Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2013

Mengumpat Diri Sendiri

Ngumpat nak ? Jomlahhhhhh ! Kita ngumpat anak jiran dengan ibunya sekali , sambil minum nescafe dan makan cucur ikan bilis cicah mayonis sikit . Haha . Gila ke aku nak mengumpat pada musim Lent ini . Dosa free je masuk akaun aku . Kita borak borak sikit . Kang aku cerita fasal personal events or aktiviti tahun lepas , korang laji laju laju langgar tiang besi pulok . Ehhh ? Haha . Maaf lah ye , kalau sikit sikit ada "Haha" sekejap sekejap ada "wakaka" . Aku memang suka ketawa , apa ada hal ?
20 Februari yang lepas , aku dengan kawan rapat aku pergi Bank Simpanan Nasional atau nama glamour nye BSN . Kitorang pakat nak rompak atuk nenek , makcik pakcik , ahbang ahkak yang ambil BR1M 2.0 . Haha ! Gurau je lah , jangan report polis tau . Nanti kita share share aahhhh hasil rompakan secara adil dan saksama ! Eeeeee , jahat nye ahkak ni . tamak sungguh ! kihkihkih :P Kitorang pergi BSN sebab nak buat daftar surat kahwin . oh yeah ? Kitorang nak beli Num Pin UPU lah bongo…

Sindrom Down Girl Enjoy Her Day

Bila aku godek balik kamera , banyak gila whooooaa gambar ! Gambar personal events dan aktiviti tahun lepas yang tak sempat nak update kat blog . As you know , aku berhenti kejap berblog selama 3 or 4 bulan . Jadi , apa yang korang baca atau gambar yang korang tengok kat blog aku dari awal bulan Januari sampai lah sekarang adalah cerita zaman kuno belaka . Aku tahu korang akan lari kalau aku cerita fasal Tingkatan 6 . Sayu pula hati nak menaip ni (T.T) Tapi almost gambar yang ada kat kamera aku diambil semasa aku Tingkatan 6 tahun lepas . Tak kisah oden orang nak ngataapa . kicap nak kicap ??!! Kihkihkih
18 October 2012 , Majlis Perwakilan Pelajar Tingkatan 6 Pra U SMK Durin mengorganised parti secara kecil kecilan . Pelajar 6A1 dan 6A2 ini telah didiagnosis menghidap penyakit yang very the pelik . Perangai kitorang ala ala spesis terancam gitu , sangatlah aktif . Spesis terancam aktif ke ? Bukan kah mereka perlu pasif supaya tidak diburu ! Wakakakaka :P Bercakap huha huha . Kalau men…

Pencarian Bloglist 3 Bulan Blog Sararose

Hye everyone ! Sunday morning , what do you all up to ? ihiks :) bila aku godek godek reading list kat home , jumpa satu segmen ni . Aku suka lah segmen bloglist bloglist gitu . Aku tak berapa suka nak join segmen yang ada bagi hadiah hadiah bagai . HAHA . First time masuk blog Sara Rose , aku terus suka . Sebab blog dia kemas . Berwarna biru lagi tu okeh , sama macam aku punya blog kalerrrrrrr (aku memang spesis gedik. ampun) Jarang jumpa blogger perempuan guna lain lain kaler , selalunya pink and purple tau ! Lagi satu , blog ni agak kuat . Pageview dia kemain kan tinggi , gayat cik aiiii nak masuk :P So , hope dapat lah masuk bloglist Sara Rose . Nak join ? Just klik banner di atas ok ;) cepatannnnnnn ! tarikh tutup 28 Februari ni tau , masih sempat kalau nak join !



"Misi Bloglist By Cik Zara"

hye ! ini yang aku suka ni . aku suka segmen ber bloglist gituuuuuu , haa (^_^) tarikh tutup masih lama kok ibuk ibuk bapak bapak ! join lah ye , jangan tak join tau ! hehe . Cara nak join ? lahaiiiii , senang je ! Nak tidur pun susah dari nak join segmen ni . Klik banner di atas , korang akan terus landing dengan selamatnya di blog Cik Zara :) Nak tag dorang lah BLOGGER INI dan BLOGGER INI .

NT | Mini GA Topup RM30

Morning semua ! teruja sikit sebab nak join satu segmen ni . ehem ! harap harap aku lah orang bertuah tu . Hehe . Oh ya , nak join tak ? Just klik gambar kat atas , korang yang comey comey akan direct landing kat blog si nyamuk tau ! Then here's the term and condition :
Tag  kawan 1 kawan 2 kawan 3
1. Buat entry tajuk NT | Mini GA Topup RM30*sertakan banner di atas
2. KLIK SINI , SINI , SINI , dan SINI
3. Sertakan syarat GA dalam entry anda
4. Tag 3 orang rakan dan pastikan mereka tahu
5. Tinggal link di ruang komen
6. Pemenang akan dinilai berdasarkan Random.org
7. Tarikh tutup : 25 Februari 2013


ok , selamat bersegmen para blogger ! *berjabat tangan*




Segmen : Hello Blogger Mesra 2013 By Cik Mira

ohh haiiii people ! kenapa tetiba aku terlebih rajin nak join segmen ni ?? demam ke ? selalunya aku sindrom down sangattttttt tau nak join segmen segmen ni . hihi . So , seems like this segmen could attract my attention apa salah kalau aku join segmen Cik Mira ni kan :) Sapa nak join , just click the banner upside there ! anda akan terus direct ke blog Cik Mira . So apa tunggu lagi ? Joinlahhhhhhhhhhh reramai . Takda tarikh tutup tau . Syarat pun sonang sonang ajo . ihiks . Sapa tak join , dia rugi ! Ok bye bye :)



