Skip to main content

Posts

Showing posts from October, 2015

Prank: Kawan Mengandung Anak Kedua.

Berkecamuk sedikit perasaan nak menaip. Bukan apa, aku tak ada feeling nak celebrate birthday selepas i lost my dad. Aku selalu mengelamun seminggu sebelum birthday. Macam-macam benda yang aku pikir. Ya Tuhan, sampai aku tak tahu nak beritahu bagaimana perasaan aku ketika itu. Sering dipujuk juga hati ini. Ye la, hari lahir, tak kan nak sedih. Bayangkan, tahun-tahun sebelumnya my dad will be the first person yang akan call me to wish a birthday. Kadang-kadang siap nyanyi-nyanyi lagi. Dua tahun ini, aku dapat rasa hati aku kosong yang sangat luas sampai apa pun yang mengisinya tidak mampu terpenuh. Begitulah perjalanan hidup aku.
Luckily, aku bertemu beberapa watak di alam universiti ini yang sering kali muncul dalam drama hidup aku. Ecewahhhh! Pandai minah ni mengayat. Feel tengah ada nak menaip ni :P Aku terima whatsapp dari kawan, katanya nak pergi ke klinik. Ingatkan sakit. Rupanya, she is expected to be a mom! Nampaknya, Lyra bakal ada adik lagi. I'm happy for her! Lepastu, k…

Rakyat Malaysia Stres

Rakyat Malaysia keeeeee aku sorang je? Mueheheh :P
Stressssssssss
Satu, sebab assignmets berlambak. Nak buat yang mana satu pun aku menung kejap. Relaks je minggu 2 sampai 4 sebab lecturer pun lek lek lu. Lepas tu, mereka seperti berpakat tau bubuh assignments serentak! Cisssssskek bebenau -_-" Ditambah lagi dengan minggu sebelum midsem yang panjang. Selalunya 7 minggu kuliah, midsem, kemudian sambung lagi 7 minggu kuliah. Semester ini tidak, jangan mimpi. 9 minggu kuliah, kemudian midsem, kemudian 5 minggu kuliah. Stress tau! Dengan kuiz nya lagi. Dengan blended learning lagi. Oh oh jenggg! Otak aku pun dah low batt -_- 
New Zealand of Perak. Gambar diambil sekitar 7.45 pagi :)
Maskfie with le housemates :)
Kedua, aku stress sebab jerebu. hairan bebenau jerebu kejap ada kejap takde. Elek elek jerebu main hide and seek dengan kita kan. IPU tidak sihat, kuliah tak kuliah kena turun! Sampai aku dapat rasa partikel partikel kecil menyusup berenang ke saluran pernfasan hingga paru-p…

Hair Like Rihanna

Rambut mahkota kedua bagi seorang wanita. Yang pertama apa? Tepuk dahi, tanya akal. Muehehehe. Aku bukan typical gegirl yang every hujung bulan kena lepak 7 jam di salun sebab nak cantik semata. No no no! Semalam kawan make up aku untuk dinner persatuan pun aku mengeluh panjang. Punya la lama. Seksa tau nak pejamkan mata, tengok atas bawah, lentikkan bulu mata. Haisssss. Beauty is pain -_-" Terus kawan sound "apa kau pikir makeup ini sekejap saja terus cantik?!" dengan loghat sabah. Damn! 
Once aku decide nak pergi salun, memang kena dari awal pagi sampai tengahari la alamatnya meringkuk dalam salun. Kalau boleh, aku nak buat rambut sekali je dan boleh kekal dalam tempoh yang lama. Malas ah nak pergi salun dua tiga kali. I no money. Haha :P Sebelum balik UPSI, aku dah pikir panjang nak dye rambut. Aku usha satu persatu warna rambut retis, Jadi secara spontan aku nak colour burgundy red like Rihanna. ehemssss *berkahak* Muak dah aku hadap muka sendiri depan cermin asyik…