Skip to main content

18 Oktober
I'm officially 21 !

yeayyyyyyyy !! Bersyukur sangat-sangat aku masih dapat mennyedut oksigen dan melihat bumi ini dengan izin Tuhan . Tiada apa yang aku harapkan pada usia ini *ecewahhhhhhhhhhhh berkata begitu seperti usia nenek nenek pulok dah* I want a better life though , instead of minta itu ini . Siapa yang tanak hadiah special special , maklum la birthday setahun sekali ye dak . Tapi pengalaman hidup selepas pemergian ayahku menuntut aku mengkehendaki kehidupan yang lebih baik . kalau boleh aku tak nak gugurkan air mata . tanak sakitkan hati orang . Apa yang aku nak , aku nak belajar rajin-rajin , habiskan degree aku ni . And , i can make my late dad proud and happy for me ! Kalau dulu , orang pertama yang akan ucap birthday pada aku ialah ayah =) Dia tak ucap secara direct . Dia bagi je nasihat dan kata-kata perangsang . Nasihat dan perangsang tu masih lagi terngiang-ngiang di telinga aku . Sebab itu yang paling berharga . Bukan la aku nak cakap yang semua benda yang ayah bagi macam handphone, labtop dll tak berharga ! Ngeeeee . 

Dah boleh kawen dah ! Haha :P

19/10 dan 22/10 pulak birthday adik perempuan dan adik lelaki aku ! What a life Tuhan dah bagi . Belajar rajin-rajin ye dik . i love u :) Semoga Tuhan merahmati segala hidup mu dan mengiringi setiap langkahmu agar tiada yang cacat cela . 

p/s : Let me inform you , sekarang ni aku dah tutup or deaktifkan semua laman sosial aku kecuali instagram dan juga Twitter ! So ? Waddup ? ^_____________^ 

Comments

Popular posts from this blog

Pakaian Tradisional Lelaki Iban Sarawak

Something to be shared. Sebab aku rasa maklumat mengenai kaum Iban di Sarawak, kalau kita Google melambak yang mengarut dari yang tepatnya. Sebagai orang Iban, why not aku kongsi perkara ini. Untuk membantu diri sendiri dan juga orang lain. Aku pun tengah belajar bahasa Iban. Cetek lagi ilmu aku dalam bahasa ibunda sendiri. Btw, aku ambil Bahasa Iban sebagai minor di UPSI. Sebenarnya maklumat tersebut merupakan assigment aku. Kalau ada yang salah sila perbetulkan. Kalau-kalau la ada pihak yang arif bahasa Iban lalu di blog ini . Aku masih lagi belajar, Banyak benda yang aku tak tahu.

Photo taken from Google and Other Blogs :)

Lanjang Ngepan tradisional laki ke dikena ba pala dikumbai kitai lanjang. Bisi sebengkah perengka ba lanjang ke dikumbai ketapu. Ketapu nya digaga ari wi. Wi nya dianyam lalu chura iya nitihka peneka diri empu. Udah wi tembu dianyam sereta dicat, iya digelar kitai ketapu. Bisi mega ketapu dianyam sereta dicat nitihka chura burung kenyalang. Udah ketapu tembu diany…

Semalaman di Perkampungan Orang Asli

Tengah takda benda nak buat, hati aku terpanggil untuk update blog. Cewahhh! Penangan belek folder gambar lama la tu. Pengalaman bermalam di Perkampungan Orang Asli agak menarik bagi aku. Aku suka program yang berbentuk bring me out to other places. Aku jenis yang tidak boleh duduk di tempat yang sama dalam jangka panjang sebab aku cepat muak, stres, sakit kepala. Aku suka tempat yang boleh refresh emosi dan jiwa. Gitu!
Ok, let make it short. Program anjuran Persatuan Bahasa Iban UPSI di Perkampungan Orang Asli Pecah Batu ini berbentuk khidmat masyarakat. Program ini santai dan simple je. Pertama, mendekati penduduk orang Asli. Kedua, pertukaran cara hidup @ budaya. Kami kaum Iban memperkenalkan budaya kami dan begitu juga dengan mereka! Agak seronok sebenarnya kalau susunan program itu betul dan padat.
Program: Program Khidmat Masyarakat di Perkampungan Orang Asli Tempat: Kampung Pecah Batu, Perak Tarikh: 13 Mac - 15 Mac 2015

Program ini bermula 13/3/2015. Tapi beberapa orang antara…

Luahan Hati Seorang Bohsia

Today is Friday . I'm free . Eh , bukan aku memang selalu free ke ? wakakaka . Ohkay serius sikit . TV show favourite dah nak start dah ni . fokus fokus fokusssss !
iklan ini ditaja oleh Loreal Paris .  Apa kaitan diri ku ini dengan Loreal Paris ? Tetiba (-_-")
Hye you all ! Selamat pagi ! apa khabar ? Anda , bersama saya pengacara pada hari ini Cik Meeniey Vogue The Best !! (lambai tangan) Anda sedang menyaksikan rancangan No Rumours No Glamours ! Nah , ko ada ? Kita akan kupas sedikit tajuk mengenai perjalanan hidup seorang bohsia bersama tiga orang tetamu jemputan iaitu Profesor Kiah , Datin Joyah dan bekas bohsia Cik Munah !
Main main jugak , gedik gedik jugak tapi aku tak sentuh fasal hidup orang lain . ewahhhh ! Isnin minggu depan , aku akan sitting for JPJ test pukul 2 petang . Harap semuanya berjalan dengan lancar . Sebulan dah aku belajar memandu . Dulu , hidup hidup aku ingat belajar drive sampai 3 bulan . Mana ada orang nak ajar engko sampai 3 bulan ? At least lah…