Skip to main content

Bunga Untuk Aku Daripada Seseorang




Diselit pada wiper kereta , secebis nota kecil ditinggalkan dan kemudian hujan turun renyai-renyai ! Waaaa so sweet like a cottoncandy . and nyums ! haha . Untuk aku ke ? No lahhhhhhhhh . 

Habis kelas minor Bahasa Iban, keluar je dari lif cepat-cepat, terus menuju tempat membeli makanan tanpa pandang orang kiri kanan depan belakang. Kebiasaannya itu lah rutin harian aku pada hari Rabu. Sebab gaps hanya sejam je dengan kelas KPP . Tak kuose mak cek nak balik rumah , nak . kuikuikui . Tiba-tiba, ada sesuatu yang menarik perhatian aku . Hujan , aku berhenti di hadapan sebuah kereta Swift warna putih. Ada sejambak bunga ros warna merah, diselit pada wiper dan disimpan nota kecil. Like seriously ? I'm wondering, sama ada lecturer bagi pada student, student bagi pada lecturer, lecturer bagi pada lecturer or student bagi student. Ehems ! Dont cha think it's so suwiittttttttt !!!! Hahahaha . Siapa je orang seromantik itu, siapa je orang bertuah itu ? Ekekeke . Aku birthday present dapat anak patung katak je =_=" Hahaha .

Apa yang aku nak cerita bukan kejadian romantik tadi. sekian ~ aku nak throw backkkkkkkk something yang ada kaitan dengan bunga-bunga gituu. A few few few few months back , yang aku tak ingat langsung tarikh dan masa kecuali tempat , my friend brought me tooooo...............

Here ! Floria Putrajaya 2014  

Masa Floria ini tengah berlangsung , kitorang sedang final exam. Ngeeeee . But, ada breakie selama seminggu antara satu paper dengan papers lain. So moh ler kita ke Putrajaya ! jangan lepaskan peluang . Haha . Kawan aku , kakak dia kerja kat Putrajaya. Alang-alang dia dah ajak balik rumah. akak dia pun bawa kami berdua ke Floria. Sebagai terapi , kononnyeeeee . 

Big fat me :P ahahak

Me at Taman DiRaja Floria Putrajaya 2014 :)

Groupfie Of the year ! Yeehhuuuu :D

Sebelum balik semula ke place of stres, malam tu kami berdua jalan kaki ke Alamanda Putrajaya. highlightttttttt JALAN KAKI okeh ! haha . kuruih sebentar mak cik berdua. Dekat je pun . Barang and makanan kat sana , u know la , so 'murah ya ampunnnn' sampai aku gelaks sakan . haha ! First datang Putrajaya , akak dia terus bawa pergi pasar malam kat presint berapa tah . aku pun dah nyanyuk sebab benda throw back ni nak refresh benda yang lama-lama gila . Bila nak buka balik lipatan memori ke Putrajaya ni jadi macam orang tua umur 90-an yang bila ditanya mengenai cerita cinta dia zaman dulu-dulu terkial-kial senyum kambing garu kepala kot . ambik engkau ! Haha :P


Me with roomie :) We're cute doeeeee ! And people always said that both of us are twin . 

This ! I love floating umbrella . So cantik u know .

apa lagi ?? I have no story to tell lagi . Sebab sel sel otak dah tak mampu nak berhubung . Adoi . So good night good morning everyone ! And , no so many photos taken here . Sebab panas sangat kot masa tu . Tekak aku kering , peluh aku membasahi rambut . Haha . I'll be back to Putrajaya one day . Haha . I love the scenery there . Sangat cantik kalau nak ambik gambar . Actually this is my second time pergi Putrajaya. Pertama dulu , ada program seminar pemahaman dasar kerajaan kepada pemimpin mahasiswa. haaaa , ambik kau nama progra punya la panjang ! And see u all in next entry . Bye !




