Skip to main content

Kota Ini Kota Untuk Berpeleseran





......... khususnya buat muda-mudi yang begitu cinta pada kehidupan bebas.

Tatkala malam, sebagaimana idea banyak nak membikin assignments, sebanyak itu juga jari nak menaip. Lama sudah tidak menaip. Minat menulis ini aku dapat dari celah mana tak tau la. Tapi menulis assignment punya la aku menggeliat. Can i hire someone to do all my assignments ? *palm face* Selepas aku pergi Langkawi , kemudian pergi Kuala Lumpur yang jarak masanya dari Tanjong Malim kira-kira sejam kalau menaiki bas atau kereta ;) Baru aku tahu apa itu travel ! Travel you tak perlukan tourist guide, agen pelancongan or apa-apa as a guide. Travel means u explore sendiri sesuatu tempat sehingga tersesat. U'll learn something. Lagi lasak aku rasa. Lagi fun compare to u just berkepit 24 jam dengan tourist guide. Omputih betul minah ni *muntah ijau*

3 hari selepas balik dari Langkawi, aku TER-makan ajakan bitches untuk berpeleseran di Kuala Lumpur. 48 hours di Kuala Lumpur can make me grow :) hihi . Ok . Kami lantik seorang dari kawan yang kami fikir boleh lead travel ini. Yang kumbang dari kolej kediaman, yang bunga dari  rumah sewa. Turun ke stesen bas kampus kemudian bergerak bersama ke stesen bas Tanjong Malim. Sharp 10 pagi kami bertolak dari Tanjong Malim dan sampai di KL kira-kira pukul 11pagi. sampai je di KL, the leader terus mencari hotel sekitar Pudu Raya. Luckily jumpa hotel Citin yang agak ok, selesa, bersih, berpatutan dan strategik ! Hihi.

Google image :P tak sempat nak ambik gambar hotel Citin Pudu . So here's the address;

 38, Jalan Pudu, 55100 Kuala Lumpur 

Even we're in group with boys and girls, don't think negatif sangat ye. Bilik hotel kami separate. Lelaki bilik satu , perempuan pun bilik lain. Kami pilih bilik queen size. Cukup kot sebab kami bukan nak tidur sangat pun. Ini kan entry berpeleseran. Makanya, kami berpeleseran sehingga lebam di KL . Muehehehe . 



First stop, we were going to Menara Berkembar Petronas a.k.a KLCC . Dari Pudu, kami naik monorail. But, timing ke KLCC tak cun. Panas terik plus matahari masih lagi tegak, menyebabkan proses selfie wefie menjadi terbantut sekejap -_-" Dari any angles pun langsung tak dapat nak ambik gambar berlatarbelakangkan Twin Tower itewww . Sedih mak noks !

Petronas Twin Tower ;)

My ladies . Macam biasa aku sentiasa terpendek -_-"

Please bring the boys out ! Hahaha 

And my colgate commercial break gituuuuu !

I love this candid picture . Ala-ala jemah the gossip girls you all 

Then, we were rushing to Bukit Bintang. Harapan mengunung dapat terserempak dengan ahkak or ahbang retis. Tapi hampa dek non :P Vice versa, kami pulok yang jadi retis :P


Me. Never ever get used to camera. Acah retis Hollywood like Kylie Jenner gituuuu. Lol *muntah*

My favouritos shot ever . Squad jump high.
Derrrr sekali kena tengking terus dihalau oleh Pak Bangla the security. Kami tak buta , nampak dah strict line kuning itam di tepi. Tapi, selagi tarak sign no camera allowed or this floor gonna collapse if u jump and shot, selagi itu la aku rasa no hal nak bergambar ! Nyemak je aku rasa.

Candid. And, me like "lari relay 4X400, cuba nak dapatkan baton" :P




@ Pavilion 

Percutian bajet , tapi melahap makanan di Pavilion. Apa tiada lagi tempat makan di KL? Aci tak ?

