Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2013

Tarikh Dan Tawaran Penting

Jarang aku update blog petang begini . Spatutnya , waktu sekarang anak dara duduk dengan penuh adat istiadat di dapur :)
Kadang kadang aku rasa diri ini tak berguna . Tapi dalam rasa diri tak berguna , ada juga orang lain nampak kegunaan aku dalam diri aku . Ewahhhh . Hahahahahaha , tak lawak pun ( <-- dan kenapa orang sekarang sering buat begitu ?) Kalau tak lawak , tak usah nak tulis Hahahahaha bagai . Buang ink labtop , membazir je . BBF dengan sehtan lah tu . Sebelum aku proceed ke perkara yang penting penting itu , apa kata kita meroyan merapu dulu . Lama aku dah tak update blog . Plus , wajah blog iolssss is very the jelik . Hodoh . Tapi tetap jugak nak update (hentak hentak kaki) Jangan pandang pada rupa okehhh ! mihmihmih :P
Aku bosan tahap malaikat yang terbang . Hari hari dengan rutin yang sama . Berat badan dah naik 10kg kot (T_T) Cer gitau or suggest kat aku benda berfaedah yang boleh aku buat ? Aku dah muak tengok muka Sibu . Sibu pun sama muak , bagai nak tendang aku…

Tonight I'm Getting Over You

Holaaaaa ! It's been so long i've never update my blog . Lil bit lazy now (>.<zzzz) So , how ya doing ? Do you know Carly Rae Jepsen ? A singer from Canada , same as Justin Bieber . Isn't it ? I love her voice though . Hoping for her to come to Malaysia . On 27th of May , she will be at Indonesia . If i'm not mistaken . I gonna share Tonight I'm Getting Over You lyric . Here it is.......

I wanna smash your fears
And get drunken off your tears
Don't you share your smile with anyone else but me
I wanna touch your heart
I wanna crash it in my hands
Make you plead and cry as you give up all the lies

We're not lovers
But more than friends
Put a flame to every single word you ever said
No more crying
To get me through
I'll keep dancing till the morning with somebody new
Tonight I'm getting over you
Tonight I'm getting over you
Tonight I'm getting over you
Tonight I'm getting over you
Over you
Over you

Stuck in a real bad dream
And man it …

Perhatian Ladies , Berita Penting !

Kali ini , aku tidak menipu (selalu entry aku tajuk lain tapi kisah dalam dia lain) Tolonglahhh percaya . Baca sampai habis , bolehhh ?? Ini memang berita penting untuk wanita wanita seluruh dunia . Ecececeh ! Aku tahu , ada yang gabra bila terpandang tajuk ini . Ehem ! Kalau yang tak gabra itu , takpe lah kot . Cik Ahdek tak kesah . Wuwuwu . Tapiiiiiiiiiiiiiiiiiii , bagi yang tak gabra tadi pasti akan jadi gabra segabranya bila melihat gambar di bawah !!

Tumit kaki pecah or merekah
Korang ada masalah cenggini ? Selalunya , wanita ni siap cakap nak cantik from head to toe . Dari rambut sampai kaki dia jaga elok elok . Kepala bagi syampu , bubuh seguni perapi . Badan mandi dengan susu , sapu losyen sampai habis satu botol . Kaki ada bulu cukur dengan veet , pun sama sapu losyen banyak banyak . Lepas tu , kata "DONE WITH MY HOME SPA" home spa lahhhhhhh sangatttttttt kannn ? Wekkkk :P
Wanita termasuk aku sering lupa ada satu lagi part yang perlu dijaga baik baik , Tumit kaki .…

Cerita Basi ! Cerita Lama !

Tapi tetap jugakkkkkkkkkkkk nak update sini ! hewhewhew (>,<)"
Where to start ? Ok . Kita cerita about how i become the happiest girl pada 14 Mac dan 18 Mac 2013 . Oh ya , thanks God ! Without you i'm a girl with nothing ;)
14 Mac , aku sat for ujian JPJ untuk kali kedua . Kali pertama i'm failed youallssss . aluuu nerrr titeww (nyorok dalam kotak kasut) Nak tau cemana Cik Ahkak ni boleh gagal ? Haaaaa , mai sini klik! Kali kedua aku test JPJ , aku lulusssssssssss !! Yeahhhhhh young people . Haha :) Kalau lah kali kedua aku fail , tak tau nak cakap cemana lagi .
My license P :)
Nexttttttttttttttttttttttttttt ,
18 Mac 2013 . semua orang tahu itu merupakan tarikh keramat bagi pelajar yang sit for STPM 2012 . Result keluar pada tarikh nun . Sebelum result keluar , member member keras dah ajak berjimba lah pulak . Lepas berjimba baru ambik result . Memang nebes gila nak fengsan time nak ambik result . Berpeluh peluh mak aii . My result ? Ok lah . Nak kata flying colour…

Abortion Dosa . Rela Jadi Ibu Tunggal

Tiada seorang pun yang tahu rahsia aku . 
Sekarang baru aku tahu , perasaan menjadi seorang ibu terutamanya ibu tunggal . Membesarkan anak sorang sorang tanpa seorang ayah . Aku tahu ini kesilapan paling besar yang pernah aku buat setahun yang lepas sehingga melahirkan seorang bayi luar nikah :'( Nasib baik aku diterima oleh keluarga . Keluarga lah yang menjadi tulang belakang aku . Thanks mak , ayah ! Pada awalnya , masyarakat sekeliling sering menghina dan mencemuh . Kami sekeluarga hanya mampu memekak kan telinga . 
Namun sekarang , cemuhan dan hinaan hilang begitu saja . Boys , bukan semua tapi segelintir always give and take . Mereka akan memberi apa yang kita suka dan kita akan terpengaruh sampai hanyut . So , perkara yang aku buat "make love" without any vow dah berdosa . Lagi berdosa lah aku kalau aku abortion . 
Pada awalnya , aku and boyfriend ku ingin mengugurkan kandungan berusia 5 minggu secara sendiri . Tapi aku takut ! Aku berkali kali meminta supaya boyf…

Masalah Besar Wanita !

WORDLESS WEDNESDAY :')