Skip to main content

Baju Kurung Ketat Ketat




Hello Februari :)

Ada orang tak ? *tiup habuk di blog* Cuti sem selama satu bulan dah nak habis . Hujung minggu ni aku akan balik ke UPSI . Bermula lah zaman kesibukan assignments aku . ahaks :P Baru terpikir nak update blog . Nak menikmati cuti tanpa laman sosial *lah sangat sangattttttt* 

Cerita cuti aku mungkin tak menarik seperti awaks punya . Tapi ! Haaaa ada tapi ok . Cuti kali ini ada sentimental value gituuuuu . Meeting old friends and Spending time with oldfolks . Cerita itu akan diabaikan untuk hari berikut nya . Rileks , seminggu lagi derrr :P

Awak tau ? Pasti tak tau . Ni nak bagitau lah ni . Kerja aku makan je sepanjang cuti . Dah nak meletops dah badan aku ! I confirm baju kurung nanti ketats ketats . Haha . Tapi tak selamanya . Sebab bila dah sampai kat sana , U know berjalan kaki , rushing here and there , sleepless , naik tangga rumah 5 tingkek dan makanan yang anak tekak aku tak dapat nak adapt , pasti aku turun beberapa kilo . Sedih ni :'(

Chick A Licious , Marry Brown :)

Kek Lapis Masam Manis , home made by me :)

Bingka labu , home made by my baby sis :)

Special Kampua Mee , Kanowit Town :)

Ikan Goreng Sos , home made by me :)

Cucur cempedak , hand made by me :P lol

Hahahahaha ! Pisang goreng chessy by me :P

Mee goreng basah , Sibu Jaya 

Nasi Goreng Pork (non halal) by me .

Cucur Pringles by me . Kruk krak kruk krak ranggup habaq hang :P


Yang ini belum kira lagi gambar makanan yang tak sempat ditangkap sebab terlalu gelojoh . wakakaka . confirm aku akan rindu makanan-makanan ini nanti . Sighhhh ! Confirm jugak baju kurng i ketats seketats benda yang paling ketat kat dunia . Malu ner titew tauuuu ! -_______________- So apa lagik ? banyak benda nak dicerita tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii malassssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss . kbye !





Comments

Popular posts from this blog

Pakaian Tradisional Lelaki Iban Sarawak

Something to be shared. Sebab aku rasa maklumat mengenai kaum Iban di Sarawak, kalau kita Google melambak yang mengarut dari yang tepatnya. Sebagai orang Iban, why not aku kongsi perkara ini. Untuk membantu diri sendiri dan juga orang lain. Aku pun tengah belajar bahasa Iban. Cetek lagi ilmu aku dalam bahasa ibunda sendiri. Btw, aku ambil Bahasa Iban sebagai minor di UPSI. Sebenarnya maklumat tersebut merupakan assigment aku. Kalau ada yang salah sila perbetulkan. Kalau-kalau la ada pihak yang arif bahasa Iban lalu di blog ini . Aku masih lagi belajar, Banyak benda yang aku tak tahu.

Photo taken from Google and Other Blogs :)

Lanjang Ngepan tradisional laki ke dikena ba pala dikumbai kitai lanjang. Bisi sebengkah perengka ba lanjang ke dikumbai ketapu. Ketapu nya digaga ari wi. Wi nya dianyam lalu chura iya nitihka peneka diri empu. Udah wi tembu dianyam sereta dicat, iya digelar kitai ketapu. Bisi mega ketapu dianyam sereta dicat nitihka chura burung kenyalang. Udah ketapu tembu diany…

Semalaman di Perkampungan Orang Asli

Tengah takda benda nak buat, hati aku terpanggil untuk update blog. Cewahhh! Penangan belek folder gambar lama la tu. Pengalaman bermalam di Perkampungan Orang Asli agak menarik bagi aku. Aku suka program yang berbentuk bring me out to other places. Aku jenis yang tidak boleh duduk di tempat yang sama dalam jangka panjang sebab aku cepat muak, stres, sakit kepala. Aku suka tempat yang boleh refresh emosi dan jiwa. Gitu!
Ok, let make it short. Program anjuran Persatuan Bahasa Iban UPSI di Perkampungan Orang Asli Pecah Batu ini berbentuk khidmat masyarakat. Program ini santai dan simple je. Pertama, mendekati penduduk orang Asli. Kedua, pertukaran cara hidup @ budaya. Kami kaum Iban memperkenalkan budaya kami dan begitu juga dengan mereka! Agak seronok sebenarnya kalau susunan program itu betul dan padat.
Program: Program Khidmat Masyarakat di Perkampungan Orang Asli Tempat: Kampung Pecah Batu, Perak Tarikh: 13 Mac - 15 Mac 2015

Program ini bermula 13/3/2015. Tapi beberapa orang antara…

Luahan Hati Seorang Bohsia

Today is Friday . I'm free . Eh , bukan aku memang selalu free ke ? wakakaka . Ohkay serius sikit . TV show favourite dah nak start dah ni . fokus fokus fokusssss !
iklan ini ditaja oleh Loreal Paris .  Apa kaitan diri ku ini dengan Loreal Paris ? Tetiba (-_-")
Hye you all ! Selamat pagi ! apa khabar ? Anda , bersama saya pengacara pada hari ini Cik Meeniey Vogue The Best !! (lambai tangan) Anda sedang menyaksikan rancangan No Rumours No Glamours ! Nah , ko ada ? Kita akan kupas sedikit tajuk mengenai perjalanan hidup seorang bohsia bersama tiga orang tetamu jemputan iaitu Profesor Kiah , Datin Joyah dan bekas bohsia Cik Munah !
Main main jugak , gedik gedik jugak tapi aku tak sentuh fasal hidup orang lain . ewahhhh ! Isnin minggu depan , aku akan sitting for JPJ test pukul 2 petang . Harap semuanya berjalan dengan lancar . Sebulan dah aku belajar memandu . Dulu , hidup hidup aku ingat belajar drive sampai 3 bulan . Mana ada orang nak ajar engko sampai 3 bulan ? At least lah…