Skip to main content

SEGMEN SPONTAN BEN ASHAARI OHSEM !


Mish Meeniey Empire


hikhikhiks. title yang mintak sekeh sangat ! eleks la luu. this is MY EMPIRE. kalau alexander the great boleh buat banyak empayar. aku pun boleh ! awak pun boleh ! dia pun boleh ! semua pun boleh ! Malaysia pun boleh ! hahaha. ambek kau ! orang kata kalau entry seseorang banyak menggunakan tanda seru (!) maksudnya orang yang menaip entry tu senang hati sure happy. muehehehe. semalam aku join satu segmen ben ashaari. memang fenomena biasa kalau follower bertambah & trafik meningkat semasa join apa apa segmen from ben ashaari. tapi percayalah,aku tak pentingkan semua tu (eh ye ke ?) yang penting semalam segmen tu betul betul membina & banyak kritikan yang aku terima berkaitan blog aku ni. boleh lah kekurangan diperbaiki kan ? banyak yang tak suka kalau komen blog ni. dorang kata word verification tu yang tak bez. aku dah delete word verification tu. then,dorang kata jugak buat pop up comment lagi bagus. tak perlu tunggu lama lama. hehe. sorry lah geng. sebab sebelum ni bukan ada orang komen pun sebab tu aku tak peduli kan semua tu.
 
AlyNn NyzAa:) is my 50th follower. tepuk lah sikit woii ! apa daa. ye,walaupun follower aku hanya 50 lebih je tak macam korang punya macam secret admires siti nurhaliza dah syuku sangat tau. ada jugak yang sudi ikut blog yang BODOH HODOH satu pakej doh-doh lengkap ni.haha.thanks semua !! oklah. tak tahu nak mengarang apa lagi kat sini. jangan lupa klik detak jantung aku ya ! (tetiba)
 
 
p/s : jom BERSIH kan jalan jalan raya kat KL. kang VVIP nak lalu tergelincir tergolek golek kang sebab terpijak tin kosong. tak boleh ikut serta sebab masih belajar. nanti je lah !
 
 
 
 

Comments

Iena Eliena said…
salam..
singgah follow sini :)
jom follow cik iena jugak(^_~)
www.ienaeliena.com

Popular posts from this blog

Pakaian Tradisional Lelaki Iban Sarawak

Something to be shared. Sebab aku rasa maklumat mengenai kaum Iban di Sarawak, kalau kita Google melambak yang mengarut dari yang tepatnya. Sebagai orang Iban, why not aku kongsi perkara ini. Untuk membantu diri sendiri dan juga orang lain. Aku pun tengah belajar bahasa Iban. Cetek lagi ilmu aku dalam bahasa ibunda sendiri. Btw, aku ambil Bahasa Iban sebagai minor di UPSI. Sebenarnya maklumat tersebut merupakan assigment aku. Kalau ada yang salah sila perbetulkan. Kalau-kalau la ada pihak yang arif bahasa Iban lalu di blog ini . Aku masih lagi belajar, Banyak benda yang aku tak tahu.

Photo taken from Google and Other Blogs :)

Lanjang Ngepan tradisional laki ke dikena ba pala dikumbai kitai lanjang. Bisi sebengkah perengka ba lanjang ke dikumbai ketapu. Ketapu nya digaga ari wi. Wi nya dianyam lalu chura iya nitihka peneka diri empu. Udah wi tembu dianyam sereta dicat, iya digelar kitai ketapu. Bisi mega ketapu dianyam sereta dicat nitihka chura burung kenyalang. Udah ketapu tembu diany…

Semalaman di Perkampungan Orang Asli

Tengah takda benda nak buat, hati aku terpanggil untuk update blog. Cewahhh! Penangan belek folder gambar lama la tu. Pengalaman bermalam di Perkampungan Orang Asli agak menarik bagi aku. Aku suka program yang berbentuk bring me out to other places. Aku jenis yang tidak boleh duduk di tempat yang sama dalam jangka panjang sebab aku cepat muak, stres, sakit kepala. Aku suka tempat yang boleh refresh emosi dan jiwa. Gitu!
Ok, let make it short. Program anjuran Persatuan Bahasa Iban UPSI di Perkampungan Orang Asli Pecah Batu ini berbentuk khidmat masyarakat. Program ini santai dan simple je. Pertama, mendekati penduduk orang Asli. Kedua, pertukaran cara hidup @ budaya. Kami kaum Iban memperkenalkan budaya kami dan begitu juga dengan mereka! Agak seronok sebenarnya kalau susunan program itu betul dan padat.
Program: Program Khidmat Masyarakat di Perkampungan Orang Asli Tempat: Kampung Pecah Batu, Perak Tarikh: 13 Mac - 15 Mac 2015

Program ini bermula 13/3/2015. Tapi beberapa orang antara…

Luahan Hati Seorang Bohsia

Today is Friday . I'm free . Eh , bukan aku memang selalu free ke ? wakakaka . Ohkay serius sikit . TV show favourite dah nak start dah ni . fokus fokus fokusssss !
iklan ini ditaja oleh Loreal Paris .  Apa kaitan diri ku ini dengan Loreal Paris ? Tetiba (-_-")
Hye you all ! Selamat pagi ! apa khabar ? Anda , bersama saya pengacara pada hari ini Cik Meeniey Vogue The Best !! (lambai tangan) Anda sedang menyaksikan rancangan No Rumours No Glamours ! Nah , ko ada ? Kita akan kupas sedikit tajuk mengenai perjalanan hidup seorang bohsia bersama tiga orang tetamu jemputan iaitu Profesor Kiah , Datin Joyah dan bekas bohsia Cik Munah !
Main main jugak , gedik gedik jugak tapi aku tak sentuh fasal hidup orang lain . ewahhhh ! Isnin minggu depan , aku akan sitting for JPJ test pukul 2 petang . Harap semuanya berjalan dengan lancar . Sebulan dah aku belajar memandu . Dulu , hidup hidup aku ingat belajar drive sampai 3 bulan . Mana ada orang nak ajar engko sampai 3 bulan ? At least lah…