Skip to main content

My New Born Son





I had learnt something from Tingkatan 6 . Too much memories to keep . Too many experiences to appreciate . Too many knowledge to gain . I were remember how i hardly refused to enter tingkatan 6 , crying a lots , gave up in the middle of the years 2012 and depressed until admitted to hospital ! Butttttt , when i'm talking about my CLASSMATE yang omeyy omeyy anjee anjee . Definitely , my heart senyum lebar , hati manyak suka ooo ! Ketara di situ pergi ke sekolah semata mata nak berjumpa classmate sahaja ! tapi , ada aku kesah ??!! Zaman sekolah lah paling awesome .

Sejak tingkatan 6 , banyak perubahan berlaku seiring dengan meningkatnya usia . ehem ! Hubungan sesama classmate seperti adik beradik . Ketua dan penolongnya kami panggil abang sulung and kakak sulung . Guru tingkatan kami panggil mummy boy . Pembetulan di sini , Guru tingkatan kitorang perempuan tauuu ! Tapi kenapa ada tambahan nama "boy" di belakang ? Itu rahsia ~ kita kita 6A1 je tahu . Hihihi (gelak sopan) We're one big family . sangat rapat , sangat sporting dan sangat supportive bila part part menyakat cikgu ! 

6A1 konon lah kan belajar sejarah dan pengajian perniagaan , sekurang kurangnya beberapa orang lawyer dan businessman or businesswoman bakal dilahirkan dari kelas tersebut (hidung kembang kempis berserta bulunya semakin panjang) Dalam satu kelas ada 19 orang pelajar . 16 orang pelajar perempuan dan 3 orang pelajar lelaki . ok , mark my words . bukan 30 orang tapi 3 ORANG PELAJAR LELAKI ! Seriously ? Dalam satu kelas hanya ada 3 orang lelaki ? Kalau ada orang lain tanya pun pasti akan gayat hati dahi kerut kerut seakan akan menonton sinetron indon yang berebutkan seorang lelaki macam tak ada laki lain kat dunia ni ! (tetiba aku yang emo) lelaki memang tak cukup sekarang terimalah kenyataan , tengok lah keadaan kelas kami . mana perginya lelaki lelaki macho lagi ganteng lagi keren ? 

Tapiiiiiiiiiii , kami tetap bahagia . Kebahagiaan keluarga kami bertambah bertingkat tingkat sampai perlu guna lif nak naik tingkat paling atas ! Kemain kan bila describe fasal KEBAHAGIAAN ! ok sambung , kebahagiaan kami bertambah bahagia bahagia bila seorang bayi dilahirkan 

Baby boy named Fernandez Ading ! Welcome to these world baby :)

He is my classmate's son . Baru je lahir bulan February 2013 . Aku punya jangankan sorang anak , kahwin pun belum . Sentap hati mak nakkkkkkk ! Classmate lelaki kitorang ok , pandai dia target anak lelaki . Bertambah sorang jadi 4 pulak kaum lelaki dalam keluarga PBB . HAHAHA . 6A1's fruitson (anak buah , direct translate) ! Eh , kitorang dah jadi makcik makcik pakcik pakcik pulak . Tak lama lagi kitorang akan jadi nenek datuk ! alahaiiii , tua nya (T.T) Ok bye !




Comments

Popular posts from this blog

Pakaian Tradisional Lelaki Iban Sarawak

Something to be shared. Sebab aku rasa maklumat mengenai kaum Iban di Sarawak, kalau kita Google melambak yang mengarut dari yang tepatnya. Sebagai orang Iban, why not aku kongsi perkara ini. Untuk membantu diri sendiri dan juga orang lain. Aku pun tengah belajar bahasa Iban. Cetek lagi ilmu aku dalam bahasa ibunda sendiri. Btw, aku ambil Bahasa Iban sebagai minor di UPSI. Sebenarnya maklumat tersebut merupakan assigment aku. Kalau ada yang salah sila perbetulkan. Kalau-kalau la ada pihak yang arif bahasa Iban lalu di blog ini . Aku masih lagi belajar, Banyak benda yang aku tak tahu.

Photo taken from Google and Other Blogs :)

Lanjang Ngepan tradisional laki ke dikena ba pala dikumbai kitai lanjang. Bisi sebengkah perengka ba lanjang ke dikumbai ketapu. Ketapu nya digaga ari wi. Wi nya dianyam lalu chura iya nitihka peneka diri empu. Udah wi tembu dianyam sereta dicat, iya digelar kitai ketapu. Bisi mega ketapu dianyam sereta dicat nitihka chura burung kenyalang. Udah ketapu tembu diany…

Semalaman di Perkampungan Orang Asli

Tengah takda benda nak buat, hati aku terpanggil untuk update blog. Cewahhh! Penangan belek folder gambar lama la tu. Pengalaman bermalam di Perkampungan Orang Asli agak menarik bagi aku. Aku suka program yang berbentuk bring me out to other places. Aku jenis yang tidak boleh duduk di tempat yang sama dalam jangka panjang sebab aku cepat muak, stres, sakit kepala. Aku suka tempat yang boleh refresh emosi dan jiwa. Gitu!
Ok, let make it short. Program anjuran Persatuan Bahasa Iban UPSI di Perkampungan Orang Asli Pecah Batu ini berbentuk khidmat masyarakat. Program ini santai dan simple je. Pertama, mendekati penduduk orang Asli. Kedua, pertukaran cara hidup @ budaya. Kami kaum Iban memperkenalkan budaya kami dan begitu juga dengan mereka! Agak seronok sebenarnya kalau susunan program itu betul dan padat.
Program: Program Khidmat Masyarakat di Perkampungan Orang Asli Tempat: Kampung Pecah Batu, Perak Tarikh: 13 Mac - 15 Mac 2015

Program ini bermula 13/3/2015. Tapi beberapa orang antara…

Luahan Hati Seorang Bohsia

Today is Friday . I'm free . Eh , bukan aku memang selalu free ke ? wakakaka . Ohkay serius sikit . TV show favourite dah nak start dah ni . fokus fokus fokusssss !
iklan ini ditaja oleh Loreal Paris .  Apa kaitan diri ku ini dengan Loreal Paris ? Tetiba (-_-")
Hye you all ! Selamat pagi ! apa khabar ? Anda , bersama saya pengacara pada hari ini Cik Meeniey Vogue The Best !! (lambai tangan) Anda sedang menyaksikan rancangan No Rumours No Glamours ! Nah , ko ada ? Kita akan kupas sedikit tajuk mengenai perjalanan hidup seorang bohsia bersama tiga orang tetamu jemputan iaitu Profesor Kiah , Datin Joyah dan bekas bohsia Cik Munah !
Main main jugak , gedik gedik jugak tapi aku tak sentuh fasal hidup orang lain . ewahhhh ! Isnin minggu depan , aku akan sitting for JPJ test pukul 2 petang . Harap semuanya berjalan dengan lancar . Sebulan dah aku belajar memandu . Dulu , hidup hidup aku ingat belajar drive sampai 3 bulan . Mana ada orang nak ajar engko sampai 3 bulan ? At least lah…