Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2013

Dengue Fever

Hewhewhew . Cerita ini tak segar lagik . Tapi tetap jugak nak post kat sini . Ada aku kesah ?
Kawan saya kena dengue fever jugak beberapa hari yang lepas . Bersih kot . Nyamuk ini memang keturunan serangga yang kuat ke ? Tak pernah pernah nak pupus . You know ? ihiks . Beberapa hari lepas balik dari Indonesia , aku sakit . Demam mengejut . 3 hari kot aku tahan dok kat rumah . At last , aku dihantar ke hospital . Masuk emergency department . Diperiksa apa semua . Doktor sahkan aku terkena demam denggi . Pukul 2.30 pagi kot aku diadmit secara rasmi . Ehh ? Rasmi ? Muehehehe

Kedua dua belah tangan aku bengkak kena jarum tu kot . Lepas tu , mereka kena ambik sample darah aku 3 hingga 4 kali sehari T__________T Mereka langsung tak menghiraukan perasaan aku yang cute ini tau ! Ahaks *muntah cekedis warna warni*

Makanan kat hospital ko takyah tanya aku cemana . Rasa dia tawar nak meninggal >_< Dah lah memang aku langsung takda selera nak makan . Ditambah pulok makanan dia rasa tak ke …

Kehidupan Baru

Hye semua !

Hari ini masuk hari ke 6 aku dah berada di negeri orang . Rasa sedih , rasa rindu , rasa nak nanges , rasa segala rasa yang aku alami . Aihhhh . Rindu sangat sangat dengan Sarawak *jatuh air mata menaip entry ini* Tapi nak buat lagu mana . Menuntut ilmu biarlah sampai ke negeri China ye dok ? Mihihihi .

Sekarang aku sendirian di hostel . Roomate pergi pekan kejap . Baru balik dari Cafe makan bersama kawan terapat sekarang . Nasib baik ada dia . Terubat rindu .

As you know , first of September merupakan hari pendaftaran bagi penuntut IPTA . Dari Sarawak ke Perak bersama family tersayang terindu . Bila family balik usai saja membantu mengemas rumah , jantung semakin berdebar . Cuba menahan air mata . Well takmo buat mom and dad susah ati :'(

My bedroom . New bedroom .
My new house . Kolej Aminnudin Baki .
My new friends ! Luckily to have them , also Sarawakian . So , tak terasa sangat lah duduk di negeri orang . Sebab ada yang boleh bercakap Iban dengan aku :)
Majlis pe…