Skip to main content

Keputusan STPM 2012 Diumumkan Isnin Depan




6A1 2012

Hye ! Morning ! Ramai lepasan STPM 2012 termasuk aku sendiri tertanya tanya bilakah tarikh keputusan akan diumumkan . Tersangatlah stres bila menunggu result . takut , nak menangis , gembira , semua perasaan bercampur gaul dalam satu hati (T.T) ehem ! HAHA . Batch 1993 merupakan kumpulan terakhir yang menggunakan sistem STPM lama atau STPM Terminal . Sekarang , junior kami menggunakan sistem Modullar . Memandangkan kami batch terakhir yang menggunakan sistem lama , harap harap keputusan tidak mengecewakan . Amen . Semua orang tahu STPM sangat susah . STPM setaraf dengan A-Level atau High School Certificate dan diiktiraf serta diterima di seluruh negara komanwel termasuk Amerika Syarikat and Australia . Hanya orang yang tabah dan rajin je boleh menghadapi STPM ni . Wahhhh , bangganya ! Kembang hidung i . Tapi aku taklah serajin dan setabah yang dibayangkan . Kihkihkih .

keputusan STPM 2012 akan diumumkan pada 18 Mac 2013 . Dalam masa 5 hari saja lagi . Betapa nervousnya aku aihhhh ! Ayat aku pun skema skema (T____________T) fuhhhh ! Rasa nak terkencing nak terberry pun ada ! apa apa pun sembahyang banyak banyak , sebab belum terlambat lagi . Lepas terima results , ikhlaskan je lah berapa kita dapat . Sebab kita tak boleh ubah lagi .

Semakan melalui SMS

Taip STPM RESULT NO.KAD PENGENALAN dan hantar ke 15888

Semakan Secara Online

layari laman web MPM di http://www.mpm.edu.my mulai 12 tengahari pada hari keputusan diumumkan 

So goodluck to me and all STPM candidates !  God always bless all our efforts . Hope we can get a flying colour results ! Bye :)

info from here : STPM 2012 




Comments

Popular posts from this blog

Pakaian Tradisional Lelaki Iban Sarawak

Something to be shared. Sebab aku rasa maklumat mengenai kaum Iban di Sarawak, kalau kita Google melambak yang mengarut dari yang tepatnya. Sebagai orang Iban, why not aku kongsi perkara ini. Untuk membantu diri sendiri dan juga orang lain. Aku pun tengah belajar bahasa Iban. Cetek lagi ilmu aku dalam bahasa ibunda sendiri. Btw, aku ambil Bahasa Iban sebagai minor di UPSI. Sebenarnya maklumat tersebut merupakan assigment aku. Kalau ada yang salah sila perbetulkan. Kalau-kalau la ada pihak yang arif bahasa Iban lalu di blog ini . Aku masih lagi belajar, Banyak benda yang aku tak tahu.

Photo taken from Google and Other Blogs :)

Lanjang Ngepan tradisional laki ke dikena ba pala dikumbai kitai lanjang. Bisi sebengkah perengka ba lanjang ke dikumbai ketapu. Ketapu nya digaga ari wi. Wi nya dianyam lalu chura iya nitihka peneka diri empu. Udah wi tembu dianyam sereta dicat, iya digelar kitai ketapu. Bisi mega ketapu dianyam sereta dicat nitihka chura burung kenyalang. Udah ketapu tembu diany…

Semalaman di Perkampungan Orang Asli

Tengah takda benda nak buat, hati aku terpanggil untuk update blog. Cewahhh! Penangan belek folder gambar lama la tu. Pengalaman bermalam di Perkampungan Orang Asli agak menarik bagi aku. Aku suka program yang berbentuk bring me out to other places. Aku jenis yang tidak boleh duduk di tempat yang sama dalam jangka panjang sebab aku cepat muak, stres, sakit kepala. Aku suka tempat yang boleh refresh emosi dan jiwa. Gitu!
Ok, let make it short. Program anjuran Persatuan Bahasa Iban UPSI di Perkampungan Orang Asli Pecah Batu ini berbentuk khidmat masyarakat. Program ini santai dan simple je. Pertama, mendekati penduduk orang Asli. Kedua, pertukaran cara hidup @ budaya. Kami kaum Iban memperkenalkan budaya kami dan begitu juga dengan mereka! Agak seronok sebenarnya kalau susunan program itu betul dan padat.
Program: Program Khidmat Masyarakat di Perkampungan Orang Asli Tempat: Kampung Pecah Batu, Perak Tarikh: 13 Mac - 15 Mac 2015

Program ini bermula 13/3/2015. Tapi beberapa orang antara…

Checklist Barang Penting & Keperluan

Untuk Continue Study !




Hye ! Morning Saturday :)
Bulan August is really tough for me . Banyak kemains benda nak settle . Huru hara kejap kepala hotak aku . Tapi takpa , sekali dalam setahun . kahkahkah . So , here i just wanna make a checklist for my own . Untuk kegunaan diri sendiri je . Aku jenis yang takmo serabut . Kena senaraikan bebetul apa yang penting dan perlu dibuat , dibeli , diuruskan , (dan banyak di lah senang cerita) dahulu . Malas nak menulis di atas kertas . Membazir aje . Kalau taip taip aje , tak perlu nak menebang pokok bagai . Alam sekitar tak musnah . Cuaca pun tak panas sangat . Terbakar kulit ahkak M ko tau . Tetiba pulak aku emo tahap stress .
Barang Penting  (kena settle dulu)

Print out semua borang 
Buat salinan & sahkan semua borang 
Bayar Yuran 
Permohonan PTPTN (dalam proses) 
Medical Check Up 
Upload Gambar Kad Matriks (UPSI) 
Flight Tickets 

Barang Keperluan :

*Pakaian

Baju kurung (9 helai . Mintak mintak cukup)
Baju & seluar sukan
Baju &…