wi nya dianyam lalu chura iya nitihka peneka diri empu. Udah wi tembu dianyam sereta dicat, iya digelar kitai ketapu. Bisi mega ketapu dianyam sereta dicat nitihka chura burung kenyalang. Udah ketapu tembu diany…

Semalaman di Perkampungan Orang Asli

Tengah takda benda nak buat, hati aku terpanggil untuk update blog. Cewahhh! Penangan belek folder gambar lama la tu. Pengalaman bermalam di Perkampungan Orang Asli agak menarik bagi aku. Aku suka program yang berbentuk bring me out to other places. Aku jenis yang tidak boleh duduk di tempat yang sama dalam jangka panjang sebab aku cepat muak, stres, sakit kepala. Aku suka tempat yang boleh refresh emosi dan jiwa. Gitu!
Ok, let make it short. Program anjuran Persatuan Bahasa Iban UPSI di Perkampungan Orang Asli Pecah Batu ini berbentuk khidmat masyarakat. Program ini santai dan simple je. Pertama, mendekati penduduk orang Asli. Kedua, pertukaran cara hidup @ budaya. Kami kaum Iban memperkenalkan budaya kami dan begitu juga dengan mereka! Agak seronok sebenarnya kalau susunan program itu betul dan padat.
Program: Program Khidmat Masyarakat di Perkampungan Orang Asli Tempat: Kampung Pecah Batu, Perak Tarikh: 13 Mac - 15 Mac 2015

Program ini bermula 13/3/2015. Tapi beberapa orang antara…

Checklist Barang Penting & Keperluan

Untuk Continue Study !




Hye ! Morning Saturday :)
Bulan August is really tough for me . Banyak kemains benda nak settle . Huru hara kejap kepala hotak aku . Tapi takpa , sekali dalam setahun . kahkahkah . So , here i just wanna make a checklist for my own . Untuk kegunaan diri sendiri je . Aku jenis yang takmo serabut . Kena senaraikan bebetul apa yang penting dan perlu dibuat , dibeli , diuruskan , (dan banyak di lah senang cerita) dahulu . Malas nak menulis di atas kertas . Membazir aje . Kalau taip taip aje , tak perlu nak menebang pokok bagai . Alam sekitar tak musnah . Cuaca pun tak panas sangat . Terbakar kulit ahkak M ko tau . Tetiba pulak aku emo tahap stress .
Barang Penting  (kena settle dulu)

Print out semua borang 
Buat salinan & sahkan semua borang 
Bayar Yuran 
Permohonan PTPTN (dalam proses) 
Medical Check Up 
Upload Gambar Kad Matriks (UPSI) 
Flight Tickets 

Barang Keperluan :

*Pakaian

Baju kurung (9 helai . Mintak mintak cukup)
Baju & seluar sukan
Baju &…