Skip to main content

Posts

Showing posts from October, 2014

Sweet Escape To Melaka

Yeayyyyyy ! Finally, hajat yang sudah disimpan terlalu lama termakbul juga . Ehehehe . Dulu selalu dengar dan imaginasikan Melaka bila belajar Sejarah . Bila buka buku teks, pasti dapat tengok gambar Kota A Famosa, Stadthuys and etc . Cuti midsem plan memang tak la nak menjaga rumah sewa di Tanjong Malim 24/7 . Selalu cuti seminggu aku fly ke Sarawak balik hometown . Tetiba rasa tak payah la ko balik, buat la assignmentsssss ko yang melambak bak bukit . Lagi pun the fattest event just around the corner ! So, tersadai la aku seorang diri yakni pada birthday juga aku sendirian . uhuk uhuk uhuk :(
Actually, me and my friends were planning this short escape roughly . Esok pergi Melaka , harini kitorang ajak kengkawan yang lain . Ajak ramai kawan tapi yang perginya bertiga . Elok la sangat ! haha :) Sebelum ke Melaka , alang-alang kawan terus pergi Jempol buat group assignments . Ko ada ? Area Kuala Pilah sesuai kalau nak buat food hunting . Dengan salai itik dan lemangnye berderetan mera…

18 Oktober

I'm officially 21 !
yeayyyyyyyy !! Bersyukur sangat-sangat aku masih dapat mennyedut oksigen dan melihat bumi ini dengan izin Tuhan . Tiada apa yang aku harapkan pada usia ini *ecewahhhhhhhhhhhh berkata begitu seperti usia nenek nenek pulok dah* I want a better life though , instead of minta itu ini . Siapa yang tanak hadiah special special , maklum la birthday setahun sekali ye dak . Tapi pengalaman hidup selepas pemergian ayahku menuntut aku mengkehendaki kehidupan yang lebih baik . kalau boleh aku tak nak gugurkan air mata . tanak sakitkan hati orang . Apa yang aku nak , aku nak belajar rajin-rajin , habiskan degree aku ni . And , i can make my late dad proud and happy for me ! Kalau dulu , orang pertama yang akan ucap birthday pada aku ialah ayah =) Dia tak ucap secara direct . Dia bagi je nasihat dan kata-kata perangsang . Nasihat dan perangsang tu masih lagi terngiang-ngiang di telinga aku . Sebab itu yang paling berharga . Bukan la aku nak cakap yang semua benda yang ayah b…

I did Liposuction !

Haaaaaaaaa tudiaaaaaaaaaaaaa ! Cik adik datang dengan lemah gemalainyaaaaaaaa ! Tetiba kan , rasa aura nak menaip blog tu kans semakin memuncak malam ni kannss . Ihiks ihiks . Lama dah tak borak kans . Lupa diri ada blog . ewah ! Rindu nak blogwalking , nak manja-manja , geser-geser kepala  kat blog . Apa kan daya ada juga benda menghalang . ekekekeh . A lot of stories kita nak share , tapi ngak sempat dong ! Tak berani nak janji update cerita-cerita happy, sad, tragis, horror and etc etc kat blog . 

DULU

SEKARANG
If you're rajin enough to scroll my oldest posts , so syok you all aku rajin edit-edit gambar siap ada watermark lagi tu . Amboiiiii ! Sekarang ? I tell ya , sekarang tak perlu jenuh nak edit-edit . Collagen kannnnnn adaaaa ! Tapi kenapa tetiba iolss rasa gambar yang edit tu paling cute . Wakakaka . 
Jika dibandingkan dulu dan sekarang , dulu aku fasih sikit kot nak menulis dan bercakap dalam English . Sekarang ? Orang tanya English , aku jawab BM . Orang tanya BM , sta…