Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2013

Entri Gedik Menggoda !

Ehem . Entri gedik kita dimulakan dengan gambar sendiri . Aku takda idea kalau takda gambar . Ye , gambar sebagai modal . hihi :P
Rindu gila kita sama awak semuaaaaaaaa :* How are ya doin ? Aku sangat busy you tau . A lot of tasks to be settled down . Fening kefala ahkak , noksssss . Semalam kita kemas kemas rumah . Banyak nye habuk dan sarang lelabah *krikk krikk krikk* Haha . Pengotor betul anak dara sorang ini . Anak bujang yang baca entri ini pasti cecepat pangkah keluar . Cisssss , berani sungguh !
Cuci cuci services
Proses cuci mencuci bilik dilakukan . Dua buah rumah ok aku terpaksa cuci . Can you imagine it ? Fuhhhh , lap kening basah peluh jap . Bedroom aku je dah berpinar mata nak cuci . Aku tak tahan habuk . My nose really sensitive ok . Sesikit bersin , sesikit hidung gatal , sesikit gosok mata and hidung , sesikit mata and hidung merah . Macam mana lah nak kerja berat kalau habuk ringan pun tak tahan . Antibodi lemah kot . Hewhew . Penjelasan i is kedoktoran banget sihhh…

Hadiah Hari Guru

Wuuuuuuuuu ! Heeeee . Macam setahun Hari Guru dah berlalu , baru hari ini terhegeh hegeh nak update . Oh ya , entry Hari Guru di sini. Kita dah update . Ini kita nak cerita pasal hadiah pulak . 
Tapi hadiah yang aku nak cerita ni bukan aku punya . Zaman sekolah rendah aku suka bila sambutan Hari Guru . Aku suka makan kek you tau ! Muahahahaha :P Bila sekolah menengah , sambutan hari guru merupakan peluang keemasan aku untuk melakukan aktiviti kuat lentang dan bersnoorkling atas katil . Aku pun takda feel nak bagi hadiah hadiah bagai kepada cikgu cikgu . Aku takda cikgu feveret . hihihi . Aku hanya terinspirasi dengan mereka je . Ehem (mata ke atas sangat sangat)
Bahan bahan yang diperlukan . Pensel warna . Disk cover yang lama . Marker . Inky pen . Pembalut hadiah . Kertas warna . Gunting . Double tap . Gam . Dan , Pelbagai bahan untuk menghias kad .

Adik aku merajuk . Dia kata nak bagi hadiah . Budak budak kan . Mula mula tak nak bagi hadiah . Sebab tak kenal cikgu lagi . Adik aku b…

Happy Teachers' Day :)

Aku sekolah di Sk Sg. Durin dari prasekolah sampai darjah enam . Dulu , aku boleh dilabel sebagai budak yang sangat slow dan low to the floor of earth . Cheyyy , mengaku jugak kan ! Aku langsung tak tahu membaca dan mengira . Aku hanya tahu makan sajaaaaaaa . Betul , seriously ! Selepas bersara jadi tentera , atuk aku jadi pembantu am kat sekolah rendah aku . Jadi , tetiap waktu rehat pasti aku pergi bilik dia . Dia dah sediakan mee goreng lah , mee kolok lah , nasi goreng lah dan yang sedap bersamaan dengannya atas meja . Kerja aku melicinkan pinggan je (-_-) wakakaka . Aku tak takut pada cikgu sebab atuk aku kan kerja sana dan mereka kenal atuk aku . 

Tapi disebabkan kemalasan dan ke-slow-an aku , akhirnya ada cikgu yang mengadu . Tak ke lembap kalau tetiap hari makan mee . uhuk uhuk :P Aku hampir hampir masuk kelas B bersamaan bodoh kot . Jadi , mak ayah aku tahu lah yang aku ni malas dan slow . Sebelum tu mereka tak tahu apa apa pun . heeee . Aku masih ingat darjah dua , aku selal…

Hubungan Dua Tahun

Ihiks . Bila Wordless Wednesday , tetiba banyak idea pulak nak update blog .
Semalam , genap dua tahun dah hubungan aku dengan blog aku ini terjalin . Congrats ! Nampaknya , aku bukan blogger timbul tenggelam . Ehem . Cuma update je kurang dan jarang . Jarang update tapi aku sentiasa berkeliaran di blog orang lain ataupun blogwalking . Aku lebih suka baca entry orang . Kutip ilmu . Cari inspirasi . Blog je pun , ilmu apa pulak nak dituntut ? Walaupun blog , kena ada ilmu nak edit blog kasih cantik . Ingat orang yang menaip je perlu cantikk ??! Aummm . Haha . Kena ada ilmu nak naik kan traffic blog . Kena ada ilmu menulis entry yang berkualiti . Semua nya kena ada ilmu lahh , senang cerita . Aku suka baca blog sendiri especially entri entri lama . Lepas tu sengih sorang macam siput busuk sedang ngigau senyum . Mihihihihi :P Sebab tu aku tak nak update cincai cincai . Eh , ye keeeeee ?
Dulu aku tak tahu langsung blog itu apa . Sila jangan tundingkan jari kotor anda kepada aku dan menga…

Selalu Dapat Tawaran Paling Aku Tak Suka

Wordless Wednesday :)



Mak selalu kata "apa yang kita tak nak , itu yang akan kita dapat"




Good News From Heaven :)

Entry ini ditaip pada 1.41 a.m ketika semua manusia sejagat sedang tidur . 
Tak tahu nak bermula dari mana . Aku dapat berita yang begitu menggembirakan tepat pukul 12 tadi . I'm so freaking happyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy !!!!! Tak dapat nak describe bagaimana . Hanya Tuhan yang tahu . 
Dear God , You never sleep . You're my oxygen . You always there whenever i need you . You always listen to my prayer . Such a long time i ask for it , now you give me . Thanks Jesus Christ . Aku sangat bersyukur . Berilah aku kekuatan , tenaga , semangat dan keyakinan untuk perkara itu Ya Tuhan . Semoga perjalanan dan urusan aku esok dipermudahkan . Amen , Amen . Asking for Your bless , My Lord <3
Berita apakah itu ? Ini hanya permulaan . Tak mahu terlalu gembira dan riak . Ok itu sahaja . Good Night Youngsters ! Alangkah baiknya jika my parents pun ada bersama . Harap parents aku dapat balik esok :)





Lama Sudah Tidak Menggatal

Morning people on earth !!!! eh , sapa orang ini ? Tak pernah nampak pun update blog seminggu yang lepas . Ehem , aku busy . Kemain kan selalu cari alasan busy . Makan kicap nak ? Kehkehkeh :P
First , Happy Labour's Day . Kerja rajin rajin . Cari rezeki yang halal . Berusaha untuk kelangsungan hidup diri dan keluarga serta menjana pendapatan untuk kestabilan ekonomi negara . Ewahhh . Berucap macam Menteri Kewangan lah pulok cek ahkak . Muahahaha . 
miss me ? aummmm :O
Second , 5 May semua rakyat Malaysia yang layak mengundi sudah pun menunaikan tanggungjawab memasing . Lepas ini , dah takda lagi dah lagu Jom kita mengundi jom kita mengundi keluar TV3 ye dok ? So , congrats kepada Barisan Nasional yang berjaya mengekalkan kedudukan ! Please , give them your applause clap everyone (^_^)v Tak kisah lah parti mana yang menang , janji semangat nak memajukan negara tinggi . Yeahhhhhhhhhhhhhh . Okay , perenggan politik tidak boleh taip panjang panjang . Chalo bete .
My new smartphone &l…