Skip to main content

KL Gangster 3





Hye kamurangggg ! Hikhiks :P Sebulan dah berlalu, baru menyusul entri berjimba sakan di KL. Sedangkan saat-saat berjimba ini hampir dilupakan sebab, pergi KL time cuti midsem bulan April. Damn it! Malas bebenor mak cik -_-" Plus, sekarang kami tengah final. Tapi sempat kan aku duduk rileks sambil layan Pitch Perfect 2 sambil update entri :P Oh my. Layan gambar boleh? sebab aku wordless la sayang semua. Sebak nak ngingat benda lama. Haha >_<





Aku sangat serabai, Machiam makciks sangat -_- kfine!

Another pit stops selepas kami pergi ke SINI (← klik link please), kami tidak teragak agak untuk menterjah pasar seni. Gitewwww ! Takda apa pun kat pasar seni tu. In case la, korang tetiba ngidam nak beli saree or apa-apa je barang-barang berseni boleh la pergi ke situ. Kami pergi ke situ just nak cukupkan syarat berjimba di KL. Dah tu tempat yang dekat, sayang pulak kalau tak pergi kan? Lagi satu, suasana dalam pasar seni bahagian entrance tepi kanan dan kiri sangat cantik untuk berselfie, berwefie dan segala fie fie ni la ye . 



Craving for bah kut teh. Ok la, not bad. 
Tapi ada lagi bah kut teh yang lebih sedap pernah aku makan ;P

Selepas ke Pasar Seni, kami balik ke hotel kejap. Then keluar balik. Lapar sangat nak makan. Maklum la berjalan seharian memerlukan kudrat yang banyak. Muehehehehe :P So, kami cari non halal food. We separate to two groups sebab tak semua yang layan bah kut teh ni. Tapi aku ? Tak kesah sangat, janji semuanya ada pork *wooooo finger licking good* Habis makan, kami berkeliaran sekejap di Petaling street & China Town till 12.30 a.m. Decide to balik hotel. Sebab mak aku pesan, anak dara tak manis keluar malam. Mesti balik sebelum 1 pagi. Muehehehehe. Ok ini drama indonesia. 

Family photo 

Baby girls 





Sampai je kat lobi hotel, fikir dengan jenuh. Don't waste our time babies! 12.30a.m kot. Kata nak jelajah KL habis-habisan. Wake up, orang KL masih lagi aktif berjimba waktu ini. Maka keluar la idea bernas nak jalan kaki ke Dataran Merdeka ;) Memasing berpandangan. Ok sure, why not jalan kaki. Semua agree! Maka berjalan kaki la kami sambil mengilai ketawa bercerita. Sesambil tu juga ternampak gelandangan, orang lari dari rumah *sebab orang tu usung bag, gelisah tak tentu pasal, hilang arah*, kereta berdesup laju. Hah , i dont like to live kat KL! Kalau sekadar melawat tu boleh la.







Really take our time betul la. Tak tahu jam berapa balik dari Dataran Merdeka. Sesambil bercerita, berloya buruk, sesambil minum air, sesambil tu juga cuci mata tengok orang ngedate. Hikhik :P Boleh? Lepas tu merayau lagi depan hotel. Dah pak guard tu senyum sengih melihat kelakuan kami. Pintas lalu je hotel tu. Cenggini la kalau ayam lepas dari reban, kemain tanak balik walaupun tau matahari nak naik. Haha ok agak melampau kenyataan akak. 




Dini hari memang lapar. Tambah lagi kami penat ya ampun ya Tuhanku berjalan kakinya. Aku rasa aku boleh hilang 5kg ok kalau berjalan kaki secara konsisten seperti tu. Nak lepak makan kat KFC tapi tak terjumpa & malas nak carik KFC 24hours. So, melepak la di kedai mamak. Layan 2 gelas air, roti kosong dan maggie goreng. Lpeas tu baru dengan rasa bahagianya berjalan masuk ke hotel. Next day, we was going to Berjaya Times Square. Shopping kejap lepastu layan movie. Then, heading back to good-not-good place called Tanjong Malim. Back to reality ! 

