Skip to main content

Posts

Showing posts from August, 2013

Aku Yang Dulu Bukanlah Yang Sekarang

Haha ! tajuk nak up sangat bagai penyanyi jalanan yang popular di Youtube . Well , Me :P

Okeh , wassappp you all ? Le me show off my new hair . Ngeeeeeee ~






Dulu rambut ku lurus , sekarang rambut ku curly . Uhuks ! Aku ada satu masalah rambut . Selalu gugur :'( Start aku form 4 or 5 rambut aku mula gugur sampailah sekarang . Ini sangat menyayat hati you tau ! Pikir punya pikir , aku ambik keputusan yang sangat berat melibatkan masa depan rambut aku sendiri , mihmihmih , which is to curl my hair instead of rebonding it . Kang rambut selalu lurus ditarik tarik cause to hair fall , naya tinggal kulit kepala je kot nanti . Rasain lo , gituuuuu kata buruh Indon depan rumah yang buat kolam ikan air tawar . Eh , apa kaitan ? -_-"
Dan aku "terrrrrr" , "ter" lah kan . Ter-rasa muda 7 tahun kebelakang . Muahahaha . 2 hari dah aku perasan diri sendiri cute dan muda yang teramat sampai merenjis peluh masam di dahi . This is my very first time ever to curl my hair . Ta…

Cute Gegirls' Day Out !

Tajuk manja sangat ! Nak kaki kurap hinggap di muka dok ? Haha . Aku macam ingat tak ingat , macam pernah tak pernah je , bila ter-belek folder gambar semalam . Lama kot kami dah hang out sesama , about 2 bulan yang lepas yakni 21/6 . Tapi baru ini hari gua bergegas mau kasik update di blog ! Haha . Boleh ? Me and my friend diajak berjimba sakan oleh my ex-english-teacher . Dah dua dua muka tak tau malu , malu nak menolak , beraksi terus "Ayuh lah kita ! Ayuh lah kitaaaa !" Haha (-_-)
First , kita makan duluan . Nak makan nasik ke nak makan omputih punya makanan . Gaya muak makan nasi sebab nasi kannnnn boleh menggemukkan . Ehem .

At Anson , Delta Mall . Mine , Mix Grilled Chop . Ko jangan tanya , abis ke idok !  Jadi ini bagai lah tidak menggemukkan , kannnnnn ? Haha *gelak tak ikhlas* Yang ini , ditaja oleh ex-teacher kitorangz :)
Next , kitorang pergi ke Sibu Cineplex *kot , gitu ke nama nya?* memasing bawak perut kenyang bak anak datin nak bersalin anak kedua . Kahkahka…

3 Short Visit : Kalimantan Barat , Indonesia

Selepas bontot kembang duduk berjam jam dalam kereta sepanjang perjalanan , at last sampai juga ke destinasi cinta . Then my dad macam terkial kial and hilang idea nak pergi mana time drive . As i told you , kat sana tarak jumpa sign board ! Andddd .
Dad : Mana jalan nak pergi RUMAH AKU ? Mom : Tanya lah orang yang lalu lalang  Me : Apa lah ayah ni ! Rumah sendiri pun tak tau ke ? (-_-) Mereka : *pandang aku bagai pandang spesies terancam*



Pembangunan di KB masih lagi mundur . Jalan raya hanya diturap berdekatan penempatan sahaja . Di mana ada perkampungan , di situ ada jalan raya berturap . Ngehngehngeh ! Tar yang warna hitam mereka bakar sendiri . Sepanjang jalan , seriously korang akan dapat tengok manusia sebagai mesin untuk membuat jalan . Mereka menggunakan tenaga manusia untuk menurap , angkut batu , menggaul simen . Malaysia , kita duduk tunggu mesin panggil "Siap gaul dah simen ko . Nah ambikkk !" Can you imagine it ? Panas terik tak berbaju menggali parit sebelah jala…

Checklist Barang Penting & Keperluan

Untuk Continue Study !




Hye ! Morning Saturday :)
Bulan August is really tough for me . Banyak kemains benda nak settle . Huru hara kejap kepala hotak aku . Tapi takpa , sekali dalam setahun . kahkahkah . So , here i just wanna make a checklist for my own . Untuk kegunaan diri sendiri je . Aku jenis yang takmo serabut . Kena senaraikan bebetul apa yang penting dan perlu dibuat , dibeli , diuruskan , (dan banyak di lah senang cerita) dahulu . Malas nak menulis di atas kertas . Membazir aje . Kalau taip taip aje , tak perlu nak menebang pokok bagai . Alam sekitar tak musnah . Cuaca pun tak panas sangat . Terbakar kulit ahkak M ko tau . Tetiba pulak aku emo tahap stress .
Barang Penting  (kena settle dulu)

Print out semua borang 
Buat salinan & sahkan semua borang 
Bayar Yuran 
Permohonan PTPTN (dalam proses) 
Medical Check Up 
Upload Gambar Kad Matriks (UPSI) 
Flight Tickets 

Barang Keperluan :

*Pakaian

Baju kurung (9 helai . Mintak mintak cukup)
Baju & seluar sukan
Baju &…

Apa Ini Sebenarnya ?

Hye ! eheee . Morning ! August sudah . Please , treat me nice August :)
Aku sendiri tak tau nak taip kebendanya kat sini . 
Cuti raya kan ? Buat apa ? jejalan ? Terperap panjang kat rumah macam orang gila terperap di hospital gila ? I know i'm boring ! Begitu banyak perkara nak disiapkan . Terkejar kejar . Everything nak rush in hour . Busy ahkak M okeh . Sampai lupa diri sendiri ada blog ke idok ! Haha . Tinggal 2 benda je nak buat . PTPTN dan medical check up . Medical check up , harap harap lah boleh selesai esok . PTPTN , dah isi tapi bila nak sahkan , pandai kata "Maklumat Tidak Sah" Amboiihh , aku punya maklumat tau lah aku sendiri maklumat itu betul . Kikikikiki :P
Apa lagik ? (garu kepala sekejap) Aku lapar lah cium bau masakan dari dapur . Muahahaha . Tetiba . Perut aku main lagu keroncong untuk Ana sudah (-_-") Oh yeah , aku ada sedikit duit simpanan . Aku simpan dalam tabung . Aku tak suka simpan duit kertas . Aku suka simpan duit syiling . Hihik . Duit …