Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2015

Langkawi Mari Lagi

Last part for trip to Langkawi. Yeayyyy ! I alls tau u alls bosan dah dengan cerita-cerita Langkawi i alls sebab u alls berkata "i alls pun dah pergi Langkawi! ingat u alls aje" tapi ada aku kesah ? muehehehe. Tetap jua aku gigihkan diri untuk menaip dalam kepekatan malam ini . uhuks uhuks :P Entry pertama dan kedua aku dah letak siap-siap cantik lagi di sidebar, boleh klik link di short trip tu ye ! hehe :) Ok sambungan.
Lepas kami pergiiiiii, pergi mana ? Lupa pulok dah -_- *rujuk entry balik* Oh ya lepas kami pergi ke Kilim Geoforest Park, kami memecut laju ke Makam Mahsuri. Memandangkan aku dah menjejakkan kaki ke Langkawi rasa tak lengkap sangat kalau tak masuk Makam Mahsuri walaupun dalam tu tak hado hapo sangat ! Just nak tengok Makam Mahsuri lepas tu blah cepat . Muehehehe . Tak berbaloi nak masuk ke sana berbayar RM10 .
Tiket ke Makam Mahsuri.
Inilah makam Mahsuri. Kisah legenda yang sering kita dengar . Dan aku yakin, bebudak sekarang pun pasti tau kisah legenda i…

Kilim Geoforest Park, Langkawi

Entri ini rentetan dari entri Trip ke Langkawi pertama . Klik sini Langkawi Island :)

After keluar masuk mall, driver bas suggest kami pergi ke Kilim Geoforest Park. Driver tu cakap menarik sangat sebab boleh naik boat sambil tengok alam sekeliling . Mula-mula no one setuju sebab Kilim Geoforest Park tidak termasuk dalam pakej -_-" At last, semua setuju . kecuali ada beberapa yang tak pergi . Bayaran masuk RM20/person. Kami dibawa menaiki boat. Sebuah boat muat 10 orang. So here are the picturessssssss 
Welcome to Kilim Geoforest Park :D
Sarawakians & Sabahan
Teman seboat :)
Act like a professional photographer
Boat meluncur laju selajunya membuatkan aku terasa excited ! Sapa tak excited first time naik boat. Eh bukan orang Sarawak selalu guna boat, takde jalan darat ? haha. Lawak, gua kasi 5 like sama lu ! kadang-kadang aku rasa orang sini nak melawak tak bertempat . Statement ganas bebenor. Tapi tak apa, doa ku buat mu supaya posting di Sarawak . Amen . Nexttttttttt please…

Aku Tak Mampu Pergi Coachella

Wait ! I'm suppose to do my assignmentssssss instead of melepak di laman sosial. Apakan daya laman sosial lebih menarik jiwa aku berbanding assignments. Aiiiiiii pening ah ! kecoh ah ! dengan assignment bagai ni ! Nak muntah aku duduk U sampai 4 tahun . Muehehehehehe . relaks ok . that's why aku selalu pegang prinsip, after 7 weeks of die-hard-lecture-classes (which is on midsem) i need must to rewards myself dengan sesuatu yang bukanlah mewah sangat. Setakat pelajar macam aku , makan duit mak bapak extra ptptn , mana mampu nak mewah , tambah lagi GST ye dok ? Wajar la kalau disuruh masak di U . Wakakaka . Abaikan . Aku tak mampu pergi Coachella, Hawaii dan sebagainya. Cukupla aku merangkak ke Langkawi. hahaha ! Ayat minta simpati hingga kaki hinggap di muka sungguh orang naik meluat . Well , enough said . 

Trip ke Langkawi dipelopori oleh super senior sem 8 . Almost sem 8 . Kecuali berapa kerat je yang under sem seperti kami kami ini la . Pakej RM199 termasuk feri, bas, home…

Hilang Ingatan

Aku sign in blog.

Terlupa pula password.

Boleh bayangkan

berapa lama aku tak buka blog?

atau aku nobatkan diri sendiri hilang ingatan.

Ye hilang ingatan pada blog yang asalnya dulu menjadi sosok seakan seorang kawan untuk mencurhat hati.

take your time Meeniey. When you are ready, just get back to me! I wont leave you :) - blog