Skip to main content

Posts

Showing posts from 2015

Lavender Garden, Cameron Highlands

Selamat hari Rabu semua. Rabu kan? Mari kita ber-Flash-Back-Wednesday. ihiks :)
2 bulan yang lepas.......

Yakni jatuh pada hari lahir aku, aku telah pergi ke Cameron Highlands. Aku berjimba sakan di sana. Hari jadi kan. Pasti mau happy! Live while we are young! Gituuuuu. Entry pertama di SINI. Dalam banyak-banyak tempat di Cameron, aku suka lavender garden. kenapa? Sebab syantikkkkkk banget deh! Boleh ambik gambor sampai meletup kamera. Hiperbola betul. Aku malas nak menyelongkar memori untuk bercerita from A to Z. Apa kata kita layan gambar :)

Cameron Lavender Garden Lot UT/ KT/ K-22 Tringkap, 39100 Cameron Highlands, Pahang.
Entrance fee : RM6/person

Miss Universe. I jelly ok. How she can stay fit? She has a toddler girl tho. Takpe la, nanti ai pergi gym :P kahkahkah!
Entrance fees MYR6/ person.  Tak tahu sekarang berapa fee nak masuk. Maklum la, semua harga naik tak henti-henti.
Purple lavender. Wangiiiiiii :)
RED
With Yayau Adut :*
Yayau Azilla :)
Kuruih kaki cheq. TQ banyak-banyak ph…

Dinner Di Bawah Cahaya Lampu Neon

Cubaan satu... dua... tiga... tajuk untuk mewujudkan suasana romantik dan sensual. Huhu. Geliiiii.
Minggu ini minggu study week merangkap minggu submit assignment KPD. Minggu depan dah start final exam. Stress tau. Nak nak lagi ramai kawan balik ke kampung halaman, melunas rindu. Hurmmm -_- Hidup ai agak membosankan. Kalau tidak dihutangi assignments, pasti exam. Kesian. Nak buek guane? Jalan ai tak mampu, maklumla semua harga barang dan perkhidmatan menjerut leher. Stress tau. Kau ingat kerja aku jadi student fikir pasal belajar je? Hello, ai ada life okay! nak juga fikir pasal kehidupan dan negara. Haha. Esok lusa praktikal, bergaji tiada, nak meneruskan kelangsungan hidup ataupun orang putih kata survive tu cemana? Lemasssssss .
I'm a type of perempuan yang suka buat self rewards bila dah penat, stres dan sedih. Caranya? Mudah seja bah! Dengan makanannnnnnnnnnnn, yeayyyyy! Setakat ini, aku hanya mampu manjakan diri dengan makanan. Dalam hati, nak sangat travel :'( Apa-apa …

Mari Join Segmen Elia Si Jejari Runcing!

Lari sekejap dari assignments! 
Nak join segmen blog Elia. Lama tau dah tak join mana-mana segmen dari blogger terkenal. Ehem -_-" Excited! Biasa la orang macam aku, bukan selalu update blog. Bila rasa nak je aku update. Dengan kesempatan yang ada, akunak juga blog aku increase in views dia. Gituuuuuuuu. Korang boleh join segmen ini tau. Rugi kalau tak join. Sebab blog Elia blog otai. Sapa tak kenal. Pasti ramai yang berkunjung ke blog kamu kamu kamu nannnnnnti kalau disenaraikan di blog list :)
hye! nama aku stres assignments :P

Apa yang ada di blog aku?

Blog aku tak ada apa-apa. Aku update cerita pasal aku je. Kalau nak tau pasal aku, baca la blog aku sampai abis. ihiks. Jom kita saling mengunjungi, mengeratkan silaturahim sempena Christmas :)

Sayang, Meeniey Sykes :*



Kena Main @ Istana Budaya

Hye you allsss! Sengaja nak berkongsi kisah lampau awal tahun ni. Bulan Mac 2015. Aku buka-buka folder, terjumpa gambar-gambar ini. Elok la sekarang ini assignments dah surut, jadi aku share lah di sini. Sharing itu kan caring :)
Misi ke Istana Budaya, semata nak menyaksikan persembahan teater Kena Main. Aku dapat join ini pun sebab ada sorang coursemate tak dapat pergi last minute, aku ganti tempat dia. So, jadilah aku bidan yang menerjunkan diri. Menyemak je kerja aku. Kihkihkihkih! Rezeki aku kot. bayar RM20 je nak masuk, ada diskaun untuk student.
Gang Yayau ;) 
With lecturer, Ariff Mohamad.
Let's take a selfie with Hans Isaac! The first actor yang kami jumpa di main entrance Istana Budaya.

Selepas habis saja pementasan teater Kena Main, di luar telah diadakan sesi autograf. Bila aku tengok orang lain serbu, aku pun menyemak nak serbu. Yang lain aku tak sempat nak selfie. Kemain bersesak sesak orang nak dapatkan autograf pelakon. Malas nak beratur dan menunggu lama.
Luckily, …