Skip to main content

KENAPA MISH MEENIEY LAMA TAK UPDATE ?!


Mish Meeniey Empire


koranggggg !! rindu lahhhh. cium pipi kanan,cium pipi kiri jap (sambil buat mata juling masa cium) title agak berlagak sikit sebab tetiba sekarang ni feelin' feelin' nak famous amos. oh please cik meeniey. who care kenapa awak lama tak update blog ?? just u and only u,yourself yang kecoh je. pasti cam tu lah korang cakap kan. plus,pasti ada yang cakap...e'ehh aman dunia blog if mish meeniey tak update. statement berani korang tapi monolog dalaman je lah kan. hewhewhew. last few weeks,kitorang bezi (sebut bezi dengan sengau) sebab ada exam. yelah,exam sangat engko. 2 paper aku missed sebab aku sakit. tu yang benci tu,buka sekolah nanti parah pulak aku kena exam 2 paper tu balik. puiii ! tak suka. presentation rancangan perniagaan (RP) aku belum sentuh lagik. bukan tu je belum disentuh,banyak lagi kerja rumah belum disentuh. macam mana aku nak go through semua tu ?? senang je. hari pertama buka sekolah aku tak hadir. senang cerita. muehehehe.

apart from that,e'eeh...cikgu muet kata,setiap perenggan mesti guna linkers. baru ada gaya dapat band4. selepas exam terus cuti sem. then GAWAI MOOD ACTIVATED. gawailah katakan buat apa nak buat kerja lain. off koz nak happy happy. menjerit sana memekik sini terkinja sana on the floor sini dengan kawan. kan lama dah tak jumpa kawan kawan yang belajar kat tempat lain. aku je masih terpuruk kat kampung ni. aku kan frog under the coconut shell (T_________T) kawan kawan lain dah belajar jauh jauh. tu yang buat aku rasa malas aah nak sekolah lagik. eee...jahatnyeww fikiran kak tania. eh ! macam nyah nyah pulak mengelar diri sendiri kak. please. gawai tahun ni sangat bezzzz. bagi aku lah. tak tahu bagi orang lain. merry-ah sangat walaupun takdo duit raya or angpow. coittt !! tapi aku ada lah. aku dapat rm100 free macam tu sebab tolong uncle pergi beli barang. kiranye,aku jadi macam penunjuk arah sedangkan aku tak belajar geografi. motiffff ?? ok,uncle aku tak tahu selok belok jalan kat sini sebab dia 10 abad dah tak balik sarawak. and dia drive macam errr macam nak kejar sesuatu. kecoh woii dia drive. orang KL memang macam tu ke drive ?? rush sini rush sana. dahlah jalan kat sarawak ni macam kena bomm. berlubang sana berlubang sini. dia drive laju laju dengan condition jalan macam tu. bayangkan muka aku jadi kusut !! masih malas ni nak update. nanti update fasal gawai pulak eh. bye !!




Comments

Popular posts from this blog

Pakaian Tradisional Lelaki Iban Sarawak

Something to be shared. Sebab aku rasa maklumat mengenai kaum Iban di Sarawak, kalau kita Google melambak yang mengarut dari yang tepatnya. Sebagai orang Iban, why not aku kongsi perkara ini. Untuk membantu diri sendiri dan juga orang lain. Aku pun tengah belajar bahasa Iban. Cetek lagi ilmu aku dalam bahasa ibunda sendiri. Btw, aku ambil Bahasa Iban sebagai minor di UPSI. Sebenarnya maklumat tersebut merupakan assigment aku. Kalau ada yang salah sila perbetulkan. Kalau-kalau la ada pihak yang arif bahasa Iban lalu di blog ini . Aku masih lagi belajar, Banyak benda yang aku tak tahu.

Photo taken from Google and Other Blogs :)

Lanjang Ngepan tradisional laki ke dikena ba pala dikumbai kitai lanjang. Bisi sebengkah perengka ba lanjang ke dikumbai ketapu. Ketapu nya digaga ari wi. Wi nya dianyam lalu chura iya nitihka peneka diri empu. Udah wi tembu dianyam sereta dicat, iya digelar kitai ketapu. Bisi mega ketapu dianyam sereta dicat nitihka chura burung kenyalang. Udah ketapu tembu diany…

Semalaman di Perkampungan Orang Asli

Tengah takda benda nak buat, hati aku terpanggil untuk update blog. Cewahhh! Penangan belek folder gambar lama la tu. Pengalaman bermalam di Perkampungan Orang Asli agak menarik bagi aku. Aku suka program yang berbentuk bring me out to other places. Aku jenis yang tidak boleh duduk di tempat yang sama dalam jangka panjang sebab aku cepat muak, stres, sakit kepala. Aku suka tempat yang boleh refresh emosi dan jiwa. Gitu!
Ok, let make it short. Program anjuran Persatuan Bahasa Iban UPSI di Perkampungan Orang Asli Pecah Batu ini berbentuk khidmat masyarakat. Program ini santai dan simple je. Pertama, mendekati penduduk orang Asli. Kedua, pertukaran cara hidup @ budaya. Kami kaum Iban memperkenalkan budaya kami dan begitu juga dengan mereka! Agak seronok sebenarnya kalau susunan program itu betul dan padat.
Program: Program Khidmat Masyarakat di Perkampungan Orang Asli Tempat: Kampung Pecah Batu, Perak Tarikh: 13 Mac - 15 Mac 2015

Program ini bermula 13/3/2015. Tapi beberapa orang antara…

Checklist Barang Penting & Keperluan

Untuk Continue Study !




Hye ! Morning Saturday :)
Bulan August is really tough for me . Banyak kemains benda nak settle . Huru hara kejap kepala hotak aku . Tapi takpa , sekali dalam setahun . kahkahkah . So , here i just wanna make a checklist for my own . Untuk kegunaan diri sendiri je . Aku jenis yang takmo serabut . Kena senaraikan bebetul apa yang penting dan perlu dibuat , dibeli , diuruskan , (dan banyak di lah senang cerita) dahulu . Malas nak menulis di atas kertas . Membazir aje . Kalau taip taip aje , tak perlu nak menebang pokok bagai . Alam sekitar tak musnah . Cuaca pun tak panas sangat . Terbakar kulit ahkak M ko tau . Tetiba pulak aku emo tahap stress .
Barang Penting  (kena settle dulu)

Print out semua borang 
Buat salinan & sahkan semua borang 
Bayar Yuran 
Permohonan PTPTN (dalam proses) 
Medical Check Up 
Upload Gambar Kad Matriks (UPSI) 
Flight Tickets 

Barang Keperluan :

*Pakaian

Baju kurung (9 helai . Mintak mintak cukup)
Baju & seluar sukan
Baju &…