Skip to main content

How To Start ?




Tiba tiba mood muncul nak menaip sambil ditemani lagu Give Your Heart A Break dan di luar hujan tengah turun dengan lebatnya . Ayat kemain novel sungguh :P Sebelum STPM , hidup aku agak messy sikit . that's not mean i'm a dirty girl ok . I mean , my lifestyle agak tunggang langgang . Waktu itu , masalah datang dalam satu package hingga kesihatan aku drop terus . Two months turun naik hospital . After STPM pun hidup aku tetap messy (sambil tengok keadaan di sekeliling bilik tidur) . Buku buku yang aku gunakan untuk revision masa STPM masih lagi berterabur atas meja , tempat aku tengah menaip sekarang ni . Nasib baik still ada ruang nak simpan labtop (-,-) . Aku tak sure , masih ada lagi tak orang yang nak baca blog aku . Lama sangat aku tak update . Pasti mereka ingat blog ini sudah pupusssssss (T__T) and i dont have any ideas nak taip ayat yang seterusnya . Rasa awkward sangat awak tahu takkkkkk !!!!!! Rasa macam newbie yang baru buat blog . ihiks . ok , Hellooooo helloooo aku orang baru kat sini ! Nama aku Meeniey , followlah aku and aku akan follow korang balik ! Jangan lupa klik iklan kat sidebar tau ! Ini semua poyo ! Hahahahahaha . Now aku tengah kerja kat RTM (Rehat , Tidur dan Makan) janganlah percaya sangat . aku tengah mengganggur sekarang ni . kihkihkih . No jobs , no tired , no stress and no MONEY ! Syabas Meeniey , tak pernah aku jumpa manusia semalas engkau . 

Bukan apa , aku nak settlekan lesen kereta aku yang tertangguh dua tahun lepas (-,-) aku tengah belajar drift memandu kereta , ni masuk 3 minggu aku belajar . After dapat lesen , senang lah aku nak berjimba dan melencong sana sini . ahaaks . Bila result STPM dah keluar nanti , mungkin ada sikit rasa simpati dengan diri sendiri kot nak jugaklah kerja . Kalau result ok , aku nak kerja kumpul duit untuk masuk universiti (wah , anak bapa sangat . sila tepuk tangan) . Kalau result tak ok , duduk rumah je tunggu hujung bulan ayah kasih gaji sebab jaga adik . haha . tipu . kalau result tak bagus , lagi lah aku perlu berhempas pulas cari kerja . nanti anak suami nak makan apa ????!!!! ewahhhh haha . actually , my parents tak benarkan aku kerja . My dad said "as long as i can give what you want , you don't need to search for a work" tapi sampai bila aku perlu begini ? all is limited . kalau aku kerja , i can spend my own money suka hati . tak kan kot aku nak spend duit ayah aku macam aku spend duit sudar daddy (>.<") lagi pun , mak aku lantik aku jadi supir a.k.a pemandu adik adik aku . Ya pemandu yang hantar mereka pergi sekolah , shopping malls and cinema . dan mereka akan seperti dalam sinetron indon . Adik perempuan aku off course guna spec besar , rambut curly berwarna blonde , pakai dress polka dot and guna wedges Zalora duduk di belakang mengarahkan itu ini . kalau aku lewat sikit sebab sakit perut ke apa , mereka akan kata aku begok ! Ohh myyy god , imaginasi melampau !!

Bebas ! Last Paper on 12/12/2012

classmates 6A1 yang semuanya cantik cantik and cute cute . Love !




