Skip to main content

Cerita Basi ! Cerita Lama !




Tapi tetap jugakkkkkkkkkkkk nak update sini ! hewhewhew (>,<)"

Where to start ? Ok . Kita cerita about how i become the happiest girl pada 14 Mac dan 18 Mac 2013 . Oh ya , thanks God ! Without you i'm a girl with nothing ;)

14 Mac , aku sat for ujian JPJ untuk kali kedua . Kali pertama i'm failed youallssss . aluuu nerrr titeww (nyorok dalam kotak kasut) Nak tau cemana Cik Ahkak ni boleh gagal ? Haaaaa , mai sini klik ! Kali kedua aku test JPJ , aku lulusssssssssss !! Yeahhhhhh young people . Haha :) Kalau lah kali kedua aku fail , tak tau nak cakap cemana lagi .

My license P :)

Nexttttttttttttttttttttttttttt ,

18 Mac 2013 . semua orang tahu itu merupakan tarikh keramat bagi pelajar yang sit for STPM 2012 . Result keluar pada tarikh nun . Sebelum result keluar , member member keras dah ajak berjimba lah pulak . Lepas berjimba baru ambik result . Memang nebes gila nak fengsan time nak ambik result . Berpeluh peluh mak aii . My result ? Ok lah . Nak kata flying colour gitu jauh sekali , biasa biasa aja kok . Result aku setimpal dengan usaha aku lah :P hehe .

Result aku tak sebaik sijil ini . So , aku tempek sijil ni .
Sijil ini lebih baik dari aku tayang result slip aku (^_^)


Sesi berjimba telah diadakan sebelum mengambil result bersama member member keras lagi tegas di KFC . Kitorang sempat makan je . Lepak lepak dalam KFC . Jalan jalan kejap , tu pun mall bersebelahan KFC je . Dah memasing sibuk , panic , takut dan nebes terfikir fasal result yang nak diambik nanti . So , sesi berjimba tidak dapat dinikmati sepenuh penuhnya (T.T) Layan pictures je lah yep . Ok , here we go shawty !!

Meeeeeee ! enjoying my mountain dew ;)

Me with my girlfriend . Kecik je dia ni . Aku besar gedabak . Ok , fine ! Hahaha :D

Mountain dew babe . Do the dewwww !!

KFC Chicken Rice Percik . But sambal dia tertinggal nak captured . 
Ayam tu tendang sambal . Takmo ada interprem katanya . Haha :P
It's mine .

Again , Maureen and Roszy . Roszy among the top student . She's quite silent and only smile .
Kalau dia bersama sama dengan aku , aku bercakap macam dj radio while dia pendengar setia .
Bila Dj radio cakap baucer tunai RM500 untuk dimenangi bagi pendengar yang bertuah . 
So , dia akan bagi respon . If you know what i mean . Kadang kadang aku perlu push dia untuk cakap .

Roszy and Sucyanna .
Sucyanna . How to describe ? Berjuang bersama from Rosli Dhoby School sampai pindah semula ke sekolah lama . Harap dapat sampai U . Tapi dia dah dapat government kerja kat Johor , if i'm not mistaken !
!5 April ni turun kot . Roszy yang bagitau kitorang . So , Biggest Congrats sis :) Don't forget us .


Stress aku duduk di rumah . Kalau takde gangguan elektrik , bulan depan nak kerja . Parents especially my dad iaitu Raja Segala Raja membantah sekeras kerasnya hasrat aku nak bekerja . Oh my (-_-zzzzz) Semalam , aku terima satu mesej from UPU . Gabra cik aii . Takut ada yang tersalah isi . Memang pun ada ! Tapi kan if ada tanda dua ** boleh pilih nak isi mana satu . So i leave my mum's ic num field blank . Just isi dad punya . Sistem pun pandai nak memilih ! Ahaks.

So here , i just wanna give the greatest Thank You with all my heart to :

:) my Truly Teachers yang tak pernah jemu mengajar dan memberi ilmu kepada aku and kawan kawan 

:) my Dearest Family yang banyak memberi support whenever i were falling to the ground , flying to the sky and pelaburan dalam menghantar aku ke sekolah .

