Skip to main content

KISAH KAMI HOT DI MIRI !


Mish Meeniey Empire


KISAH HOT : PART 1 | PART 2 | PART 3


happy friday allss ! weekend ni memang target nak update entry. sebab only weekend je aku rasa aku free-to-flee. eh ?! tak habis habis aku nak cerita fasal kisah kisah hot yang aku laku kan kat MIRI bulan lepas (cantek engko punya statement kak ! kih kih kih) actually,banyak kisah yang berlaku sebelum kitorang pergi ke miri. sepatutnya kitorang pergi bulan February tapi ada masalah sikit terpaksa postpon till bulan April. weh ! kitorang memberontak lama tau kat kelas. sampai nanges nanges,nak serang pk1 sekolah lah,protes tak maw belajar and so on baru kita success pujuk cikgu. hahahaha. memang sadis kalau fikir balik. kepala otak aku ni dah tersumbat dah ni. tak taw nak kata apa lagi kat sini. layan gambarss je lah eh ?

~winkkkk~ eh ?! ni ke pelajar yang kena tangkap basah tu ? tak ! bukan. mereka berdua insan yang innocent (-..-")

ok. now the gambarss will showed follow the flow. ikut urutan from our school,berhenti kat somewhere sampai lah arrived kat miri. jum layansssss !

on the way tu,hari ujan pulak. terpaksa pak cik supir kitorang pandu pelan pelan. pandu cermat jiwa selamat ! muehehehe ;P

dalam bas. along way to go ! abru pukul 12. sampai kat miri around pukul 5.30 cam tu. bengkak dah buntut duduk sebab jalan ya ampun. 

tada ! dah sampai pun. ni tempat kita menginap. services kat sini yang paling baik dalam banyak banyak school trip yang aku ikut sebelum ni. aku rate service kat eastwood valley ni 4/5 :)

at our room yang super selesa !! weuuuw ~

nexttttt !! biasalah gegirls ni kalau nak outing pasti tempek make-up banyak banyak. then berjalan lama lama sampai keluar peluh. then make up cair. then make up yang cair bercampur dengan peluh jadi warna putih berbintik bintik. then,peluh bercampur make up tadi mengalir laju laju sampai hinggap di mulut. masinnnnnn !!! haha. girls,pasti korang tahu what i'm gonna said rite now kan (>W<) kitorang siap siap nak pegi boulevard miri. malam hari pertama tu dapat jalan satu tempat je sebab sumpah penat sangat and kira dah lewat jugak kitorang pergi mall tu. FYI,yang ikut trip ni 90% gegirls ok. so,anak dare mana manis sweet keluar lewat malam malam kan ? (nak sekeh orang yang kata macam tu boleh dak ? bajet alim. oopssss)

menjadi kewajipan orang perempuan kalau bergambar & ber-posing kiut kiut depan cermin. lelaki ada ke ? :P

meeniey - jes - maureen (yang bergegaq gegaq tu) suka gambar ni. hehe.

kerlassss ko jah ! dapat free make up from profesional mak-andam. ko hado ? tak hado kan. so diam ! haha ;P

at boulevard ! tapi rasa macam boring pulak jejalan kat sini (=.=zzzzzz) mungkin sebab ngantuk kot

and,this cute stuff must be upload in every entries. HAHA.
 
 eee ! iteew cendiri pun gerem tengok gambar ni taw ! haha. (lempang sampai muka kemek kang)


aah ! dah lah erk. malas nak update lagi. masih banyak lagi gambar tu. bercelaru otak aku menaip. kazen & adik aku sedang buka operasi kelab malam kat rumah. esok update. lusa update. semua fasal kat miri. bye ! 




Comments

Popular posts from this blog

Pakaian Tradisional Lelaki Iban Sarawak

Something to be shared. Sebab aku rasa maklumat mengenai kaum Iban di Sarawak, kalau kita Google melambak yang mengarut dari yang tepatnya. Sebagai orang Iban, why not aku kongsi perkara ini. Untuk membantu diri sendiri dan juga orang lain. Aku pun tengah belajar bahasa Iban. Cetek lagi ilmu aku dalam bahasa ibunda sendiri. Btw, aku ambil Bahasa Iban sebagai minor di UPSI. Sebenarnya maklumat tersebut merupakan assigment aku. Kalau ada yang salah sila perbetulkan. Kalau-kalau la ada pihak yang arif bahasa Iban lalu di blog ini . Aku masih lagi belajar, Banyak benda yang aku tak tahu.

Photo taken from Google and Other Blogs :)

Lanjang Ngepan tradisional laki ke dikena ba pala dikumbai kitai lanjang. Bisi sebengkah perengka ba lanjang ke dikumbai ketapu. Ketapu nya digaga ari wi. Wi nya dianyam lalu chura iya nitihka peneka diri empu. Udah wi tembu dianyam sereta dicat, iya digelar kitai ketapu. Bisi mega ketapu dianyam sereta dicat nitihka chura burung kenyalang. Udah ketapu tembu diany…

Semalaman di Perkampungan Orang Asli

Tengah takda benda nak buat, hati aku terpanggil untuk update blog. Cewahhh! Penangan belek folder gambar lama la tu. Pengalaman bermalam di Perkampungan Orang Asli agak menarik bagi aku. Aku suka program yang berbentuk bring me out to other places. Aku jenis yang tidak boleh duduk di tempat yang sama dalam jangka panjang sebab aku cepat muak, stres, sakit kepala. Aku suka tempat yang boleh refresh emosi dan jiwa. Gitu!
Ok, let make it short. Program anjuran Persatuan Bahasa Iban UPSI di Perkampungan Orang Asli Pecah Batu ini berbentuk khidmat masyarakat. Program ini santai dan simple je. Pertama, mendekati penduduk orang Asli. Kedua, pertukaran cara hidup @ budaya. Kami kaum Iban memperkenalkan budaya kami dan begitu juga dengan mereka! Agak seronok sebenarnya kalau susunan program itu betul dan padat.
Program: Program Khidmat Masyarakat di Perkampungan Orang Asli Tempat: Kampung Pecah Batu, Perak Tarikh: 13 Mac - 15 Mac 2015

Program ini bermula 13/3/2015. Tapi beberapa orang antara…

Luahan Hati Seorang Bohsia

Today is Friday . I'm free . Eh , bukan aku memang selalu free ke ? wakakaka . Ohkay serius sikit . TV show favourite dah nak start dah ni . fokus fokus fokusssss !
iklan ini ditaja oleh Loreal Paris .  Apa kaitan diri ku ini dengan Loreal Paris ? Tetiba (-_-")
Hye you all ! Selamat pagi ! apa khabar ? Anda , bersama saya pengacara pada hari ini Cik Meeniey Vogue The Best !! (lambai tangan) Anda sedang menyaksikan rancangan No Rumours No Glamours ! Nah , ko ada ? Kita akan kupas sedikit tajuk mengenai perjalanan hidup seorang bohsia bersama tiga orang tetamu jemputan iaitu Profesor Kiah , Datin Joyah dan bekas bohsia Cik Munah !
Main main jugak , gedik gedik jugak tapi aku tak sentuh fasal hidup orang lain . ewahhhh ! Isnin minggu depan , aku akan sitting for JPJ test pukul 2 petang . Harap semuanya berjalan dengan lancar . Sebulan dah aku belajar memandu . Dulu , hidup hidup aku ingat belajar drive sampai 3 bulan . Mana ada orang nak ajar engko sampai 3 bulan ? At least lah…