Skip to main content

Kembar Siam Bermadu Tiga




MATOKI , Sabtu - Tiga orang kembar Siam yang dilahirkan di sebuah daerah di Selatan Matoki telah mengahwini seorang lelaki sekali gus . Tiga orang kembar Siam tersebut telah menolak pembedahan untuk memisahkan mereka sebagai manusia normal . Pada usia 19 dan 46 tahun yakni tahun lalu , salah seorang daripada mereka telah dilamar oleh seorang doktor . Menurut ibu kepada pasangan kembar itu yang mahu identitnya dirahsiakan , doktor tersebut merupakan doktor yang ingin menjalankan pembedahan terhadap pasangan kembar tersebut . Namun dengan keadaan fizikal mereka yang bercantum , doktor tersebut terpaksa mengahwini dua orang lagi kembarnya dan mereka rela bermadu tiga . Menurut sumber lagi , mereka telah menyambut hari kelahiran di Matoki pada 28 August 2012 .

kembar siam yang bertuah :)
Left : Sucyanna , officially 19 . Middle : Madam Rosalene ( MUET teacher) officially 47 .
Right : Teruni , officially 19 .

kembar siam bersama kaum kerabat mereka sendiri . What a big family they have ! :)

kembar siam bersama kaum kerabat sebelah suami . Bilangannya agak sedikit compare to family besan .
it's because family sebelah lelaki tidak mempunyai anak kembar 

antara paparazzi yang dijemput memeriahkan majlis hari jadi . khusyuk mengambil gambar . 
memang itulah tugas tegar seorang paparazzi , mengambil gambar 
secara diam dan menyebarkan rumours :)

makanan tradisional negara Matoki . 
Dimasak khas oleh Madam Rosalene dengan penuh kasih sayang  

Bersama tetamu VIP ;)

Makan tak ingat dunia . nampaknya , Matoki turut mengalami masalah kebuluran sejagat .
so , Peace World ! :P

Kisah kembar Siam yang berkongsi suami dan bermadu ini menjadi buah mulut masyarakat .
Masyarakat tidak jemu mencemuh dan menghina mereka .
No matters what happen , they are still one huge happy family . yeayyy !! 


Majlis hari jadi kembar Siam tersebut sangat meriah dan dihadiri oleh orang orang ternama . Mereka bertiga menerima kezutan daripada suami yang menaiki kereta kuda dihiasi dengan bunga ros merah sambil menyanyikan lagu Take Me To Your Heart . Matoki semakin terkenal dengan kelahiran kembar Siam yang semakin meningkat dari tahun ke tahun . Kisah kembar Siam bermadu tiga ini mendapat perhatian di seluruh dunia . Kisah mereka menggalakkan kita supaya berkongsi kasih sayang . Majulah khabar angin untuk Matoki .

Berita disunting oleh : wartawan Vogue Lagi Hot Meletup , Mish Meeniey :)




Comments

Popular posts from this blog

Pakaian Tradisional Lelaki Iban Sarawak

Something to be shared. Sebab aku rasa maklumat mengenai kaum Iban di Sarawak, kalau kita Google melambak yang mengarut dari yang tepatnya. Sebagai orang Iban, why not aku kongsi perkara ini. Untuk membantu diri sendiri dan juga orang lain. Aku pun tengah belajar bahasa Iban. Cetek lagi ilmu aku dalam bahasa ibunda sendiri. Btw, aku ambil Bahasa Iban sebagai minor di UPSI. Sebenarnya maklumat tersebut merupakan assigment aku. Kalau ada yang salah sila perbetulkan. Kalau-kalau la ada pihak yang arif bahasa Iban lalu di blog ini . Aku masih lagi belajar, Banyak benda yang aku tak tahu.

Photo taken from Google and Other Blogs :)

Lanjang Ngepan tradisional laki ke dikena ba pala dikumbai kitai lanjang. Bisi sebengkah perengka ba lanjang ke dikumbai ketapu. Ketapu nya digaga ari wi. Wi nya dianyam lalu chura iya nitihka peneka diri empu. Udah wi tembu dianyam sereta dicat, iya digelar kitai ketapu. Bisi mega ketapu dianyam sereta dicat nitihka chura burung kenyalang. Udah ketapu tembu diany…

Semalaman di Perkampungan Orang Asli

Tengah takda benda nak buat, hati aku terpanggil untuk update blog. Cewahhh! Penangan belek folder gambar lama la tu. Pengalaman bermalam di Perkampungan Orang Asli agak menarik bagi aku. Aku suka program yang berbentuk bring me out to other places. Aku jenis yang tidak boleh duduk di tempat yang sama dalam jangka panjang sebab aku cepat muak, stres, sakit kepala. Aku suka tempat yang boleh refresh emosi dan jiwa. Gitu!
Ok, let make it short. Program anjuran Persatuan Bahasa Iban UPSI di Perkampungan Orang Asli Pecah Batu ini berbentuk khidmat masyarakat. Program ini santai dan simple je. Pertama, mendekati penduduk orang Asli. Kedua, pertukaran cara hidup @ budaya. Kami kaum Iban memperkenalkan budaya kami dan begitu juga dengan mereka! Agak seronok sebenarnya kalau susunan program itu betul dan padat.
Program: Program Khidmat Masyarakat di Perkampungan Orang Asli Tempat: Kampung Pecah Batu, Perak Tarikh: 13 Mac - 15 Mac 2015

Program ini bermula 13/3/2015. Tapi beberapa orang antara…

Luahan Hati Seorang Bohsia

Today is Friday . I'm free . Eh , bukan aku memang selalu free ke ? wakakaka . Ohkay serius sikit . TV show favourite dah nak start dah ni . fokus fokus fokusssss !
iklan ini ditaja oleh Loreal Paris .  Apa kaitan diri ku ini dengan Loreal Paris ? Tetiba (-_-")
Hye you all ! Selamat pagi ! apa khabar ? Anda , bersama saya pengacara pada hari ini Cik Meeniey Vogue The Best !! (lambai tangan) Anda sedang menyaksikan rancangan No Rumours No Glamours ! Nah , ko ada ? Kita akan kupas sedikit tajuk mengenai perjalanan hidup seorang bohsia bersama tiga orang tetamu jemputan iaitu Profesor Kiah , Datin Joyah dan bekas bohsia Cik Munah !
Main main jugak , gedik gedik jugak tapi aku tak sentuh fasal hidup orang lain . ewahhhh ! Isnin minggu depan , aku akan sitting for JPJ test pukul 2 petang . Harap semuanya berjalan dengan lancar . Sebulan dah aku belajar memandu . Dulu , hidup hidup aku ingat belajar drive sampai 3 bulan . Mana ada orang nak ajar engko sampai 3 bulan ? At least lah…