Skip to main content

MEENIEY IS COMING BACK !!!!!!!!

Mish Meeniey Empire


miss me ??! haha . seperti yang aku katakan , habis je STPM blog ni akan di update . actually , aku habis STPM errr....semalam . cun cun 12/12/2012 . nice date kan ? hope result keluar bulan Mac 2013 nanti kot nice jugak . ehem ! last paper kitorang , BM kertas 1 . soalan BM tadi kan pelik pelik (-,-) kitorang memang tak pernah belajar kot . ada ke patut dorang tanya soalan macam ni :

Statement : Latif berkahwin dengan Latifah . Mereka memperoleh dua orang anak , iaitu Kamil dan Rashidah. Kamil berkahwin dengan Fasha manakala Rashidah kahwin dengan Azhar.
Soalan : Hubungan antara Fasha dengan Azhar ialah
a) ipar
b) biras
c) besan
d) adik beradik

aku tak lah bodoh sangat kot nak jawap C and D . aku pandai kan diri jawap B . betul tak jawapan aku ?? ihiks , geli hati . apa nak susah ? tu soalan objektif . if tak tahu tembak je dengan rifle royal enfields . selalu nya lah if aku tak tahu jawapan bagi sesuatu soalan , aku akan kira ikut nombor soalan kat jawapan tu . Like this , kalau soalan yang aku tak tau tu nombor 12 , aku akan kira 12 kali and berenti kat C . so , C lah jawapan nya . bijak tak ? formula ini hanya berkesan kalau korang betul betul dah fed up nak cari jawapan .

bye bye baju sekolah ! aku akan rindu dengan mu nanti . sobs sobs sobs :'(

semalam juga bukan takat aku tamat STPM , aku juga telah menamatkan zaman dara aku ! ehhh ? habis STPM terus kahwin ke ? haha . ok , what i mean is zaman persekolahan aku dah tamat . mana ada sekolah menengah nak terima budak 20 tahun masuk lagi kecuali special kes . nak tak nak pegi universiti kalau lah kan . kalau je result ok . kalau tak ok masuk institusi rumahtangga je lah , redha . kehkehkeh =P 20 tahun umur aku tahun depan ye ?? tapi kenapa aku rasa macam muda 10 tahun ? hahaha . banyak cerita nak diajak berborak dengan korang . nanti nanti sambung lagi lah ye . nak design blog ni kasih cantek sikit biar tak bosan . muahhhhhh ! love you peppo .



Comments

Popular posts from this blog

Pakaian Tradisional Lelaki Iban Sarawak

Something to be shared. Sebab aku rasa maklumat mengenai kaum Iban di Sarawak, kalau kita Google melambak yang mengarut dari yang tepatnya. Sebagai orang Iban, why not aku kongsi perkara ini. Untuk membantu diri sendiri dan juga orang lain. Aku pun tengah belajar bahasa Iban. Cetek lagi ilmu aku dalam bahasa ibunda sendiri. Btw, aku ambil Bahasa Iban sebagai minor di UPSI. Sebenarnya maklumat tersebut merupakan assigment aku. Kalau ada yang salah sila perbetulkan. Kalau-kalau la ada pihak yang arif bahasa Iban lalu di blog ini . Aku masih lagi belajar, Banyak benda yang aku tak tahu.

Photo taken from Google and Other Blogs :)

Lanjang Ngepan tradisional laki ke dikena ba pala dikumbai kitai lanjang. Bisi sebengkah perengka ba lanjang ke dikumbai ketapu. Ketapu nya digaga ari wi. Wi nya dianyam lalu chura iya nitihka peneka diri empu. Udah wi tembu dianyam sereta dicat, iya digelar kitai ketapu. Bisi mega ketapu dianyam sereta dicat nitihka chura burung kenyalang. Udah ketapu tembu diany…

Semalaman di Perkampungan Orang Asli

Tengah takda benda nak buat, hati aku terpanggil untuk update blog. Cewahhh! Penangan belek folder gambar lama la tu. Pengalaman bermalam di Perkampungan Orang Asli agak menarik bagi aku. Aku suka program yang berbentuk bring me out to other places. Aku jenis yang tidak boleh duduk di tempat yang sama dalam jangka panjang sebab aku cepat muak, stres, sakit kepala. Aku suka tempat yang boleh refresh emosi dan jiwa. Gitu!
Ok, let make it short. Program anjuran Persatuan Bahasa Iban UPSI di Perkampungan Orang Asli Pecah Batu ini berbentuk khidmat masyarakat. Program ini santai dan simple je. Pertama, mendekati penduduk orang Asli. Kedua, pertukaran cara hidup @ budaya. Kami kaum Iban memperkenalkan budaya kami dan begitu juga dengan mereka! Agak seronok sebenarnya kalau susunan program itu betul dan padat.
Program: Program Khidmat Masyarakat di Perkampungan Orang Asli Tempat: Kampung Pecah Batu, Perak Tarikh: 13 Mac - 15 Mac 2015

Program ini bermula 13/3/2015. Tapi beberapa orang antara…

Luahan Hati Seorang Bohsia

Today is Friday . I'm free . Eh , bukan aku memang selalu free ke ? wakakaka . Ohkay serius sikit . TV show favourite dah nak start dah ni . fokus fokus fokusssss !
iklan ini ditaja oleh Loreal Paris .  Apa kaitan diri ku ini dengan Loreal Paris ? Tetiba (-_-")
Hye you all ! Selamat pagi ! apa khabar ? Anda , bersama saya pengacara pada hari ini Cik Meeniey Vogue The Best !! (lambai tangan) Anda sedang menyaksikan rancangan No Rumours No Glamours ! Nah , ko ada ? Kita akan kupas sedikit tajuk mengenai perjalanan hidup seorang bohsia bersama tiga orang tetamu jemputan iaitu Profesor Kiah , Datin Joyah dan bekas bohsia Cik Munah !
Main main jugak , gedik gedik jugak tapi aku tak sentuh fasal hidup orang lain . ewahhhh ! Isnin minggu depan , aku akan sitting for JPJ test pukul 2 petang . Harap semuanya berjalan dengan lancar . Sebulan dah aku belajar memandu . Dulu , hidup hidup aku ingat belajar drive sampai 3 bulan . Mana ada orang nak ajar engko sampai 3 bulan ? At least lah…