Skip to main content

ORANG DAH KETAGIH MEMANG MACAM NI =.="


Mish Meeniey Empire



sekali imbasssss. zuuuppppp !! aiek ?? dapat update lagi budak ni. kata busy. nak concerntrate on her study. masalah masalah. orang dah ketagih blog memang macam ni lah. tangan gatal nak update manjang. kalau ngadap buku macam ni , sejuk perut mak aku kan. ehemm (mata ke atas) pelik laa korang tiba tiba aku dapat online. kata lappy rosak. ok , kita cerita sikit. a few days ago , aku camwhore banyak. sampai beratus picture kat camera. kat sekolah tadi , boyfriend kawan aku hantar lappy kawan aku tu. so , situation time tu memang macam cepu emas sangat (ada situasi cepu emas ke ? pelik lah pulak -,-") dah lah aku tak sabar nak edit gambar , tangan pulak tak sabar nak menaip share macam macam. so , aku mula kan dengan ayat ayat bodek. malu pulak nak berterus terang. muehehehe. aku kan anak dara pemalu. aku kata macam ni kat dia eh , awak...kita sejak kebelakangan ni selalu camwhore tau tak ??! banyak gila gambar kita captured. seratus lebih ! fuuyohhh. (masih lagi syok sendiri) ada benda benda berharga ke yang laki ko simpan kat lappy tu ? eheks. (dia jawab bla bla bla bla) buku hari ni , banyak sangat kan ?? berat nanti kau bawak lappy balik tuuuu !! hikhikhik. kita rasa kita nak pinjam lappy awak sebab nak edit gambar. akhirnya , berterus terang. rasa diri ini keji sangat tau takk !!! ayat ayat orang kemain pandai. suruh tulis karangan bm tak tau pulak. menyampah dengan diri sendiri (kadang kadanglah). eyh , korang.....rindu aku tak ?? kalau rindu tengoklah gambar kita kat bawah ni selalu. muehehehe.


poisonous water. eyh ! manis laa air ni engkoo. meh cuba tak menyesal !
kang berbuih mulut korang. dah satu hal pulak kena pengaruh blog ni ;P
ehem !! kiut tak ?? bagi aku kiut lahh gambar ni.
walaupun , bila pandang gambar ni sampai tigapuluhenam kali
nampak macam kena cerai dengn laki (>v<) ok nexttttttt....
i super love this spec. macam fans yana samsudin selalu pakai tu.
tapi kenapa aku tak pakai erk time camwhore ? rasa macam budak sakai
yang tak tahu pakai cermin mata pulak. tolong ajarrrr diaaa !! 
ok , gambar ni speechless aku tengok. bukan apa , i try to copy
artis hollywood yang pose sexy sexy. tapi tak menjadi pulak !
haha. tutup mata anda !!


ahaksss. jangan curi pulak gambar ni. (eyh , ada orang nak ke gambar aku ni  ? perasan  gilaaa) anyway , suka edit guna picmonkey.com. mesra pengguna and tak perlu buka account and FREE !!! asal free je , letak bebanyak tanda seru kat belakang. sape tanak benda free walaupun kadang benda free tu tak ada yang bagus. ye ke ? ok , take note my friends...gambar kat atas memang 100% edited KECUALI my eyes. mata aku memang ori lagi asli besar besar macam tu. tak main lah nak edit edit mata. cantek tak mata iollllssss ?? haha. ok bye. 



owuh lupa satu hal. nak ucap EID RAMZAAN KEPADA ALL MUSLIM & SELAMAT BERBUKA ye. kalau sudi , ajak aku berbuka sekali. hahaha. k , bye !




oh ! sekali lagi , jangan curi gambar aku taw. hikhikhik. bye bye. (bape kali dah ucap bye. masih jugak tak blah jejauh)




Comments

aqtyno green said…
gud luck for STPM geng !!!!!!
pama uhang DUHIN madah bakanya gak....ahhahahahahahahahaha

