Skip to main content

Aku Yang Dulu Bukanlah Yang Sekarang




Haha ! tajuk nak up sangat bagai penyanyi jalanan yang popular di Youtube . Well , Me :P

Okeh , wassappp you all ? Le me show off my new hair . Ngeeeeeee ~






Dulu rambut ku lurus , sekarang rambut ku curly . Uhuks ! Aku ada satu masalah rambut . Selalu gugur :'(
Start aku form 4 or 5 rambut aku mula gugur sampailah sekarang . Ini sangat menyayat hati you tau ! Pikir punya pikir , aku ambik keputusan yang sangat berat melibatkan masa depan rambut aku sendiri , mihmihmih , which is to curl my hair instead of rebonding it . Kang rambut selalu lurus ditarik tarik cause to hair fall , naya tinggal kulit kepala je kot nanti . Rasain lo , gituuuuu kata buruh Indon depan rumah yang buat kolam ikan air tawar . Eh , apa kaitan ? -_-"

Dan aku "terrrrrr" , "ter" lah kan . Ter-rasa muda 7 tahun kebelakang . Muahahaha . 2 hari dah aku perasan diri sendiri cute dan muda yang teramat sampai merenjis peluh masam di dahi . This is my very first time ever to curl my hair . Takut jugak nanti mengembang rambut i , dah rupa mop aunti cuci tandas kat shopping mall puloks -______________________________-" Pftttt nasib baikkkkkk bayangan itu idok jadi kenyataan .






Thanks to my baby sis and girlfriend . Sudi tunggu Tuan Puteri selesai urusan segalanya . Terharu tidak terkeluar kata kata hingga terbisu OKU beta (flip hair) Ohhhh ! Love ya . 

p/s : Khamis ini dah fly to KL dah :'(





Comments

Popular posts from this blog

Pakaian Tradisional Lelaki Iban Sarawak

Something to be shared. Sebab aku rasa maklumat mengenai kaum Iban di Sarawak, kalau kita Google melambak yang mengarut dari yang tepatnya. Sebagai orang Iban, why not aku kongsi perkara ini. Untuk membantu diri sendiri dan juga orang lain. Aku pun tengah belajar bahasa Iban. Cetek lagi ilmu aku dalam bahasa ibunda sendiri. Btw, aku ambil Bahasa Iban sebagai minor di UPSI. Sebenarnya maklumat tersebut merupakan assigment aku. Kalau ada yang salah sila perbetulkan. Kalau-kalau la ada pihak yang arif bahasa Iban lalu di blog ini . Aku masih lagi belajar, Banyak benda yang aku tak tahu.

Photo taken from Google and Other Blogs :)

Lanjang Ngepan tradisional laki ke dikena ba pala dikumbai kitai lanjang. Bisi sebengkah perengka ba lanjang ke dikumbai ketapu. Ketapu nya digaga ari wi. Wi nya dianyam lalu chura iya nitihka peneka diri empu. Udah wi tembu dianyam sereta dicat, iya digelar kitai ketapu. Bisi mega ketapu dianyam sereta dicat nitihka chura burung kenyalang. Udah ketapu tembu diany…

Semalaman di Perkampungan Orang Asli

Tengah takda benda nak buat, hati aku terpanggil untuk update blog. Cewahhh! Penangan belek folder gambar lama la tu. Pengalaman bermalam di Perkampungan Orang Asli agak menarik bagi aku. Aku suka program yang berbentuk bring me out to other places. Aku jenis yang tidak boleh duduk di tempat yang sama dalam jangka panjang sebab aku cepat muak, stres, sakit kepala. Aku suka tempat yang boleh refresh emosi dan jiwa. Gitu!
Ok, let make it short. Program anjuran Persatuan Bahasa Iban UPSI di Perkampungan Orang Asli Pecah Batu ini berbentuk khidmat masyarakat. Program ini santai dan simple je. Pertama, mendekati penduduk orang Asli. Kedua, pertukaran cara hidup @ budaya. Kami kaum Iban memperkenalkan budaya kami dan begitu juga dengan mereka! Agak seronok sebenarnya kalau susunan program itu betul dan padat.
Program: Program Khidmat Masyarakat di Perkampungan Orang Asli Tempat: Kampung Pecah Batu, Perak Tarikh: 13 Mac - 15 Mac 2015

Program ini bermula 13/3/2015. Tapi beberapa orang antara…

Luahan Hati Seorang Bohsia

Today is Friday . I'm free . Eh , bukan aku memang selalu free ke ? wakakaka . Ohkay serius sikit . TV show favourite dah nak start dah ni . fokus fokus fokusssss !
iklan ini ditaja oleh Loreal Paris .  Apa kaitan diri ku ini dengan Loreal Paris ? Tetiba (-_-")
Hye you all ! Selamat pagi ! apa khabar ? Anda , bersama saya pengacara pada hari ini Cik Meeniey Vogue The Best !! (lambai tangan) Anda sedang menyaksikan rancangan No Rumours No Glamours ! Nah , ko ada ? Kita akan kupas sedikit tajuk mengenai perjalanan hidup seorang bohsia bersama tiga orang tetamu jemputan iaitu Profesor Kiah , Datin Joyah dan bekas bohsia Cik Munah !
Main main jugak , gedik gedik jugak tapi aku tak sentuh fasal hidup orang lain . ewahhhh ! Isnin minggu depan , aku akan sitting for JPJ test pukul 2 petang . Harap semuanya berjalan dengan lancar . Sebulan dah aku belajar memandu . Dulu , hidup hidup aku ingat belajar drive sampai 3 bulan . Mana ada orang nak ajar engko sampai 3 bulan ? At least lah…