Skip to main content

TAWARAN LAGI : JADI DOKTOR HAIWAN ! HOPEFULLY :)

 
 
Photobucket
 
 
believe it or not ?! cakap lah believe. kalau tak,aku tak nak taip ayat seterusnya. teetttt ! muehehehe. sebenarnya,aku dapat tawaran lagi. biasa lah kan. orang yang ber-result ala ala gempak pasti dapat tawaran sekolah yang banyak. muahahaha. rasa macam nak lempang diri sendiri. tapi tak jadi lah,sayang pipi aku yang gebu ni di lempang =P aku dapat tawaran jadi doktor haiwan. eh ! boleh ? aku ni...kucing takut,hamster geli,anjing gerun. apa apa pun tak boleh. kenapa dapat tawaran jadi doktor haiwan ? (tengah cari ayat lagi nak bohong) ok. tak dapat tipu korang ! korang pasti tahu aku buat 3 days 2 night trip ke miri with my sugar dadies. a lot of ceritassss nak diberitahu. tak boleh buat satu entry. banyak gila gambars. kang sampai 20 tahun korang nak scroll entry tu sampai bawah (-,-) kita take rest kat batu niah. buang @#$%^ kejap. sempat juga tangkap menatang menatang ni bawa pegi miri. lepas tu kena cekup sebab polis kata kitorang bawa haiwan yang dilindungi di bawah akta... errr...akta apa ek? (nak selak buku pengajian am kejap) 
 
sapa boleh bagitahu nama scientific ikan ni ?

mereka tulis kat belah tepi akuarium nama menatang ni "DRAGON"

DRAGON BALLS :)

dulu,pernah terfikir nak bela menatang ni. bila dah tengok dia real real. terus cepat cepat ubah fikiran. takut tengok. pegun. tak boleh gerak je (T______T)

pig nose turtle nama menatang ni berdasarkan hidung dia. nama scientifik dia NINJA TURTLE TEENAGE MUTANT (<---betul ke aku eja ? terbalik kot) ok sila abaikan. jangan terpengaruh.

kalau hari raya,jangan lupa letak mercun ke dalam benda ni. lagi syok !! bukan takat bom kampung awak je. kampung orang negara sebelah pun awak boleh boom. muahahaha

wajib ada setiap entry benda asing satu ni. kalau tak ada,memang tak aman rasa nya.

*
*
*
*
*
*
*
*
muka yang mengerunkan. kusut dah gamak nye. asal bas berhenti kejap,pasti mulut sibuk nak makan. kalau bas start bergerak.aii ! mula lah membina kilang tai mata..kuat lentang kat bas.


kalau nak rasa gembira klik SINI dan SINI untuk melihat magic (^________^)


p/s : mencikkk ! semalam lappy aku jatuh bergolek golek macam retiss hindustan menyanyi di lereng bukit time hujan (>,<")




Comments

Popular posts from this blog

Pakaian Tradisional Lelaki Iban Sarawak

Something to be shared. Sebab aku rasa maklumat mengenai kaum Iban di Sarawak, kalau kita Google melambak yang mengarut dari yang tepatnya. Sebagai orang Iban, why not aku kongsi perkara ini. Untuk membantu diri sendiri dan juga orang lain. Aku pun tengah belajar bahasa Iban. Cetek lagi ilmu aku dalam bahasa ibunda sendiri. Btw, aku ambil Bahasa Iban sebagai minor di UPSI. Sebenarnya maklumat tersebut merupakan assigment aku. Kalau ada yang salah sila perbetulkan. Kalau-kalau la ada pihak yang arif bahasa Iban lalu di blog ini . Aku masih lagi belajar, Banyak benda yang aku tak tahu.

Photo taken from Google and Other Blogs :)

Lanjang Ngepan tradisional laki ke dikena ba pala dikumbai kitai lanjang. Bisi sebengkah perengka ba lanjang ke dikumbai ketapu. Ketapu nya digaga ari wi. Wi nya dianyam lalu chura iya nitihka peneka diri empu. Udah wi tembu dianyam sereta dicat, iya digelar kitai ketapu. Bisi mega ketapu dianyam sereta dicat nitihka chura burung kenyalang. Udah ketapu tembu diany…

Semalaman di Perkampungan Orang Asli

Tengah takda benda nak buat, hati aku terpanggil untuk update blog. Cewahhh! Penangan belek folder gambar lama la tu. Pengalaman bermalam di Perkampungan Orang Asli agak menarik bagi aku. Aku suka program yang berbentuk bring me out to other places. Aku jenis yang tidak boleh duduk di tempat yang sama dalam jangka panjang sebab aku cepat muak, stres, sakit kepala. Aku suka tempat yang boleh refresh emosi dan jiwa. Gitu!
Ok, let make it short. Program anjuran Persatuan Bahasa Iban UPSI di Perkampungan Orang Asli Pecah Batu ini berbentuk khidmat masyarakat. Program ini santai dan simple je. Pertama, mendekati penduduk orang Asli. Kedua, pertukaran cara hidup @ budaya. Kami kaum Iban memperkenalkan budaya kami dan begitu juga dengan mereka! Agak seronok sebenarnya kalau susunan program itu betul dan padat.
Program: Program Khidmat Masyarakat di Perkampungan Orang Asli Tempat: Kampung Pecah Batu, Perak Tarikh: 13 Mac - 15 Mac 2015

Program ini bermula 13/3/2015. Tapi beberapa orang antara…

Checklist Barang Penting & Keperluan

Untuk Continue Study !




Hye ! Morning Saturday :)
Bulan August is really tough for me . Banyak kemains benda nak settle . Huru hara kejap kepala hotak aku . Tapi takpa , sekali dalam setahun . kahkahkah . So , here i just wanna make a checklist for my own . Untuk kegunaan diri sendiri je . Aku jenis yang takmo serabut . Kena senaraikan bebetul apa yang penting dan perlu dibuat , dibeli , diuruskan , (dan banyak di lah senang cerita) dahulu . Malas nak menulis di atas kertas . Membazir aje . Kalau taip taip aje , tak perlu nak menebang pokok bagai . Alam sekitar tak musnah . Cuaca pun tak panas sangat . Terbakar kulit ahkak M ko tau . Tetiba pulak aku emo tahap stress .
Barang Penting  (kena settle dulu)

Print out semua borang 
Buat salinan & sahkan semua borang 
Bayar Yuran 
Permohonan PTPTN (dalam proses) 
Medical Check Up 
Upload Gambar Kad Matriks (UPSI) 
Flight Tickets 

Barang Keperluan :

*Pakaian

Baju kurung (9 helai . Mintak mintak cukup)
Baju & seluar sukan
Baju &…