Dek non tak mampu nak shopping di Pavilion. Depan Pavilion ada brands outlet, pung jadik la ;)

So, end of entry berpeleseran di KL for part 1. Coming soon, part 2. Just waitttttt for me to update it ok. Eh, ada orang tak yang baca agak-agaknya. Takyah nak wait-wait anget le yek. Ekekekeke :P So byeeeee for now ! muachhhh :)




Comments

Popular posts from this blog

Pakaian Tradisional Lelaki Iban Sarawak

Something to be shared. Sebab aku rasa maklumat mengenai kaum Iban di Sarawak, kalau kita Google melambak yang mengarut dari yang tepatnya. Sebagai orang Iban, why not aku kongsi perkara ini. Untuk membantu diri sendiri dan juga orang lain. Aku pun tengah belajar bahasa Iban. Cetek lagi ilmu aku dalam bahasa ibunda sendiri. Btw, aku ambil Bahasa Iban sebagai minor di UPSI. Sebenarnya maklumat tersebut merupakan assigment aku. Kalau ada yang salah sila perbetulkan. Kalau-kalau la ada pihak yang arif bahasa Iban lalu di blog ini . Aku masih lagi belajar, Banyak benda yang aku tak tahu.

Photo taken from Google and Other Blogs :)

Lanjang Ngepan tradisional laki ke dikena ba pala dikumbai kitai lanjang. Bisi sebengkah perengka ba lanjang ke dikumbai ketapu. Ketapu nya digaga ari wi. Wi nya dianyam lalu chura iya nitihka peneka diri empu. Udah wi tembu dianyam sereta dicat, iya digelar kitai ketapu. Bisi mega ketapu dianyam sereta dicat nitihka chura burung kenyalang. Udah ketapu tembu diany…

Semalaman di Perkampungan Orang Asli

Tengah takda benda nak buat, hati aku terpanggil untuk update blog. Cewahhh! Penangan belek folder gambar lama la tu. Pengalaman bermalam di Perkampungan Orang Asli agak menarik bagi aku. Aku suka program yang berbentuk bring me out to other places. Aku jenis yang tidak boleh duduk di tempat yang sama dalam jangka panjang sebab aku cepat muak, stres, sakit kepala. Aku suka tempat yang boleh refresh emosi dan jiwa. Gitu!
Ok, let make it short. Program anjuran Persatuan Bahasa Iban UPSI di Perkampungan Orang Asli Pecah Batu ini berbentuk khidmat masyarakat. Program ini santai dan simple je. Pertama, mendekati penduduk orang Asli. Kedua, pertukaran cara hidup @ budaya. Kami kaum Iban memperkenalkan budaya kami dan begitu juga dengan mereka! Agak seronok sebenarnya kalau susunan program itu betul dan padat.
Program: Program Khidmat Masyarakat di Perkampungan Orang Asli Tempat: Kampung Pecah Batu, Perak Tarikh: 13 Mac - 15 Mac 2015

Program ini bermula 13/3/2015. Tapi beberapa orang antara…

Checklist Barang Penting & Keperluan

Untuk Continue Study !




Hye ! Morning Saturday :)
Bulan August is really tough for me . Banyak kemains benda nak settle . Huru hara kejap kepala hotak aku . Tapi takpa , sekali dalam setahun . kahkahkah . So , here i just wanna make a checklist for my own . Untuk kegunaan diri sendiri je . Aku jenis yang takmo serabut . Kena senaraikan bebetul apa yang penting dan perlu dibuat , dibeli , diuruskan , (dan banyak di lah senang cerita) dahulu . Malas nak menulis di atas kertas . Membazir aje . Kalau taip taip aje , tak perlu nak menebang pokok bagai . Alam sekitar tak musnah . Cuaca pun tak panas sangat . Terbakar kulit ahkak M ko tau . Tetiba pulak aku emo tahap stress .
Barang Penting  (kena settle dulu)

Print out semua borang 
Buat salinan & sahkan semua borang 
Bayar Yuran 
Permohonan PTPTN (dalam proses) 
Medical Check Up 
Upload Gambar Kad Matriks (UPSI) 
Flight Tickets 

Barang Keperluan :

*Pakaian

Baju kurung (9 helai . Mintak mintak cukup)
Baju & seluar sukan
Baju &…