Popular posts from this blog

Pakaian Tradisional Lelaki Iban Sarawak

Something to be shared. Sebab aku rasa maklumat mengenai kaum Iban di Sarawak, kalau kita Google melambak yang mengarut dari yang tepatnya. Sebagai orang Iban, why not aku kongsi perkara ini. Untuk membantu diri sendiri dan juga orang lain. Aku pun tengah belajar bahasa Iban. Cetek lagi ilmu aku dalam bahasa ibunda sendiri. Btw, aku ambil Bahasa Iban sebagai minor di UPSI. Sebenarnya maklumat tersebut merupakan assigment aku. Kalau ada yang salah sila perbetulkan. Kalau-kalau la ada pihak yang arif bahasa Iban lalu di blog ini . Aku masih lagi belajar, Banyak benda yang aku tak tahu.

Photo taken from Google and Other Blogs :)

Lanjang Ngepan tradisional laki ke dikena ba pala dikumbai kitai lanjang. Bisi sebengkah perengka ba lanjang ke dikumbai ketapu. Ketapu nya digaga ari wi. Wi nya dianyam lalu chura iya nitihka peneka diri empu. Udah wi tembu dianyam sereta dicat, iya digelar kitai ketapu. Bisi mega ketapu dianyam sereta dicat nitihka chura burung kenyalang. Udah ketapu tembu diany…

Semalaman di Perkampungan Orang Asli

Tengah takda benda nak buat, hati aku terpanggil untuk update blog. Cewahhh! Penangan belek folder gambar lama la tu. Pengalaman bermalam di Perkampungan Orang Asli agak menarik bagi aku. Aku suka program yang berbentuk bring me out to other places. Aku jenis yang tidak boleh duduk di tempat yang sama dalam jangka panjang sebab aku cepat muak, stres, sakit kepala. Aku suka tempat yang boleh refresh emosi dan jiwa. Gitu!
Ok, let make it short. Program anjuran Persatuan Bahasa Iban UPSI di Perkampungan Orang Asli Pecah Batu ini berbentuk khidmat masyarakat. Program ini santai dan simple je. Pertama, mendekati penduduk orang Asli. Kedua, pertukaran cara hidup @ budaya. Kami kaum Iban memperkenalkan budaya kami dan begitu juga dengan mereka! Agak seronok sebenarnya kalau susunan program itu betul dan padat.
Program: Program Khidmat Masyarakat di Perkampungan Orang Asli Tempat: Kampung Pecah Batu, Perak Tarikh: 13 Mac - 15 Mac 2015

Program ini bermula 13/3/2015. Tapi beberapa orang antara…

Luahan Hati Seorang Bohsia

Today is Friday . I'm free . Eh , bukan aku memang selalu free ke ? wakakaka . Ohkay serius sikit . TV show favourite dah nak start dah ni . fokus fokus fokusssss !
iklan ini ditaja oleh Loreal Paris .  Apa kaitan diri ku ini dengan Loreal Paris ? Tetiba (-_-")
Hye you all ! Selamat pagi ! apa khabar ? Anda , bersama saya pengacara pada hari ini Cik Meeniey Vogue The Best !! (lambai tangan) Anda sedang menyaksikan rancangan No Rumours No Glamours ! Nah , ko ada ? Kita akan kupas sedikit tajuk mengenai perjalanan hidup seorang bohsia bersama tiga orang tetamu jemputan iaitu Profesor Kiah , Datin Joyah dan bekas bohsia Cik Munah !
Main main jugak , gedik gedik jugak tapi aku tak sentuh fasal hidup orang lain . ewahhhh ! Isnin minggu depan , aku akan sitting for JPJ test pukul 2 petang . Harap semuanya berjalan dengan lancar . Sebulan dah aku belajar memandu . Dulu , hidup hidup aku ingat belajar drive sampai 3 bulan . Mana ada orang nak ajar engko sampai 3 bulan ? At least lah…