Skip to main content

Sindrom Down Girl Enjoy Her Day




Bila aku godek balik kamera , banyak gila whooooaa gambar ! Gambar personal events dan aktiviti tahun lepas yang tak sempat nak update kat blog . As you know , aku berhenti kejap berblog selama 3 or 4 bulan . Jadi , apa yang korang baca atau gambar yang korang tengok kat blog aku dari awal bulan Januari sampai lah sekarang adalah cerita zaman kuno belaka . Aku tahu korang akan lari kalau aku cerita fasal Tingkatan 6 . Sayu pula hati nak menaip ni (T.T) Tapi almost gambar yang ada kat kamera aku diambil semasa aku Tingkatan 6 tahun lepas . Tak kisah oden orang nak ngata apa . kicap nak kicap ??!! Kihkihkih

18 October 2012 , Majlis Perwakilan Pelajar Tingkatan 6 Pra U SMK Durin mengorganised parti secara kecil kecilan . Pelajar 6A1 dan 6A2 ini telah didiagnosis menghidap penyakit yang very the pelik . Perangai kitorang ala ala spesis terancam gitu , sangatlah aktif . Spesis terancam aktif ke ? Bukan kah mereka perlu pasif supaya tidak diburu ! Wakakakaka :P Bercakap huha huha . Kalau mengikuti Pertandingan Bahas Ala Parlimen terus masuk final tanpa bertanding . Pasukan pembangkang nak berpantun pun takan pernah ada peluang . Can you imagine it ? Wow , fantastic baby ! Tapi satu je cara nak kasih kitorang diam..... MAKANAN ! Bagi je makan sampai perut penuh , kami akan diam dan menahan kekenyangan seperti ular yang telah makan empat belas ekor ayam kampung belakang rumah mak jah (^_^)

6A1 family . class of PBB :)

Pada hari yang sama juga , ada satu kejutan . Kitorang dibahagikan kepada beberapa kumpulan dan diberi tugas berlainan untuk buat preparation party . Aku jadi AJK pinggan mangkuk and segala peralatan . Wah , kerlassss kau Meeniey ! Awal pagi lagi , aku dan kawan kawan yang lain dah pergi ke bilik ERT sebab nak cuci dulu pinggan mangkuk sudu gelas dan kaum kerabatnya . 

aku yang rajin . sekarang memang susah nak cari anak dara yang sanggup cuci pinggan :P

Habis kerja mencuci , aku balik ke kelas semula . Kononnya nak buat revision . Tapi nan hado , mimpi di siang hari kalau aku serajin itu . Cuci pinggan je aku rajin okkkkk !! Bercakap bergosip bergambar ketawa secara berjemaah adalah kat kelas tu . Sebelum aku masuk kan , dari pintu belakang lagi aku boleh dengar classmates bisik bisik . Kecik ati iollsss dengar youallss macam mengumpat . Biasa lah kan , perempuan memang paranoid . Eh , ke aku sorang ? muahahaha . Sentap hati makkkk nokkkk :'( Takpelah , aku gagahkan jua kaki melangkah masuk kelas . Tunduk tunduk kan kepala , jeling jeling dorang seperti ada mak tiri berdiri depan pintu pegang pistol . Aku buat taktau je . Dengan selamber waw waw nye aku ajak dorang bergambar , dorang pun nak juga ! Dalam hati ku berkata "dah lah mengumpat aku dari belakang , kita ajak bergambar nak jugak . ini ke kawan?" Kecurigaan terserlah !

Teruni and Me . Aku jahat tau , selalu buli dia . Mentang mentanglah dia kecik kerdil . HAHAHA
dia tua sikit dari aku . berdosa kan buli orang yang lebih tu ? :P

Gang penyanyi jalanan . Punk Rock Jalanan tu kitorang punya lagu lah tu .
Kahkahkah :D

Masa rehat , aku cecepat pergi kantin . Lapar bebenau perut aku ! Aku beli nasi lemak Rm1.50 and air tin Rm1.50 . Ok , jangan pepandai nak kira berapa belanja aku sehari kat sekolah ! Kung Fu nakkkk ? Lepas beli makanan kat kantin , aku pergi toilet (perlu ke nak bagitau ?) Bila aku balik and masuk kelas semula , semua classmate aku berdiri . Aku sedikit aneh , menteri mana nak lalu kelas ni . They said supriseeeeeeeeeeeeeeee !!!!!!!!! and terus buka blackboard.........

