Skip to main content

Posts

Showing posts from 2013

Aku Dan 2013 :)

Seriously , New Year Eve ?? Cepat gilos masa berlalu ! Oh Emm Geehh ! Haha . Relaks . Study smart baby :P Update blog dengan pantas cara Usain Bolt pegang rekod dunia . Flash back atau cuba mengingat semula peristiwa paling manis dan juga pahit yang aku alami sepanjang 2013 .

Januari 
Kehidupan normal . Bermula kehidupan aku sebagai penggangur terhormat.Selepas tamat STPM , nak kerja . Katanyaaaa . Tak jadi . Nak relaks dulu . Aku belajar memandu di Institut Memandu Maju Jaya . Ambik lesen tertunggak . Erk ?
Februari
Kehidupan normal. Tak jadi juga nak kerja . Malas lah . Rela aku makan tidur di rumah . Anak bapa :P And , paling teruk aku gagal buat kali pertama ambik lesen . Silap sikit kot kat traffic light >_<
March

Aku repeat JPJ test . At last , berjaya !! Yeayyyyy ^____^ *senyum nampak gusi* Keputusan STPM juga diumumkan . Nervous okay . Berdenyut ghairah jantung i >_< praise to the Lord , keputusan STPM aku not bad lah :')


April
Aku membuat permohonan UPU . nervous…

Santa Baby

Santa honey, There's one more thing i really do need The deed to platinum mine Santa honey, So hurry down the chimney tonight !

I'm wishing for.......................................




On this Christmas !!
Can i have them ? Can i have it ? I want them , i want it so much ! Tolong makbulkan segala doa aku , Tuhan :'( First time ever Christmas di negeri orang , berjauhan dengan keluarga :'( Keep me strong , God ! I need them :'( God bless them . 
Luke 1:30-31And the angel said to her, “Do not be afraid, Mary, foryou have found favor with God.And behold, you will conceive in your womb and bear a son, andyou shall call his name Jesus.

Merry Christmas Everyone ! Joy To The World ! God Bless :)



December Mood Baby

Oh Emmmm Geeeee !! I is lama dah tak up the latest entry. Sayu hati anakanda :'( Super sibuk lately. Maklumlah, the next Prime Minister. Haha. Berlagak lebih. Btw, cerita terbaru korang apa ? Maap lah ye, semenjak duduk sini aku dah ketinggalan zaman sikit. Tidur-makan-kelas-assignment tu je lah benda yang aku arif. Kesian ye dok ? 
Tak lama lagi, nak masuk tahun baru 2014 kan. Tapi blog ini sunyi sebentar bagai ada malaikat lalu. Kalau dulu, huru hara aku cerita tentang wishlist untuk New Year. kan aku dah bagitau yang aku ni busy ! *tetiba emo* Dah tua-tua ni dah reput tulang temulang nak berhajat. Ekekekeke. Of course ada. Tak nak cerita :P


It's Carolling time ! Before Christmas pasti meriah. Kawan-kawan kat Sarawak menyanyi berteriak bagai :'( Dapat kumpul chocolate and biskut banyak-banyak masa Carolling dari rumah ke rumah. Ni yang aku benci ni ! Sokayyyyyyyyyy, pengorbanan *sejuk kan hati sendiri* Tahun ini dan tahun-tahun berikutnya, aku akan menyambut Christmas d…

Untuk Mangsa Peperiksaan

Zaman aku dah lepas .
Hahahahaha . Adoii , budak SPM sekalian alam ! Pasti ada yang gabra masa ni . Nota belum abis baca lagik . Skip tajuk ini , takut ada keluar pulak . Well , harus berpegang pada prinsip better late than never . Tak gituu ? wkwkwkw . Juga ada yang relaks brader , brader relaks . Ber-facebook setiap masa , ber-instagramming duapulohpatjam . Amboiihhh ! Actually , you need to put yourself in positive stres . Kalau macam aku , positive stres aku like aku taknak kalah kepada kawan-kawan yang lain . Aku mesti belajar lebih daripada mereka . Aku nak masuk U . Harus masuk U tahun depan ! Contohlah kan . Kemahuan awak tak sama dengan kemahuan aku . Kemahuan setiap orang berbeza . 


So , di sini ada beberapa perkara *sangat membantu* yang sering aku amalkan sebelum menduduki peperiksaan . 
Bersihkan hati dan fikiran . Awak perlu positif . Walaupung kekadang aku cenderung kepada negative thinking . Haha . Kawan berhutang dengan awak , takpe halalkan . Ibu bapa marah awak , ta…

Lan Berambeh 2013

Hye earthlings !  Lama gila blog ini tidak up dengan entry baru . Tak macam dulu-dulu kan . I is busy lady . A lot lot lot of assignments need to do and submit . FYI , aku sekarang berada di rumah sendiri . I'm at Sarawak . Bahagia sungguh . Lari sekejap dari Tanjung Malim ^_____^
Oh ha ! Lan Berambeh 2013 . Macam semangat je , macam happy je nak join . Bulan Oktober kot join . Baru terhegeh-hegeh terkinja-kinja nak update sekarang . Muahahaha . Event ini berlangsung pada 5/10 di PWTC dari pagi sampai ke malam . Banyak program sudah dirancang . Karier Talk bersama Menteri , Tiara Jacquelina & Husband , Noh Hujan , Bryan Nickson and etc etc *malas nak menaip* 