:) my kindest friends yang selalu berkongsi ilmu , suka duka , susah senang and paling penting the memories !

I Love All Of You With All My Heart 



Comments

Popular posts from this blog

Pakaian Tradisional Lelaki Iban Sarawak

Something to be shared. Sebab aku rasa maklumat mengenai kaum Iban di Sarawak, kalau kita Google melambak yang mengarut dari yang tepatnya. Sebagai orang Iban, why not aku kongsi perkara ini. Untuk membantu diri sendiri dan juga orang lain. Aku pun tengah belajar bahasa Iban. Cetek lagi ilmu aku dalam bahasa ibunda sendiri. Btw, aku ambil Bahasa Iban sebagai minor di UPSI. Sebenarnya maklumat tersebut merupakan assigment aku. Kalau ada yang salah sila perbetulkan. Kalau-kalau la ada pihak yang arif bahasa Iban lalu di blog ini . Aku masih lagi belajar, Banyak benda yang aku tak tahu.

Photo taken from Google and Other Blogs :)

Lanjang Ngepan tradisional laki ke dikena ba pala dikumbai kitai lanjang. Bisi sebengkah perengka ba lanjang ke dikumbai ketapu. Ketapu nya digaga ari wi. Wi nya dianyam lalu chura iya nitihka peneka diri empu. Udah wi tembu dianyam sereta dicat, iya digelar kitai ketapu. Bisi mega ketapu dianyam sereta dicat nitihka chura burung kenyalang. Udah ketapu tembu diany…

Semalaman di Perkampungan Orang Asli

Tengah takda benda nak buat, hati aku terpanggil untuk update blog. Cewahhh! Penangan belek folder gambar lama la tu. Pengalaman bermalam di Perkampungan Orang Asli agak menarik bagi aku. Aku suka program yang berbentuk bring me out to other places. Aku jenis yang tidak boleh duduk di tempat yang sama dalam jangka panjang sebab aku cepat muak, stres, sakit kepala. Aku suka tempat yang boleh refresh emosi dan jiwa. Gitu!
Ok, let make it short. Program anjuran Persatuan Bahasa Iban UPSI di Perkampungan Orang Asli Pecah Batu ini berbentuk khidmat masyarakat. Program ini santai dan simple je. Pertama, mendekati penduduk orang Asli. Kedua, pertukaran cara hidup @ budaya. Kami kaum Iban memperkenalkan budaya kami dan begitu juga dengan mereka! Agak seronok sebenarnya kalau susunan program itu betul dan padat.
Program: Program Khidmat Masyarakat di Perkampungan Orang Asli Tempat: Kampung Pecah Batu, Perak Tarikh: 13 Mac - 15 Mac 2015

Program ini bermula 13/3/2015. Tapi beberapa orang antara…

Checklist Barang Penting & Keperluan

Untuk Continue Study !




Hye ! Morning Saturday :)
Bulan August is really tough for me . Banyak kemains benda nak settle . Huru hara kejap kepala hotak aku . Tapi takpa , sekali dalam setahun . kahkahkah . So , here i just wanna make a checklist for my own . Untuk kegunaan diri sendiri je . Aku jenis yang takmo serabut . Kena senaraikan bebetul apa yang penting dan perlu dibuat , dibeli , diuruskan , (dan banyak di lah senang cerita) dahulu . Malas nak menulis di atas kertas . Membazir aje . Kalau taip taip aje , tak perlu nak menebang pokok bagai . Alam sekitar tak musnah . Cuaca pun tak panas sangat . Terbakar kulit ahkak M ko tau . Tetiba pulak aku emo tahap stress .
Barang Penting  (kena settle dulu)

Print out semua borang 
Buat salinan & sahkan semua borang 
Bayar Yuran 
Permohonan PTPTN (dalam proses) 
Medical Check Up 
Upload Gambar Kad Matriks (UPSI) 
Flight Tickets 

Barang Keperluan :

*Pakaian

Baju kurung (9 helai . Mintak mintak cukup)
Baju & seluar sukan
Baju &…