Skip to main content

OMG ! MY BOY & HER BOY GAY RUPA NYEW :(

 
 
Photobucket 
 
 
petang korangggg ! bersama dj popular anda Mish Meeniey in the house menemani petang ini. dah minum pagi ?? aku belum lagi sebab dari pukul 2 pagi syok mengadap buku. eh ! ok sila jangan percaya. nampak macam eksaited gila VIVA pulak aku nie. ok let follow the flow. ada cerita sikit. semalam kan kita plan nak pegi library. kitorang sampai kat library tapi memasing tak bersama pegi situ. memasing ada orang hantar. kat park di library tu,kita nampak sebuah motosikal. macam penah je nengok. fikir...jiran sebelah umah punya. eh ! fikir lagi...macam si hanu hanu punya motorsikal. ok,set tak nak cakap apa apa. diam je. bila masuk dalam. WADEPAK ! boy aku dengan boy best fren aku dating. Gay rupa nyew erk ?! baru kenal tahun nie. tengok dah kantoi. nak tanya boleh ? lelaki tu boleh di cop sebagai gay kalaw dia bertindik ? (errr...bertindik or bertindih. what ever) ok tak payah jawab. kitorang berdua tak banyak songeh tak menganas pun. kitorang just said LET BREAK UP BOY ! =) senang cerita right. tak perlu sakit kan hati sape sape.
 
 
---------------------------------------------------------------------------------------
 
ok. sila jangan percaya cerita di atas. come on men ! it's just a kidding. april fool. ucap lewat sikit. baru syiokkk awak ! muehehehe. i know korang dah panas. muka merah. dah mendidih. i'm sorry. i love you. eh ! boleh ?
 

rutin harian. rajin kan budak nie. memang ulat buku kerrlassss jah ! kau mampu ?

hup ! nampak sangat eksen. kerusi ada tapi tak duduk kat kerusi. pengsan lah cenggini (>.<)

kitorang plan nak pegi library sebab ada keja siket. eh ! silap. banyak sebenar nye. urgent lagi tu. kitorang kan budak baik. nak buat study group (sebenar nya nak siap kan RDK yang perlu dibentangkan minggu depan) sebab penolong kanan tingkatan 6 dah bagi kaunseling kat kita. rajin kan kitorang ?! contohi lah kami ini. jangan malas malas. nanti masa depan gelap. muehehehe. memang nak kena lempang lah budak meeniey nie. dua minggu aku dah tak hadap buku. rasa malas sangat. asal masuk bilik tidur je tengok study table terus pitam loya semacam je (-.-") dulu dulu tak jugak macam neh ! pelik gila. selesa sangat belajar kat sana. (belajar lah sangat) dah lah sejuk rasa nak mengantuk pulak (-.-zzzzzzzzz)
 
 
 
 

Comments

Popular posts from this blog

Pakaian Tradisional Lelaki Iban Sarawak

Something to be shared. Sebab aku rasa maklumat mengenai kaum Iban di Sarawak, kalau kita Google melambak yang mengarut dari yang tepatnya. Sebagai orang Iban, why not aku kongsi perkara ini. Untuk membantu diri sendiri dan juga orang lain. Aku pun tengah belajar bahasa Iban. Cetek lagi ilmu aku dalam bahasa ibunda sendiri. Btw, aku ambil Bahasa Iban sebagai minor di UPSI. Sebenarnya maklumat tersebut merupakan assigment aku. Kalau ada yang salah sila perbetulkan. Kalau-kalau la ada pihak yang arif bahasa Iban lalu di blog ini . Aku masih lagi belajar, Banyak benda yang aku tak tahu.

Photo taken from Google and Other Blogs :)

Lanjang Ngepan tradisional laki ke dikena ba pala dikumbai kitai lanjang. Bisi sebengkah perengka ba lanjang ke dikumbai ketapu. Ketapu nya digaga ari wi. Wi nya dianyam lalu chura iya nitihka peneka diri empu. Udah wi tembu dianyam sereta dicat, iya digelar kitai ketapu. Bisi mega ketapu dianyam sereta dicat nitihka chura burung kenyalang. Udah ketapu tembu diany…

Semalaman di Perkampungan Orang Asli

Tengah takda benda nak buat, hati aku terpanggil untuk update blog. Cewahhh! Penangan belek folder gambar lama la tu. Pengalaman bermalam di Perkampungan Orang Asli agak menarik bagi aku. Aku suka program yang berbentuk bring me out to other places. Aku jenis yang tidak boleh duduk di tempat yang sama dalam jangka panjang sebab aku cepat muak, stres, sakit kepala. Aku suka tempat yang boleh refresh emosi dan jiwa. Gitu!
Ok, let make it short. Program anjuran Persatuan Bahasa Iban UPSI di Perkampungan Orang Asli Pecah Batu ini berbentuk khidmat masyarakat. Program ini santai dan simple je. Pertama, mendekati penduduk orang Asli. Kedua, pertukaran cara hidup @ budaya. Kami kaum Iban memperkenalkan budaya kami dan begitu juga dengan mereka! Agak seronok sebenarnya kalau susunan program itu betul dan padat.
Program: Program Khidmat Masyarakat di Perkampungan Orang Asli Tempat: Kampung Pecah Batu, Perak Tarikh: 13 Mac - 15 Mac 2015

Program ini bermula 13/3/2015. Tapi beberapa orang antara…

Checklist Barang Penting & Keperluan

Untuk Continue Study !




Hye ! Morning Saturday :)
Bulan August is really tough for me . Banyak kemains benda nak settle . Huru hara kejap kepala hotak aku . Tapi takpa , sekali dalam setahun . kahkahkah . So , here i just wanna make a checklist for my own . Untuk kegunaan diri sendiri je . Aku jenis yang takmo serabut . Kena senaraikan bebetul apa yang penting dan perlu dibuat , dibeli , diuruskan , (dan banyak di lah senang cerita) dahulu . Malas nak menulis di atas kertas . Membazir aje . Kalau taip taip aje , tak perlu nak menebang pokok bagai . Alam sekitar tak musnah . Cuaca pun tak panas sangat . Terbakar kulit ahkak M ko tau . Tetiba pulak aku emo tahap stress .
Barang Penting  (kena settle dulu)

Print out semua borang 
Buat salinan & sahkan semua borang 
Bayar Yuran 
Permohonan PTPTN (dalam proses) 
Medical Check Up 
Upload Gambar Kad Matriks (UPSI) 
Flight Tickets 

Barang Keperluan :

*Pakaian

Baju kurung (9 helai . Mintak mintak cukup)
Baju & seluar sukan
Baju &…