Handmade by My Best Friend , Jessica . Although it's just a drawing at blackboard , 
it will become special when it made sincerely . Thanks , love ! 

Dorang tak sempat nak capture muka aku suprise betul betul . So ,they took me to infront and ask me to do some kind of these action . Haiyoo yo , appa amma ! pun boleh lahhh ;)

From left : Roszy , Maureen , Me , Teruni and Jessica ! say "Hye" to them people . Haha :D

These one , Birthday Note from my Best Friend too , Maureen . Semua hadiah aku simple simple . But i love it . Thanks honey ! 

Aku serba salah dengan perasaan curiga tadi . Paranoid iolls ! Sapa yang tak curiga kalau ada orang bisik bisik , sebut nama kita lagi , jeling jeling lagi ! Rimassssssssss iollssssssssss ! haha . Mereka buat macam tu sebab nak cover . Kang kalau mereka tak cover , aku akan nampak drawing tu . Kalau aku dah nampak , itu bukan suprise ok ! Sentap pulok hati mereka , susah payah buat tu tapi suprise tak menjadi pulak ! kehkehkeh . Pengajarannya di sini , janganlah mencurigai orang yang ingin memberi kejutan kepada kita ! haha :)


********************************************



Next issssssssssss..........................



 At first , kitorang plan nak makan di restoran memandangkan duit yang kitorang kumpul agak lumayan . Kitorang dah angan angan nak guna dress apa , rambut style macam mana , kasut and handbag cenggini cenggitu . kemain Diva meletop ! Itu semua angan angan mat jenin . Last last , plan was cancelled . Nasib baik kitorang tak masak sendiri . Biasanya , ahkak dan ahbang kita tahun tahun lepas perlu prepare resepi sendiri , masak sendiri , dan masuk perut pun perut sendiri . Alaaaaa , tak best lah gua kasih tau sama lu . Sudah kenyang hidu bau masakan , muak pulak nak makan . Haha .

Penolong Kanan Kokurikulum Tingkatan 6 was giving his speech :)


My classmate , Watermelon girl ;)

Memandangkan bajet kitorang high and dinner kat restoran pun dibatalkan . We decided to grab lunch from KFC too . Nasi ayam KFC kak , nak dada okkkkkkkk bawa balikkkk ! plus , katering from restoran Sibu Jaya 4 jenis lauk where is ikan pari kari , kari ayam , ayam masak merah dan sayur campur . Plus , pencuci mulut chocolate dadih and watermelon . Ishhhh , main drum sudah usus usus aku . Sikit sikit kesat air liur yang meleleh sampai jatuh ke keyboard labtop aiiiiiii youallssss . HAHAHA :P

Muka je tenang bila nampak kotak tu . Dalam hati kemain nak telan ayam dengan kotak kotak tu sekali . Kalau tak cukup , ragut kawan sebelah punya . wakakaka :)"""""

Kemain excited Teruni and Maureen ni . Hamboihhh ! 
Aku ingat aku sorang je nak melahap ayam tu cecepat 
Nafsu , nafsu . Bila lah nak berubah ? Nanti tak kahwin jangan salahkan sesapa . 
Suami ko mana mampu sponsor tiap hari makan KFC . At least , dia tauke ladang ayam !

Ladies and Gentlemen , i'm talking about these girl . TOP STUDENT KELAS 6A1 
Lelaki berbaju warna hijau yang tengah pegang senduk tu Ketua pengganas Pengawas
Aku introduce tidak mempunyai sebarang niat . Tolonglah percayaaaaa (-_-")

Mine ! Secoet je lauk dan nasi . tengah diet iolllllssssss . ok , tipu !

Dari awal aku dah bilang , dikasi makanan langsung aja diam ! senang kok mau ngeberesin mereka . 
Cuba aja kalau kasi esei sejarah , langsung ribut sama buk gurunya ! nyebelin gitu loooo .
HAHAHAHAHA (gelak guling guling)

FOOD ! What a life ! Hidup untuk makan (^______________^)

Kalaulah mereka ini dihantar ke negara seperti Africa . Takut whoooaaa orang Africa tengok !
Ini manusia ke monster , kuat nyaaa makan . Anggapan negara lain . Tetttttttttttttt :P

After the end of these jamuan , masing masing duduk diam bersama perut yang membuncit ! Balik ke rumah , baru sambung makan semula . Melahap KFC chicken rice pulak di rumah . Singa lapar pun tahu bersimpati dengan perutnya , kitorang lebih kejam dari singa kalau makanan depan mata ! ngauuummmm ! Dear my classmates , i miss all of you damn much ! We're just like siblings . We share everything include FOODS ! Haha . 




