Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2013

Kisah Berjumpa Perdana Menteri

Morning kring kringggg ! Memandangkan aku tengah menganggur sekarang ini , tidak mempunyai sebarang kerja baik di luar atau di dalam rumah hendak dibuat elok lah kita bercerita . Sebenarnya , kerja di rumah banyak sampai esok pun tak habis habis . i mean masak , menjemur pakaian , mengemas rumah dan bla bla bla . Nak buat semua tu , kena tanya siku dulu sebab siku memainkan peranan . Kalau siku jawab "saya berkulat dan hampir reput" Eh , siku pun boleh bercakap . Pengsan mak jemah(-_-**)So , i just send my regards to that houseworks ! Bye ! (baling bakul pakaian yang dah dicuci)
Sudah jauh aku melencong . Kita patah balik ke topic sebenar . Oh ye semua , aku berhenti part mana tadi ? Rindu pulak nak belajar . Selalunya Cikgu Sejarah yang banyak bercerita sampai topik tak berkaitan pun boleh masuk silibus . Cikgu Sejarah kalau dah bercerita , keliling dunia dia bawa kita berjimba sambil kita yang mendengar pun akan imagine perkara yang dia sebut . Aku yakin Cikgu Sejarah kor…

Little Things

Hello earthlings ! What are you doing ? I am pretty sure all of you have your own plan for this weekend right ? Happy Sunday (^_^) Did you realized ? i've decorate my blog for 2013 . So , my blog has a new skin  and look so cute , I think (-,-") Hope it is not too late for me to decorate it ! Heeee . Anyway , don't forget to play a song at sidebar there . Feel free to enjoy it . That's my favourite song , Little Things by One Direction . I love the lyrics because it's kinda related to my situation , maybe ! Haha . So , here is the lyric :


[Zayn]
Your hand fits in mine
Like it's made just for me
But bear this in mind
It was meant to be
And I'm joining up the dots with the freckles on your cheeks
And it all makes sense to me

[Liam]
I know you've never loved
The crinkles by your eyes
When you smile
You've never loved
Your stomach or your thighs,
The dimples in your back at the bottom of your spine
But I'll love them endlessly

[Harry]
I won't let these little t…

How To Start ?

Tiba tiba mood muncul nak menaip sambil ditemani lagu Give Your Heart A Break dan di luar hujan tengah turun dengan lebatnya . Ayat kemain novel sungguh :P Sebelum STPM , hidup aku agak messy sikit . that's not mean i'm a dirty girl ok . I mean , my lifestyle agak tunggang langgang . Waktu itu , masalah datang dalam satu package hingga kesihatan aku drop terus . Two months turun naik hospital . After STPM pun hidup aku tetap messy (sambil tengok keadaan di sekeliling bilik tidur) . Buku buku yang aku gunakan untuk revision masa STPM masih lagi berterabur atas meja , tempat aku tengah menaip sekarang ni . Nasib baik still ada ruang nak simpan labtop (-,-) . Aku tak sure , masih ada lagi tak orang yang nak baca blog aku . Lama sangat aku tak update . Pasti mereka ingat blog ini sudah pupusssssss (T__T) and i dont have any ideas nak taip ayat yang seterusnya . Rasa awkward sangat awak tahu takkkkkk !!!!!! Rasa macam newbie yang baru buat blog . ihiks . ok , Hellooooo helloooo ak…