Skip to main content

Lama Sudah Tidak Menggatal




Morning people on earth !!!! eh , sapa orang ini ? Tak pernah nampak pun update blog seminggu yang lepas . Ehem , aku busy . Kemain kan selalu cari alasan busy . Makan kicap nak ? Kehkehkeh :P

First , Happy Labour's Day . Kerja rajin rajin . Cari rezeki yang halal . Berusaha untuk kelangsungan hidup diri dan keluarga serta menjana pendapatan untuk kestabilan ekonomi negara . Ewahhh . Berucap macam Menteri Kewangan lah pulok cek ahkak . Muahahaha . 

miss me ? aummmm :O

Second , 5 May semua rakyat Malaysia yang layak mengundi sudah pun menunaikan tanggungjawab memasing . Lepas ini , dah takda lagi dah lagu Jom kita mengundi jom kita mengundi keluar TV3 ye dok ? So , congrats kepada Barisan Nasional yang berjaya mengekalkan kedudukan ! Please , give them your applause clap everyone (^_^)v Tak kisah lah parti mana yang menang , janji semangat nak memajukan negara tinggi . Yeahhhhhhhhhhhhhh . Okay , perenggan politik tidak boleh taip panjang panjang . Chalo bete .

My new smartphone <3

Tak ingat cek ahkak . Tapi dalam masa 5 hari ini kot dah beli phone baru . Ihiks . Ittew tukew ittew tukew ! Gedikssssss ya amat . Well ~ Hahaha . Thanks dad ! Hadiah untuk result STPM aku , kata ayah . Owuhh , i love you dad :)

Next , abis dah entry ini . Malas gila nak update . lack of ideas . Nanti kita borak borak banyak okay . Oh ya , got to forget . Dapat seketul tawaran from Nuffnang again untuk blogbuster campaign . Thanks ya :) If i have an idea to record that video , i'll join it . Dan , satu lagi . tarikh semakan temu duga lepasan STPM 2012 pada 13 May nanti . Hihi . Ok bye ! Kiss from me :* muahhhh muahhhhh





Comments

Popular posts from this blog

Pakaian Tradisional Lelaki Iban Sarawak

Something to be shared. Sebab aku rasa maklumat mengenai kaum Iban di Sarawak, kalau kita Google melambak yang mengarut dari yang tepatnya. Sebagai orang Iban, why not aku kongsi perkara ini. Untuk membantu diri sendiri dan juga orang lain. Aku pun tengah belajar bahasa Iban. Cetek lagi ilmu aku dalam bahasa ibunda sendiri. Btw, aku ambil Bahasa Iban sebagai minor di UPSI. Sebenarnya maklumat tersebut merupakan assigment aku. Kalau ada yang salah sila perbetulkan. Kalau-kalau la ada pihak yang arif bahasa Iban lalu di blog ini . Aku masih lagi belajar, Banyak benda yang aku tak tahu.

Photo taken from Google and Other Blogs :)

Lanjang Ngepan tradisional laki ke dikena ba pala dikumbai kitai lanjang. Bisi sebengkah perengka ba lanjang ke dikumbai ketapu. Ketapu nya digaga ari wi. Wi nya dianyam lalu chura iya nitihka peneka diri empu. Udah wi tembu dianyam sereta dicat, iya digelar kitai ketapu. Bisi mega ketapu dianyam sereta dicat nitihka chura burung kenyalang. Udah ketapu tembu diany…

Semalaman di Perkampungan Orang Asli

Tengah takda benda nak buat, hati aku terpanggil untuk update blog. Cewahhh! Penangan belek folder gambar lama la tu. Pengalaman bermalam di Perkampungan Orang Asli agak menarik bagi aku. Aku suka program yang berbentuk bring me out to other places. Aku jenis yang tidak boleh duduk di tempat yang sama dalam jangka panjang sebab aku cepat muak, stres, sakit kepala. Aku suka tempat yang boleh refresh emosi dan jiwa. Gitu!
Ok, let make it short. Program anjuran Persatuan Bahasa Iban UPSI di Perkampungan Orang Asli Pecah Batu ini berbentuk khidmat masyarakat. Program ini santai dan simple je. Pertama, mendekati penduduk orang Asli. Kedua, pertukaran cara hidup @ budaya. Kami kaum Iban memperkenalkan budaya kami dan begitu juga dengan mereka! Agak seronok sebenarnya kalau susunan program itu betul dan padat.
Program: Program Khidmat Masyarakat di Perkampungan Orang Asli Tempat: Kampung Pecah Batu, Perak Tarikh: 13 Mac - 15 Mac 2015

Program ini bermula 13/3/2015. Tapi beberapa orang antara…

Checklist Barang Penting & Keperluan

Untuk Continue Study !




Hye ! Morning Saturday :)
Bulan August is really tough for me . Banyak kemains benda nak settle . Huru hara kejap kepala hotak aku . Tapi takpa , sekali dalam setahun . kahkahkah . So , here i just wanna make a checklist for my own . Untuk kegunaan diri sendiri je . Aku jenis yang takmo serabut . Kena senaraikan bebetul apa yang penting dan perlu dibuat , dibeli , diuruskan , (dan banyak di lah senang cerita) dahulu . Malas nak menulis di atas kertas . Membazir aje . Kalau taip taip aje , tak perlu nak menebang pokok bagai . Alam sekitar tak musnah . Cuaca pun tak panas sangat . Terbakar kulit ahkak M ko tau . Tetiba pulak aku emo tahap stress .
Barang Penting  (kena settle dulu)

Print out semua borang 
Buat salinan & sahkan semua borang 
Bayar Yuran 
Permohonan PTPTN (dalam proses) 
Medical Check Up 
Upload Gambar Kad Matriks (UPSI) 
Flight Tickets 

Barang Keperluan :

*Pakaian

Baju kurung (9 helai . Mintak mintak cukup)
Baju & seluar sukan
Baju &…