Skip to main content

Cute Gegirls' Day Out !




Tajuk manja sangat ! Nak kaki kurap hinggap di muka dok ? Haha . Aku macam ingat tak ingat , macam pernah tak pernah je , bila ter-belek folder gambar semalam . Lama kot kami dah hang out sesama , about 2 bulan yang lepas yakni 21/6 . Tapi baru ini hari gua bergegas mau kasik update di blog ! Haha . Boleh ? Me and my friend diajak berjimba sakan oleh my ex-english-teacher . Dah dua dua muka tak tau malu , malu nak menolak , beraksi terus "Ayuh lah kita ! Ayuh lah kitaaaa !" Haha (-_-)

First , kita makan duluan . Nak makan nasik ke nak makan omputih punya makanan . Gaya muak makan nasi sebab nasi kannnnn boleh menggemukkan . Ehem .

At Anson , Delta Mall .
Mine , Mix Grilled Chop . Ko jangan tanya , abis ke idok ! 
Jadi ini bagai lah tidak menggemukkan , kannnnnn ? Haha *gelak tak ikhlas*
Yang ini , ditaja oleh ex-teacher kitorangz :)

Next , kitorang pergi ke Sibu Cineplex *kot , gitu ke nama nya?* memasing bawak perut kenyang bak anak datin nak bersalin anak kedua . Kahkahkah :P Terkial kial nak mencari movie apa . Ada dua pilihan . Monster University . Macam kanak kanak ribena lah puloks . Lagi menonton dengan bekas cikgu , pasti cikgu bermonolog dalaman "langsung tak berilmiah cerita nak ditonton hang berdua . Puiikk !" Wakakaka . Gurau . At last , kitorang menonton World War Z ! Hahhhh . Yang ini berilmiah sikit , berunsur sains . Lagi lagi ada Brad Pipit . Makin banyoksss lah ilmu di dalam cerita itu . Ehhh ?? Kehkehkeh :P Tiket wayang ditaja kawan aku ;) Semoga murah rezeki ko lepas bersedekah . hihihi .

Memandangkan masa tayangan masih berkurun lama lagik , kita melabuhkan diri di Easy Drink Easy Go kejap . Baru aje abis makan kot . Tak kenyang lagik erkk ? 

Me . mata semacam je . Ko apa kes ahkak M ?
Geli oranggggg tau takkk ?! Hahahaha . okayyyy 

My ex-english-teacher :)
Harap tak terlewat nak ucap SELAMAT PENGANTIN BARU !

Bersama Minion . Sapa paling cute ?

Gegirls cute kannnssss ? Haha ! Macam adik beradik pun ada :P
Lagi , berkeliaran di sekitar mall berdekatan pawagam . Lambat bebeno cerita nak start (-_-")

Bagi aku , World War Z best dohh ! Two thumbs up . Tak tau pada pandangan orang lain . Virus zombie menyerang dengan pantas ketika kesesakan lalu . How orang Israel membina tembok yang dikatakan kukuh , finally collapse juga sebab zombie dah macam "bersatu kita teguh bercerai kita kawin lagi" nak memanjat tembok itu . Lepas itu , the director macam betul betul pernah bersama dengan zombie sebab part Brad Pitt nak ambik virus kat sebuah bilik zombie itu beraksi dengan lucu . Dengar bunyi sikit , dia bergerak dengan slow plus sound . Aku tak suka jenis cerita yang slow yang otak aku tak boleh nak catch up meaning dia . Ok , bosan dah dengar ko bercerita ahkak M . Cerita ini lama sudah berlalu . Ketinggalan zaman betul awak . Hoiii !

Spice Girls :) Aren't we cute ?

Bornica and Me . My Jedun forever !

Hye ! Aku Shrek , Green Creature ! Rawwwwrrrr !

After movie-ing *rosak bahasa English* , macam dah takda benda nak buat . Nak balik kira macam terlalu awal . Bukan selalu dapat berjumpa and outing sesama . So , we plan to karaoke . Hihi . We burst the karaoke room until 1.30 a.m kalau tak silap . Ngeeeeee . Janji puas puas . Nasib bertiga tak goyang Inul di dalam room itu (^_______^) Yang ini , Datin Meeniey jadi sponsor ! Yeayyyy !