Done with my 24hours visit Kuala Lumpur. Banyak lagi tempat yang belum diterjah di sana. Kumpul duit bebanyak, nanti kita pergi tempat lain pula ye . Hehe. bye !




Comments

Popular posts from this blog

Pakaian Tradisional Lelaki Iban Sarawak

Something to be shared. Sebab aku rasa maklumat mengenai kaum Iban di Sarawak, kalau kita Google melambak yang mengarut dari yang tepatnya. Sebagai orang Iban, why not aku kongsi perkara ini. Untuk membantu diri sendiri dan juga orang lain. Aku pun tengah belajar bahasa Iban. Cetek lagi ilmu aku dalam bahasa ibunda sendiri. Btw, aku ambil Bahasa Iban sebagai minor di UPSI. Sebenarnya maklumat tersebut merupakan assigment aku. Kalau ada yang salah sila perbetulkan. Kalau-kalau la ada pihak yang arif bahasa Iban lalu di blog ini . Aku masih lagi belajar, Banyak benda yang aku tak tahu.

Photo taken from Google and Other Blogs :)

Lanjang Ngepan tradisional laki ke dikena ba pala dikumbai kitai lanjang. Bisi sebengkah perengka ba lanjang ke dikumbai ketapu. Ketapu nya digaga ari wi. Wi nya dianyam lalu chura iya nitihka peneka diri empu. Udah wi tembu dianyam sereta dicat, iya digelar kitai ketapu. Bisi mega ketapu dianyam sereta dicat nitihka chura burung kenyalang. Udah ketapu tembu diany…

Semalaman di Perkampungan Orang Asli

Tengah takda benda nak buat, hati aku terpanggil untuk update blog. Cewahhh! Penangan belek folder gambar lama la tu. Pengalaman bermalam di Perkampungan Orang Asli agak menarik bagi aku. Aku suka program yang berbentuk bring me out to other places. Aku jenis yang tidak boleh duduk di tempat yang sama dalam jangka panjang sebab aku cepat muak, stres, sakit kepala. Aku suka tempat yang boleh refresh emosi dan jiwa. Gitu!
Ok, let make it short. Program anjuran Persatuan Bahasa Iban UPSI di Perkampungan Orang Asli Pecah Batu ini berbentuk khidmat masyarakat. Program ini santai dan simple je. Pertama, mendekati penduduk orang Asli. Kedua, pertukaran cara hidup @ budaya. Kami kaum Iban memperkenalkan budaya kami dan begitu juga dengan mereka! Agak seronok sebenarnya kalau susunan program itu betul dan padat.
Program: Program Khidmat Masyarakat di Perkampungan Orang Asli Tempat: Kampung Pecah Batu, Perak Tarikh: 13 Mac - 15 Mac 2015

Program ini bermula 13/3/2015. Tapi beberapa orang antara…

Checklist Barang Penting & Keperluan

Untuk Continue Study !




Hye ! Morning Saturday :)
Bulan August is really tough for me . Banyak kemains benda nak settle . Huru hara kejap kepala hotak aku . Tapi takpa , sekali dalam setahun . kahkahkah . So , here i just wanna make a checklist for my own . Untuk kegunaan diri sendiri je . Aku jenis yang takmo serabut . Kena senaraikan bebetul apa yang penting dan perlu dibuat , dibeli , diuruskan , (dan banyak di lah senang cerita) dahulu . Malas nak menulis di atas kertas . Membazir aje . Kalau taip taip aje , tak perlu nak menebang pokok bagai . Alam sekitar tak musnah . Cuaca pun tak panas sangat . Terbakar kulit ahkak M ko tau . Tetiba pulak aku emo tahap stress .
Barang Penting  (kena settle dulu)

Print out semua borang 
Buat salinan & sahkan semua borang 
Bayar Yuran 
Permohonan PTPTN (dalam proses) 
Medical Check Up 
Upload Gambar Kad Matriks (UPSI) 
Flight Tickets 

Barang Keperluan :

*Pakaian

Baju kurung (9 helai . Mintak mintak cukup)
Baju & seluar sukan
Baju &…