Skip to main content

EVERYTHING ARE LIKE ROLLER COASTER ;)


Mish Meeniey Empire


amin. dapat menaip juga akhirnya. lama juga aku tak update kan ?! hikhikhik. sengaja nak kasih semua orang rindu. eh ? ye ke ? ada ke yang nak rindu ? perasan betul. actually,now i'm at cyber cafe. agak kaku sikit nak menaip. takut orang sebelah kiri kanan dok jeling jeling. aku kan kalau menaip kat belog feeling feeling ketawa , nanges , marah sorang sorang cakap depan pc. dah lah azab kemain nak menaip guna keyboard kat cc ni. tak tau alphabet lari kemana. aku fikir nak rehat rehat kejap from blogging. bukan apa,i have my own reasons to do so which is

# i'm STPM VICTIM

# lappy aku rosak ! spoil derrr (>,<)

# berusband aku dah cut dia sebab takda lappy. rugi bapak aku bayar

# aku malas nak update. belajar dah malas,ini kan pulak nak menaip.

# aku malas

#aku sangattttt malas dan begitu lah seterusnya. HAHA.

looking for a roller coaster

my days ? macam biasa. sekolah , belajar (kadang kadang kalau rasa perlu) , tidur (perkara wajib) , makan (semesti nya) and STRESS beb !! everyday,i did same thing. masa form 5 dulu tak terasa sangatlah stres nye. ila masuk form 6 ni fuhh kemain stress. kalau boleh nak lari laju laju,langgar trafic light. muehehehe. keji betol statement. aku pun tak tau kenapa rasa macam tu. hari hari aku macam roller coaster. semua feeling ada. takut , nanges , pening , terbalik , terpelanting semua lah gamak nye. tapi best lah jugak. kang takda masalah boring pulak kan. form 6 ni...memang damn HELL. sapa tak boleh handle stress dengan betul jangan masuk form 6. tapi ada jugak fun and best nye. ke aku sorang rasa macam tu ? haha.




Comments

cynta ieda said…
http://hunyieda.blogspot.com/2012/06/giveaway.html mari join sini dear..banyak hadiah menarikk

Popular posts from this blog

Pakaian Tradisional Lelaki Iban Sarawak

Something to be shared. Sebab aku rasa maklumat mengenai kaum Iban di Sarawak, kalau kita Google melambak yang mengarut dari yang tepatnya. Sebagai orang Iban, why not aku kongsi perkara ini. Untuk membantu diri sendiri dan juga orang lain. Aku pun tengah belajar bahasa Iban. Cetek lagi ilmu aku dalam bahasa ibunda sendiri. Btw, aku ambil Bahasa Iban sebagai minor di UPSI. Sebenarnya maklumat tersebut merupakan assigment aku. Kalau ada yang salah sila perbetulkan. Kalau-kalau la ada pihak yang arif bahasa Iban lalu di blog ini . Aku masih lagi belajar, Banyak benda yang aku tak tahu.

Photo taken from Google and Other Blogs :)

Lanjang Ngepan tradisional laki ke dikena ba pala dikumbai kitai lanjang. Bisi sebengkah perengka ba lanjang ke dikumbai ketapu. Ketapu nya digaga ari wi. Wi nya dianyam lalu chura iya nitihka peneka diri empu. Udah wi tembu dianyam sereta dicat, iya digelar kitai ketapu. Bisi mega ketapu dianyam sereta dicat nitihka chura burung kenyalang. Udah ketapu tembu diany…

Semalaman di Perkampungan Orang Asli

Tengah takda benda nak buat, hati aku terpanggil untuk update blog. Cewahhh! Penangan belek folder gambar lama la tu. Pengalaman bermalam di Perkampungan Orang Asli agak menarik bagi aku. Aku suka program yang berbentuk bring me out to other places. Aku jenis yang tidak boleh duduk di tempat yang sama dalam jangka panjang sebab aku cepat muak, stres, sakit kepala. Aku suka tempat yang boleh refresh emosi dan jiwa. Gitu!
Ok, let make it short. Program anjuran Persatuan Bahasa Iban UPSI di Perkampungan Orang Asli Pecah Batu ini berbentuk khidmat masyarakat. Program ini santai dan simple je. Pertama, mendekati penduduk orang Asli. Kedua, pertukaran cara hidup @ budaya. Kami kaum Iban memperkenalkan budaya kami dan begitu juga dengan mereka! Agak seronok sebenarnya kalau susunan program itu betul dan padat.
Program: Program Khidmat Masyarakat di Perkampungan Orang Asli Tempat: Kampung Pecah Batu, Perak Tarikh: 13 Mac - 15 Mac 2015

Program ini bermula 13/3/2015. Tapi beberapa orang antara…

Luahan Hati Seorang Bohsia

Today is Friday . I'm free . Eh , bukan aku memang selalu free ke ? wakakaka . Ohkay serius sikit . TV show favourite dah nak start dah ni . fokus fokus fokusssss !
iklan ini ditaja oleh Loreal Paris .  Apa kaitan diri ku ini dengan Loreal Paris ? Tetiba (-_-")
Hye you all ! Selamat pagi ! apa khabar ? Anda , bersama saya pengacara pada hari ini Cik Meeniey Vogue The Best !! (lambai tangan) Anda sedang menyaksikan rancangan No Rumours No Glamours ! Nah , ko ada ? Kita akan kupas sedikit tajuk mengenai perjalanan hidup seorang bohsia bersama tiga orang tetamu jemputan iaitu Profesor Kiah , Datin Joyah dan bekas bohsia Cik Munah !
Main main jugak , gedik gedik jugak tapi aku tak sentuh fasal hidup orang lain . ewahhhh ! Isnin minggu depan , aku akan sitting for JPJ test pukul 2 petang . Harap semuanya berjalan dengan lancar . Sebulan dah aku belajar memandu . Dulu , hidup hidup aku ingat belajar drive sampai 3 bulan . Mana ada orang nak ajar engko sampai 3 bulan ? At least lah…