Comments

Popular posts from this blog

Pakaian Tradisional Lelaki Iban Sarawak

Something to be shared. Sebab aku rasa maklumat mengenai kaum Iban di Sarawak, kalau kita Google melambak yang mengarut dari yang tepatnya. Sebagai orang Iban, why not aku kongsi perkara ini. Untuk membantu diri sendiri dan juga orang lain. Aku pun tengah belajar bahasa Iban. Cetek lagi ilmu aku dalam bahasa ibunda sendiri. Btw, aku ambil Bahasa Iban sebagai minor di UPSI. Sebenarnya maklumat tersebut merupakan assigment aku. Kalau ada yang salah sila perbetulkan. Kalau-kalau la ada pihak yang arif bahasa Iban lalu di blog ini . Aku masih lagi belajar, Banyak benda yang aku tak tahu.

Photo taken from Google and Other Blogs :)

Lanjang Ngepan tradisional laki ke dikena ba pala dikumbai kitai lanjang. Bisi sebengkah perengka ba lanjang ke dikumbai ketapu. Ketapu nya digaga ari wi. Wi nya dianyam lalu chura iya nitihka peneka diri empu. Udah wi tembu dianyam sereta dicat, iya digelar kitai ketapu. Bisi mega ketapu dianyam sereta dicat nitihka chura burung kenyalang. Udah ketapu tembu diany…

Semalaman di Perkampungan Orang Asli

Tengah takda benda nak buat, hati aku terpanggil untuk update blog. Cewahhh! Penangan belek folder gambar lama la tu. Pengalaman bermalam di Perkampungan Orang Asli agak menarik bagi aku. Aku suka program yang berbentuk bring me out to other places. Aku jenis yang tidak boleh duduk di tempat yang sama dalam jangka panjang sebab aku cepat muak, stres, sakit kepala. Aku suka tempat yang boleh refresh emosi dan jiwa. Gitu!
Ok, let make it short. Program anjuran Persatuan Bahasa Iban UPSI di Perkampungan Orang Asli Pecah Batu ini berbentuk khidmat masyarakat. Program ini santai dan simple je. Pertama, mendekati penduduk orang Asli. Kedua, pertukaran cara hidup @ budaya. Kami kaum Iban memperkenalkan budaya kami dan begitu juga dengan mereka! Agak seronok sebenarnya kalau susunan program itu betul dan padat.
Program: Program Khidmat Masyarakat di Perkampungan Orang Asli Tempat: Kampung Pecah Batu, Perak Tarikh: 13 Mac - 15 Mac 2015

Program ini bermula 13/3/2015. Tapi beberapa orang antara…

Checklist Barang Penting & Keperluan

Untuk Continue Study !




Hye ! Morning Saturday :)
Bulan August is really tough for me . Banyak kemains benda nak settle . Huru hara kejap kepala hotak aku . Tapi takpa , sekali dalam setahun . kahkahkah . So , here i just wanna make a checklist for my own . Untuk kegunaan diri sendiri je . Aku jenis yang takmo serabut . Kena senaraikan bebetul apa yang penting dan perlu dibuat , dibeli , diuruskan , (dan banyak di lah senang cerita) dahulu . Malas nak menulis di atas kertas . Membazir aje . Kalau taip taip aje , tak perlu nak menebang pokok bagai . Alam sekitar tak musnah . Cuaca pun tak panas sangat . Terbakar kulit ahkak M ko tau . Tetiba pulak aku emo tahap stress .
Barang Penting  (kena settle dulu)

Print out semua borang 
Buat salinan & sahkan semua borang 
Bayar Yuran 
Permohonan PTPTN (dalam proses) 
Medical Check Up 
Upload Gambar Kad Matriks (UPSI) 
Flight Tickets 

Barang Keperluan :

*Pakaian

Baju kurung (9 helai . Mintak mintak cukup)
Baju & seluar sukan
Baju &…