Comments

dari lensa faiz said…
oo.. ex-form 6 jugak?? samalah .. form6 terbaik ! hehe

*singgah dan follow sini.. jom lawat blog saya ! :)

http://silangkatafaiz.blogspot.com/2013/01/kalendar-yang-tak-akan-hilang.html

entri baru saya pun pasal form6 jugak.. jemput2! :D

Popular posts from this blog

Pakaian Tradisional Lelaki Iban Sarawak

Something to be shared. Sebab aku rasa maklumat mengenai kaum Iban di Sarawak, kalau kita Google melambak yang mengarut dari yang tepatnya. Sebagai orang Iban, why not aku kongsi perkara ini. Untuk membantu diri sendiri dan juga orang lain. Aku pun tengah belajar bahasa Iban. Cetek lagi ilmu aku dalam bahasa ibunda sendiri. Btw, aku ambil Bahasa Iban sebagai minor di UPSI. Sebenarnya maklumat tersebut merupakan assigment aku. Kalau ada yang salah sila perbetulkan. Kalau-kalau la ada pihak yang arif bahasa Iban lalu di blog ini . Aku masih lagi belajar, Banyak benda yang aku tak tahu.

Photo taken from Google and Other Blogs :)

Lanjang Ngepan tradisional laki ke dikena ba pala dikumbai kitai lanjang. Bisi sebengkah perengka ba lanjang ke dikumbai ketapu. Ketapu nya digaga ari wi. Wi nya dianyam lalu chura iya nitihka peneka diri empu. Udah wi tembu dianyam sereta dicat, iya digelar kitai ketapu. Bisi mega ketapu dianyam sereta dicat nitihka chura burung kenyalang. Udah ketapu tembu diany…

Semalaman di Perkampungan Orang Asli

Tengah takda benda nak buat, hati aku terpanggil untuk update blog. Cewahhh! Penangan belek folder gambar lama la tu. Pengalaman bermalam di Perkampungan Orang Asli agak menarik bagi aku. Aku suka program yang berbentuk bring me out to other places. Aku jenis yang tidak boleh duduk di tempat yang sama dalam jangka panjang sebab aku cepat muak, stres, sakit kepala. Aku suka tempat yang boleh refresh emosi dan jiwa. Gitu!
Ok, let make it short. Program anjuran Persatuan Bahasa Iban UPSI di Perkampungan Orang Asli Pecah Batu ini berbentuk khidmat masyarakat. Program ini santai dan simple je. Pertama, mendekati penduduk orang Asli. Kedua, pertukaran cara hidup @ budaya. Kami kaum Iban memperkenalkan budaya kami dan begitu juga dengan mereka! Agak seronok sebenarnya kalau susunan program itu betul dan padat.
Program: Program Khidmat Masyarakat di Perkampungan Orang Asli Tempat: Kampung Pecah Batu, Perak Tarikh: 13 Mac - 15 Mac 2015

Program ini bermula 13/3/2015. Tapi beberapa orang antara…

Luahan Hati Seorang Bohsia

Today is Friday . I'm free . Eh , bukan aku memang selalu free ke ? wakakaka . Ohkay serius sikit . TV show favourite dah nak start dah ni . fokus fokus fokusssss !
iklan ini ditaja oleh Loreal Paris .  Apa kaitan diri ku ini dengan Loreal Paris ? Tetiba (-_-")
Hye you all ! Selamat pagi ! apa khabar ? Anda , bersama saya pengacara pada hari ini Cik Meeniey Vogue The Best !! (lambai tangan) Anda sedang menyaksikan rancangan No Rumours No Glamours ! Nah , ko ada ? Kita akan kupas sedikit tajuk mengenai perjalanan hidup seorang bohsia bersama tiga orang tetamu jemputan iaitu Profesor Kiah , Datin Joyah dan bekas bohsia Cik Munah !
Main main jugak , gedik gedik jugak tapi aku tak sentuh fasal hidup orang lain . ewahhhh ! Isnin minggu depan , aku akan sitting for JPJ test pukul 2 petang . Harap semuanya berjalan dengan lancar . Sebulan dah aku belajar memandu . Dulu , hidup hidup aku ingat belajar drive sampai 3 bulan . Mana ada orang nak ajar engko sampai 3 bulan ? At least lah…