Skip to main content

SUPER SWEET BILA KITA BUAT BERSAMA :')

  


Photobucket 
 
kawan kawan aku kata aku nie SUPER DUPER BUSY ! mengalahkan perdana menteri. eh yeke ?! muehehehe. mana tak sibuk,exam sini buat nota sana kerja rumah sini latihan sana. engko nak tolong aku buat ke ? boleh je. nanti bagi upah gula batu ;P aku tanak lah orang kata aku nie busy macam perdana menteri. bukan ada gaji pun. poket kosong berhabuk ada lah. oh ya ! cerita fasal duit. paham paham je kerja aku memang ada kaitan dengan duit. memang mencabar iman. aku tak tahu macam mana rm11 boleh tak ada masa aku kutip duit pengawas. sedangkan semua pengawas dah bayar. berapa puluh kali aku hitung,harap ada maic tapi tetap duit ut hilang gak. melayang duit aku sendiri bayar duit tu (T_____________T) 3 mac hari tu,lembaga pengawas first time organise bufday party. simple tapi sweet sangat sangat taw. i like ittt ! aku tak termasuk sama sama cut the cake sebab bufday party tu untuk mereka yang lahir from january to mac (kalaw tak silap lah)
 

me-jaq-ellena. sapa cantekk ?! ce jawab !

ibu kepak ayam (-,-") ehhh !

aww ! pengawas ke pengganas nie ?





 bufday guysss !
 
 seronok lettew ! dapat cut the cake.

terbalik dah (-,-") quite ok lah rasa cake tu. chocolate ice cream cake :)

kisss me through the camera. muehahaha ! tak senonoh betul

besooo gedabak sayap ayam panggang tuw ! dua ketul satu orang. ko mampu ?
 
 
tak sabar nak tunggu giliran kitorang yang lahir bulan april to disember celebrate bufday kat........
eheemmm rahsia. nanti tau lah erk. mehehehe :)
 
 
p/s : tak sangka laju jugak guna new interface ni. zuuupppp ! je nak upload gambar. maseh banyok lagi gambar. malas lah nak upload. balik balik cerita yang sama.
 
 
 
 

Comments

Popular posts from this blog

Pakaian Tradisional Lelaki Iban Sarawak

Something to be shared. Sebab aku rasa maklumat mengenai kaum Iban di Sarawak, kalau kita Google melambak yang mengarut dari yang tepatnya. Sebagai orang Iban, why not aku kongsi perkara ini. Untuk membantu diri sendiri dan juga orang lain. Aku pun tengah belajar bahasa Iban. Cetek lagi ilmu aku dalam bahasa ibunda sendiri. Btw, aku ambil Bahasa Iban sebagai minor di UPSI. Sebenarnya maklumat tersebut merupakan assigment aku. Kalau ada yang salah sila perbetulkan. Kalau-kalau la ada pihak yang arif bahasa Iban lalu di blog ini . Aku masih lagi belajar, Banyak benda yang aku tak tahu.

Photo taken from Google and Other Blogs :)

Lanjang Ngepan tradisional laki ke dikena ba pala dikumbai kitai lanjang. Bisi sebengkah perengka ba lanjang ke dikumbai ketapu. Ketapu nya digaga ari wi. Wi nya dianyam lalu chura iya nitihka peneka diri empu. Udah wi tembu dianyam sereta dicat, iya digelar kitai ketapu. Bisi mega ketapu dianyam sereta dicat nitihka chura burung kenyalang. Udah ketapu tembu diany…

Semalaman di Perkampungan Orang Asli

Tengah takda benda nak buat, hati aku terpanggil untuk update blog. Cewahhh! Penangan belek folder gambar lama la tu. Pengalaman bermalam di Perkampungan Orang Asli agak menarik bagi aku. Aku suka program yang berbentuk bring me out to other places. Aku jenis yang tidak boleh duduk di tempat yang sama dalam jangka panjang sebab aku cepat muak, stres, sakit kepala. Aku suka tempat yang boleh refresh emosi dan jiwa. Gitu!
Ok, let make it short. Program anjuran Persatuan Bahasa Iban UPSI di Perkampungan Orang Asli Pecah Batu ini berbentuk khidmat masyarakat. Program ini santai dan simple je. Pertama, mendekati penduduk orang Asli. Kedua, pertukaran cara hidup @ budaya. Kami kaum Iban memperkenalkan budaya kami dan begitu juga dengan mereka! Agak seronok sebenarnya kalau susunan program itu betul dan padat.
Program: Program Khidmat Masyarakat di Perkampungan Orang Asli Tempat: Kampung Pecah Batu, Perak Tarikh: 13 Mac - 15 Mac 2015

Program ini bermula 13/3/2015. Tapi beberapa orang antara…

Luahan Hati Seorang Bohsia

Today is Friday . I'm free . Eh , bukan aku memang selalu free ke ? wakakaka . Ohkay serius sikit . TV show favourite dah nak start dah ni . fokus fokus fokusssss !
iklan ini ditaja oleh Loreal Paris .  Apa kaitan diri ku ini dengan Loreal Paris ? Tetiba (-_-")
Hye you all ! Selamat pagi ! apa khabar ? Anda , bersama saya pengacara pada hari ini Cik Meeniey Vogue The Best !! (lambai tangan) Anda sedang menyaksikan rancangan No Rumours No Glamours ! Nah , ko ada ? Kita akan kupas sedikit tajuk mengenai perjalanan hidup seorang bohsia bersama tiga orang tetamu jemputan iaitu Profesor Kiah , Datin Joyah dan bekas bohsia Cik Munah !
Main main jugak , gedik gedik jugak tapi aku tak sentuh fasal hidup orang lain . ewahhhh ! Isnin minggu depan , aku akan sitting for JPJ test pukul 2 petang . Harap semuanya berjalan dengan lancar . Sebulan dah aku belajar memandu . Dulu , hidup hidup aku ingat belajar drive sampai 3 bulan . Mana ada orang nak ajar engko sampai 3 bulan ? At least lah…