Comments

Popular posts from this blog

Pakaian Tradisional Lelaki Iban Sarawak

Something to be shared. Sebab aku rasa maklumat mengenai kaum Iban di Sarawak, kalau kita Google melambak yang mengarut dari yang tepatnya. Sebagai orang Iban, why not aku kongsi perkara ini. Untuk membantu diri sendiri dan juga orang lain. Aku pun tengah belajar bahasa Iban. Cetek lagi ilmu aku dalam bahasa ibunda sendiri. Btw, aku ambil Bahasa Iban sebagai minor di UPSI. Sebenarnya maklumat tersebut merupakan assigment aku. Kalau ada yang salah sila perbetulkan. Kalau-kalau la ada pihak yang arif bahasa Iban lalu di blog ini . Aku masih lagi belajar, Banyak benda yang aku tak tahu.

Photo taken from Google and Other Blogs :)

Lanjang Ngepan tradisional laki ke dikena ba pala dikumbai kitai lanjang. Bisi sebengkah perengka ba lanjang ke dikumbai ketapu. Ketapu nya digaga ari wi. Wi nya dianyam lalu chura iya nitihka peneka diri empu. Udah wi tembu dianyam sereta dicat, iya digelar kitai ketapu. Bisi mega ketapu dianyam sereta dicat nitihka chura burung kenyalang. Udah ketapu tembu diany…

Semalaman di Perkampungan Orang Asli

Tengah takda benda nak buat, hati aku terpanggil untuk update blog. Cewahhh! Penangan belek folder gambar lama la tu. Pengalaman bermalam di Perkampungan Orang Asli agak menarik bagi aku. Aku suka program yang berbentuk bring me out to other places. Aku jenis yang tidak boleh duduk di tempat yang sama dalam jangka panjang sebab aku cepat muak, stres, sakit kepala. Aku suka tempat yang boleh refresh emosi dan jiwa. Gitu!
Ok, let make it short. Program anjuran Persatuan Bahasa Iban UPSI di Perkampungan Orang Asli Pecah Batu ini berbentuk khidmat masyarakat. Program ini santai dan simple je. Pertama, mendekati penduduk orang Asli. Kedua, pertukaran cara hidup @ budaya. Kami kaum Iban memperkenalkan budaya kami dan begitu juga dengan mereka! Agak seronok sebenarnya kalau susunan program itu betul dan padat.
Program: Program Khidmat Masyarakat di Perkampungan Orang Asli Tempat: Kampung Pecah Batu, Perak Tarikh: 13 Mac - 15 Mac 2015

Program ini bermula 13/3/2015. Tapi beberapa orang antara…

Checklist Barang Penting & Keperluan

Untuk Continue Study !




Hye ! Morning Saturday :)
Bulan August is really tough for me . Banyak kemains benda nak settle . Huru hara kejap kepala hotak aku . Tapi takpa , sekali dalam setahun . kahkahkah . So , here i just wanna make a checklist for my own . Untuk kegunaan diri sendiri je . Aku jenis yang takmo serabut . Kena senaraikan bebetul apa yang penting dan perlu dibuat , dibeli , diuruskan , (dan banyak di lah senang cerita) dahulu . Malas nak menulis di atas kertas . Membazir aje . Kalau taip taip aje , tak perlu nak menebang pokok bagai . Alam sekitar tak musnah . Cuaca pun tak panas sangat . Terbakar kulit ahkak M ko tau . Tetiba pulak aku emo tahap stress .
Barang Penting  (kena settle dulu)

Print out semua borang 
Buat salinan & sahkan semua borang 
Bayar Yuran 
Permohonan PTPTN (dalam proses) 
Medical Check Up 
Upload Gambar Kad Matriks (UPSI) 
Flight Tickets 

Barang Keperluan :

*Pakaian

Baju kurung (9 helai . Mintak mintak cukup)
Baju & seluar sukan
Baju &…