Comments

Popular posts from this blog

Pakaian Tradisional Lelaki Iban Sarawak

Something to be shared. Sebab aku rasa maklumat mengenai kaum Iban di Sarawak, kalau kita Google melambak yang mengarut dari yang tepatnya. Sebagai orang Iban, why not aku kongsi perkara ini. Untuk membantu diri sendiri dan juga orang lain. Aku pun tengah belajar bahasa Iban. Cetek lagi ilmu aku dalam bahasa ibunda sendiri. Btw, aku ambil Bahasa Iban sebagai minor di UPSI. Sebenarnya maklumat tersebut merupakan assigment aku. Kalau ada yang salah sila perbetulkan. Kalau-kalau la ada pihak yang arif bahasa Iban lalu di blog ini . Aku masih lagi belajar, Banyak benda yang aku tak tahu.

Photo taken from Google and Other Blogs :)

Lanjang Ngepan tradisional laki ke dikena ba pala dikumbai kitai lanjang. Bisi sebengkah perengka ba lanjang ke dikumbai ketapu. Ketapu nya digaga ari wi. Wi nya dianyam lalu chura iya nitihka peneka diri empu. Udah wi tembu dianyam sereta dicat, iya digelar kitai ketapu. Bisi mega ketapu dianyam sereta dicat nitihka chura burung kenyalang. Udah ketapu tembu diany…

Semalaman di Perkampungan Orang Asli

Tengah takda benda nak buat, hati aku terpanggil untuk update blog. Cewahhh! Penangan belek folder gambar lama la tu. Pengalaman bermalam di Perkampungan Orang Asli agak menarik bagi aku. Aku suka program yang berbentuk bring me out to other places. Aku jenis yang tidak boleh duduk di tempat yang sama dalam jangka panjang sebab aku cepat muak, stres, sakit kepala. Aku suka tempat yang boleh refresh emosi dan jiwa. Gitu!
Ok, let make it short. Program anjuran Persatuan Bahasa Iban UPSI di Perkampungan Orang Asli Pecah Batu ini berbentuk khidmat masyarakat. Program ini santai dan simple je. Pertama, mendekati penduduk orang Asli. Kedua, pertukaran cara hidup @ budaya. Kami kaum Iban memperkenalkan budaya kami dan begitu juga dengan mereka! Agak seronok sebenarnya kalau susunan program itu betul dan padat.
Program: Program Khidmat Masyarakat di Perkampungan Orang Asli Tempat: Kampung Pecah Batu, Perak Tarikh: 13 Mac - 15 Mac 2015

Program ini bermula 13/3/2015. Tapi beberapa orang antara…

Checklist Barang Penting & Keperluan

Untuk Continue Study !




Hye ! Morning Saturday :)
Bulan August is really tough for me . Banyak kemains benda nak settle . Huru hara kejap kepala hotak aku . Tapi takpa , sekali dalam setahun . kahkahkah . So , here i just wanna make a checklist for my own . Untuk kegunaan diri sendiri je . Aku jenis yang takmo serabut . Kena senaraikan bebetul apa yang penting dan perlu dibuat , dibeli , diuruskan , (dan banyak di lah senang cerita) dahulu . Malas nak menulis di atas kertas . Membazir aje . Kalau taip taip aje , tak perlu nak menebang pokok bagai . Alam sekitar tak musnah . Cuaca pun tak panas sangat . Terbakar kulit ahkak M ko tau . Tetiba pulak aku emo tahap stress .
Barang Penting  (kena settle dulu)

Print out semua borang 
Buat salinan & sahkan semua borang 
Bayar Yuran 
Permohonan PTPTN (dalam proses) 
Medical Check Up 
Upload Gambar Kad Matriks (UPSI) 
Flight Tickets 

Barang Keperluan :

*Pakaian

Baju kurung (9 helai . Mintak mintak cukup)
Baju & seluar sukan
Baju &…