Skip to main content

Posts

Showing posts from July, 2013

Kita Cakap Tentang

DOKTOR .
Yups , doktor ! Ada doktor atau doktor-to-be ke tengah baca ini (amboihh ingat blog ko blog berilmiah doktor nak baca) , sila patahkan tengkuk angkat kaki cepat . Happy Thursday :)
Beberapa hari lepas balik dari Indonesia , aku ter-sakit puloks . Menggelabah sat mak pak aku balik . Mihmihmih . Aku admitted ke hospital 3 ke 4 hari . Tak ingat . Aku suka kat doktor di department kecemase tu . Bukans kencings masins you tau ! Ok , sambung . Aku suka bukan jatuh cinta . I mean , doktor kat sana bebaik . Memang doktor Cina lah yang banyak kat department kecemasan . Aku sakit tahun lepas pun doktor yang sama merawat aku . Ehem .
14/7 Isnin , doktor suruh aku check darah . Aku pergi lah poliklinik yang terdekat . Kita bagitau Poliklinik A senang cegheta . Dorang ambik darah aku terus suruh aku datang balik dalam masa seminggu untuk ambik keputusan darah . Seminggu ?? Sedangkan aku kat department kecemasan hari tu dalam beberapa jam je dah boleh tau result darah aku cemana . And kat …

2 Short Visit : Kalimantan Barat , Indonesia

Previous entry , imaginasi aku tentang keadaan Sempadan Malaysia - Indonesia sangat melampaui batas keadaan yang sebenar . Macam tak tau yang aku ni buta Geografi (tapi apa kaitan Geografi di sini -_-) My Godness ! Boleh baca SINI (<-- klik link) Ini pasti menimbulkan kontroversi kepada masyarakat sekitar sempadan . Ok , i'm so sorry :) Walhal keadaan sebenar di sempadan seperti ini......

Kompleks Imigresen , Kastam , Kuarantin dan Keselamatan , Lubok Antu . We still in Malaysia . 
Siap ada laluan arrival dan departure lagi tu . Anjing German atau lebih senang lagik anjing polis yang ganas macam kat TV tu pun ada . Mereka ikat kat satu tempat duduk sekor sekor mengadap arah kiri kanan . Tapi aku tak sempat nak ambik gambar . 

Ko tau perasaan aku lepas sampai kat tempat pemeriksaan Imigresen ni "wahhh , dad macam ini rupa kat sini tau ! Ingat macam ini macam itu . Ngeeee . Takut tadi sebenarnya . Kan kalau kat TV sempadan India - Pakistan takut nak tengok (-_-")"…

Will You Marry Me , Meeniey ?

Yes , Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI) with all my heart ! I'll marry you on First of September 2013 .
Lama kita dah borak borak kan ? Actually , result UPU dah keluar . Korang dah terima korang punya result tak ? Congrats kepada yang layak continue your study . Bagi yang tidak layak , buatlah rayuan dan doa banyak banyak . Harap dapatlah rayuan tu ! ^_^ As for me , never expected , akan dapat tawaran dari Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI) in Bahasa Malaysia course . Thank you UPSI sebab memilih aku (besar gilos lubang idong ko ahkak M) hahaha :P
Kecik kecik , parents selalu tanya cita cita apa . Aku jawablah nak jadi Polis . Kekadang nak jadi Arkitek . Lepas tu nak jadi Akauntan . Ambik ko nyahhhhh ! Cita cita tak menentu . Main sebut ikut sedap kek raya mak sedara tiri jiran ko je . Hahaha . Well , aku kan bercita cita tinggi . Dulu , selalu tulis biodata kat buku kawan cita cita mesti tinggi . Belek kejap dengan kawan yang lain . Kalau kawan punya nak jadi dokt…

1 Short Visit : Kalimantan Barat , Indonesia

I love my unemployment life . Ehem ! Why ? Sebab kalau my parents travel or buat short visit aku pasti ikut . Takmo macam mana pun mereka angkut aku sekali , aku tetap dengan alasan "i have nothing to do . aku bukannya sekolah lagi pun . Baik aku ikut . Boleh aku jalan jalan sambil menimba ilmu" Menimba ilmu lahhhh sangattttt . Haha . Berhabis duit je mak bapak aku bawak pergi Kalimantan Barat tapi tidak berfungsi mana pun . Actually , kita bukan melancong pun . Kita ziarah menziarahi *kan dekat bulan puasa . Raya tak lama lagi :P* saudara mara di sana . What ?? Saudara mara ?? Kerja sana ke ? Bukan kah awak ni orang Malaysia ahkak M ? Awak ada IC tak ? Ok ok kita duduk kat lantai , kita bincang .
Actually , my father orang sebelah sana . Tapi , dari kecik sampai lah sekarang dia menetap di Malaysia . Dia ada sijil lahir dan IC juga . Macam ada yang mix Banjar . Banjarmasin tu orang Indon lah tu . If im not mistaken , ayah aku kaum Dayak . Dayak ada banyak Dayak same as at …