Sebelum masuk ke dalam Dewan Tun Abdul Razak , PWTC kena mendaftar dulu . Dapat seketul goodiebag *lah sangatttttt* yang berwarna kuning . Isi kebenda dalam tu takyah gitau ekk ! Takda diamond in the sky pun dalam tu . Gituuuuu . Haha . Masuk je dalam dewan , perut ku disambut meriah oleh makanan . Breakfast disediakan .…

Dengue Fever

Hewhewhew . Cerita ini tak segar lagik . Tapi tetap jugak nak post kat sini . Ada aku kesah ?
Kawan saya kena dengue fever jugak beberapa hari yang lepas . Bersih kot . Nyamuk ini memang keturunan serangga yang kuat ke ? Tak pernah pernah nak pupus . You know ? ihiks . Beberapa hari lepas balik dari Indonesia , aku sakit . Demam mengejut . 3 hari kot aku tahan dok kat rumah . At last , aku dihantar ke hospital . Masuk emergency department . Diperiksa apa semua . Doktor sahkan aku terkena demam denggi . Pukul 2.30 pagi kot aku diadmit secara rasmi . Ehh ? Rasmi ? Muehehehe

Kedua dua belah tangan aku bengkak kena jarum tu kot . Lepas tu , mereka kena ambik sample darah aku 3 hingga 4 kali sehari T__________T Mereka langsung tak menghiraukan perasaan aku yang cute ini tau ! Ahaks *muntah cekedis warna warni*

Makanan kat hospital ko takyah tanya aku cemana . Rasa dia tawar nak meninggal >_< Dah lah memang aku langsung takda selera nak makan . Ditambah pulok makanan dia rasa tak ke …

Kehidupan Baru

Hye semua !

Hari ini masuk hari ke 6 aku dah berada di negeri orang . Rasa sedih , rasa rindu , rasa nak nanges , rasa segala rasa yang aku alami . Aihhhh . Rindu sangat sangat dengan Sarawak *jatuh air mata menaip entry ini* Tapi nak buat lagu mana . Menuntut ilmu biarlah sampai ke negeri China ye dok ? Mihihihi .

Sekarang aku sendirian di hostel . Roomate pergi pekan kejap . Baru balik dari Cafe makan bersama kawan terapat sekarang . Nasib baik ada dia . Terubat rindu .

As you know , first of September merupakan hari pendaftaran bagi penuntut IPTA . Dari Sarawak ke Perak bersama family tersayang terindu . Bila family balik usai saja membantu mengemas rumah , jantung semakin berdebar . Cuba menahan air mata . Well takmo buat mom and dad susah ati :'(

My bedroom . New bedroom .
My new house . Kolej Aminnudin Baki .
My new friends ! Luckily to have them , also Sarawakian . So , tak terasa sangat lah duduk di negeri orang . Sebab ada yang boleh bercakap Iban dengan aku :)
Majlis pe…

Aku Yang Dulu Bukanlah Yang Sekarang

Haha ! tajuk nak up sangat bagai penyanyi jalanan yang popular di Youtube . Well , Me :P

Okeh , wassappp you all ? Le me show off my new hair . Ngeeeeeee ~






Dulu rambut ku lurus , sekarang rambut ku curly . Uhuks ! Aku ada satu masalah rambut . Selalu gugur :'( Start aku form 4 or 5 rambut aku mula gugur sampailah sekarang . Ini sangat menyayat hati you tau ! Pikir punya pikir , aku ambik keputusan yang sangat berat melibatkan masa depan rambut aku sendiri , mihmihmih , which is to curl my hair instead of rebonding it . Kang rambut selalu lurus ditarik tarik cause to hair fall , naya tinggal kulit kepala je kot nanti . Rasain lo , gituuuuu kata buruh Indon depan rumah yang buat kolam ikan air tawar . Eh , apa kaitan ? -_-"
Dan aku "terrrrrr" , "ter" lah kan . Ter-rasa muda 7 tahun kebelakang . Muahahaha . 2 hari dah aku perasan diri sendiri cute dan muda yang teramat sampai merenjis peluh masam di dahi . This is my very first time ever to curl my hair . Ta…

Cute Gegirls' Day Out !

Tajuk manja sangat ! Nak kaki kurap hinggap di muka dok ? Haha . Aku macam ingat tak ingat , macam pernah tak pernah je , bila ter-belek folder gambar semalam . Lama kot kami dah hang out sesama , about 2 bulan yang lepas yakni 21/6 . Tapi baru ini hari gua bergegas mau kasik update di blog ! Haha . Boleh ? Me and my friend diajak berjimba sakan oleh my ex-english-teacher . Dah dua dua muka tak tau malu , malu nak menolak , beraksi terus "Ayuh lah kita ! Ayuh lah kitaaaa !" Haha (-_-)
First , kita makan duluan . Nak makan nasik ke nak makan omputih punya makanan . Gaya muak makan nasi sebab nasi kannnnn boleh menggemukkan . Ehem .

At Anson , Delta Mall . Mine , Mix Grilled Chop . Ko jangan tanya , abis ke idok !  Jadi ini bagai lah tidak menggemukkan , kannnnnn ? Haha *gelak tak ikhlas* Yang ini , ditaja oleh ex-teacher kitorangz :)
Next , kitorang pergi ke Sibu Cineplex *kot , gitu ke nama nya?* memasing bawak perut kenyang bak anak datin nak bersalin anak kedua . Kahkahka…