When I Was Your Man

I'm falling in love with these song ! and i can't stop to play it again again and again ! Bruno Mars's voice and songs just melted me down to the Earth . Haha (^_^) When I Was Your Man lyric is so amazing . I was stucked for the first time i were listening to it . Gonna change the song at my blog later . huhu ! So , here's the lyric :



Same bed but it feels just a little bit bigger now
Our song on the radio but it don't sound the same
When our friends talk about you, all it does is just tear me down
Cause my heart breaks a little when I hear your name

It all just sounds like oooooh…
Mmm, too young, too dumb to realize
That I should have bought you flowers
And held your hand
Should have gave you all my hours
When I had the chance
Take you to every party
Cause all you wanted to do was dance
Now my baby's dancing
But she's dancing with another man

My pride, my ego, my needs, and my selfish ways
Caused a good strong woman like you to walk out my life
Now I never, never get to c…

My New Born Son

I had learnt something from Tingkatan 6 . Too much memories to keep . Too many experiences to appreciate . Too many knowledge to gain . I were remember how i hardly refused to enter tingkatan 6 , crying a lots , gave up in the middle of the years 2012 and depressed until admitted to hospital ! Butttttt , when i'm talking about my CLASSMATE yang omeyy omeyy anjee anjee . Definitely , my heart senyum lebar , hati manyak suka ooo ! Ketara di situ pergi ke sekolah semata mata nak berjumpa classmate sahaja ! tapi , ada aku kesah ??!! Zaman sekolah lah paling awesome .
Sejak tingkatan 6 , banyak perubahan berlaku seiring dengan meningkatnya usia . ehem ! Hubungan sesama classmate seperti adik beradik . Ketua dan penolongnya kami panggil abang sulung and kakak sulung . Guru tingkatan kami panggil mummy boy . Pembetulan di sini , Guru tingkatan kitorang perempuan tauuu ! Tapi kenapa ada tambahan nama "boy" di belakang ? Itu rahsia ~ kita kita 6A1 je tahu . Hihihi (gelak sopan) …

Luahan Hati Seorang Bohsia

Today is Friday . I'm free . Eh , bukan aku memang selalu free ke ? wakakaka . Ohkay serius sikit . TV show favourite dah nak start dah ni . fokus fokus fokusssss !
iklan ini ditaja oleh Loreal Paris .  Apa kaitan diri ku ini dengan Loreal Paris ? Tetiba (-_-")
Hye you all ! Selamat pagi ! apa khabar ? Anda , bersama saya pengacara pada hari ini Cik Meeniey Vogue The Best !! (lambai tangan) Anda sedang menyaksikan rancangan No Rumours No Glamours ! Nah , ko ada ? Kita akan kupas sedikit tajuk mengenai perjalanan hidup seorang bohsia bersama tiga orang tetamu jemputan iaitu Profesor Kiah , Datin Joyah dan bekas bohsia Cik Munah !
Main main jugak , gedik gedik jugak tapi aku tak sentuh fasal hidup orang lain . ewahhhh ! Isnin minggu depan , aku akan sitting for JPJ test pukul 2 petang . Harap semuanya berjalan dengan lancar . Sebulan dah aku belajar memandu . Dulu , hidup hidup aku ingat belajar drive sampai 3 bulan . Mana ada orang nak ajar engko sampai 3 bulan ? At least lah…

Pou Yang Setia Hujung Nyawa

Pixca from google
Pixca from google
Semalam episod terakhir bagi drama Setia Hujung Nyawa . Dari episod pertama sampai episod terakhir , aku tak pernah tinggal menonton drama ni tau . Duduk seperti patung di depan TV . Bila iklan je baru aku gerak . kang kalau aku tak gerak gerak , mak cakap "budak seekor ni lumpuh ke sebab drama ni je ?!" naya aku ! hahaha . Almost all Malaysians pun pasti menonton cerita ni kan kan kan ? Ya lah tiap kali drama tu start , berderet laju je kawan kawan FB or Twitter post fasal drama nih . Sampai home dan timeline aku pun tunggang langgang . I rimas ok i rimas you allssss ! haha :P 
Malaysians especially remaja like me suka part Zain dan Elsalina . They are such a cute and sweet couple eventhough Zain treat Elsalina ni macam kain lap meja yang buruk ! geram bila tengok ok . Episod akhir , tiba tiba muncul satu lagi watak where is Ekin . Bagi yang pernah baca novel Setia Hujung Nyawa , tak terkejut lah dengan kehadiran Ekin . And me likeeee &q…

Kembar Siam Bermadu Tiga

MATOKI , Sabtu - Tiga orang kembar Siam yang dilahirkan di sebuah daerah di Selatan Matoki telah mengahwini seorang lelaki sekali gus . Tiga orang kembar Siam tersebut telah menolak pembedahan untuk memisahkan mereka sebagai manusia normal . Pada usia 19 dan 46 tahun yakni tahun lalu , salah seorang daripada mereka telah dilamar oleh seorang doktor . Menurut ibu kepada pasangan kembar itu yang mahu identitnya dirahsiakan , doktor tersebut merupakan doktor yang ingin menjalankan pembedahan terhadap pasangan kembar tersebut . Namun dengan keadaan fizikal mereka yang bercantum , doktor tersebut terpaksa mengahwini dua orang lagi kembarnya dan mereka rela bermadu tiga . Menurut sumber lagi , mereka telah menyambut hari kelahiran di Matoki pada 28 August 2012 .
kembar siam yang bertuah :) Left : Sucyanna , officially 19 . Middle : Madam Rosalene ( MUET teacher) officially 47 . Right : Teruni , officially 19 .
kembar siam bersama kaum kerabat mereka sendiri . What a big family they have ! …