Skip to main content

BILA DAH SERANJANG........

 
 
Photobucket
 
tada ! update lagik setelah sekian lama cuti panjang. eh yeke ? ahahak. minggu nie banyak sangat sekolah kitorang cuti. so,it's a chance for me to update a lot of story mories. risau jugak nie secret admires aku lari kalau aku tak update langsung ! muehehehe. perasan betul. bulan mac lepas,aku hanya mampu update satu je entry. ketara sangat sifat malas tu. bukan malas tapi aku busy. so,aku saja saja je ambek trip 3 days 2 night at miri with my sugar daddies (banyak betul dady engko tambah "ies" kat belakang). hilanggg jugak strez. paling suka kita check in di eastwood valley golf resort & country club. bangga lah sikit daripada dok hotel murehhhh. muehehehe. matilerrr sombong cenggini. ada lah nampak kelibat tiger woods tengah survey padang golf. kitorang nan hado nak main golf bagai. merap manjang je dalam bilik.
 
bila dah seranjang tu biasa aah pillow talk sampai mata lebam sampai mulut kembang. perangai pun dah tak betul dibuat. tu hal belakang. tak kesah. janji nafsu puas, hati gembira , jiwa senang. bukan selalu pun buat cenggini. sekali dalam seminggu. eh ! boleh ?
 
main nyorok bawah selimut. nak ikut ? kalah belanja dok hotel mahal. miahahaha.
 

macam orang demam chikungunya (betol ke aku eja) tak nak sembuh gupe cenggini.
 

wad nombor 1 penyakit malas. sempat jugak makan ayam kfc. aku makan snack di awal pagi. sebab tuuu...
ok tiada apa apa =P

soalan esei lazim ditanya semasa STPM "SAPA PALING CANTEK ?"
 (15 markah kalaw jawapan dia MISH MEENIEY)

kitorang cakap pasal everything. mehehe. first benda yang kitorang cakap of koz pasal study. kitorang kan school student. student yaang baik sensangat. susah nak carik student macam kitorang ni taw. tak kan lah nak cakap pasal orang laki ye dak. eh betol ke ? sekali sekala cakap pasal beboys tak salah lah jugak kan. cakap pasal study manjang,mana lah nak feel feel melancong.

dah sewel dah jadi nye. macam dah takde benda lain nak dibuat. dah lah awal awal pagi buat benda nie. aku maap tak ikut sebab aku masih lagi WARAS.
dahlah awal gila bangun. sempat masak air. konon konon nye breakfast. ye lah breakfast sangat lah tu. breakfast ketawa. muehehehe. siap ada orang bagi warning masuk bilik tak suruh bising. dia ingat kitorang yang bising pukul 2 pagi tu. actually,bukan kita yang bising. orang lain yang bising. masa tu,kitorang tengah dibanjiri air liur tidur. kitorang bangun hampir hampir pukul 5. pillow talk sambil minum kopi and teh. ye,teh and kopi yang sangat sedappp langsung tak ada rasa. dorang hanya sediakan sepaket kecik je gula. macam tak tahu pulak yang rakyat malaysia ni perasa faveret mereka is a sugar ! (>,<) memang langsung tak ada rasa. air tu rasa macam air kosong panas je. tapi seronok jugak. dorang sempat melawak pulak tiru aksi orang lain. tu yang buat aku mengilai macam langsayur kuat sangat. muahahahaah (gelak setan).




Comments

Popular posts from this blog

Pakaian Tradisional Lelaki Iban Sarawak

Something to be shared. Sebab aku rasa maklumat mengenai kaum Iban di Sarawak, kalau kita Google melambak yang mengarut dari yang tepatnya. Sebagai orang Iban, why not aku kongsi perkara ini. Untuk membantu diri sendiri dan juga orang lain. Aku pun tengah belajar bahasa Iban. Cetek lagi ilmu aku dalam bahasa ibunda sendiri. Btw, aku ambil Bahasa Iban sebagai minor di UPSI. Sebenarnya maklumat tersebut merupakan assigment aku. Kalau ada yang salah sila perbetulkan. Kalau-kalau la ada pihak yang arif bahasa Iban lalu di blog ini . Aku masih lagi belajar, Banyak benda yang aku tak tahu.

Photo taken from Google and Other Blogs :)

Lanjang Ngepan tradisional laki ke dikena ba pala dikumbai kitai lanjang. Bisi sebengkah perengka ba lanjang ke dikumbai ketapu. Ketapu nya digaga ari wi. Wi nya dianyam lalu chura iya nitihka peneka diri empu. Udah wi tembu dianyam sereta dicat, iya digelar kitai ketapu. Bisi mega ketapu dianyam sereta dicat nitihka chura burung kenyalang. Udah ketapu tembu diany…

Semalaman di Perkampungan Orang Asli

Tengah takda benda nak buat, hati aku terpanggil untuk update blog. Cewahhh! Penangan belek folder gambar lama la tu. Pengalaman bermalam di Perkampungan Orang Asli agak menarik bagi aku. Aku suka program yang berbentuk bring me out to other places. Aku jenis yang tidak boleh duduk di tempat yang sama dalam jangka panjang sebab aku cepat muak, stres, sakit kepala. Aku suka tempat yang boleh refresh emosi dan jiwa. Gitu!
Ok, let make it short. Program anjuran Persatuan Bahasa Iban UPSI di Perkampungan Orang Asli Pecah Batu ini berbentuk khidmat masyarakat. Program ini santai dan simple je. Pertama, mendekati penduduk orang Asli. Kedua, pertukaran cara hidup @ budaya. Kami kaum Iban memperkenalkan budaya kami dan begitu juga dengan mereka! Agak seronok sebenarnya kalau susunan program itu betul dan padat.
Program: Program Khidmat Masyarakat di Perkampungan Orang Asli Tempat: Kampung Pecah Batu, Perak Tarikh: 13 Mac - 15 Mac 2015

Program ini bermula 13/3/2015. Tapi beberapa orang antara…

Luahan Hati Seorang Bohsia

Today is Friday . I'm free . Eh , bukan aku memang selalu free ke ? wakakaka . Ohkay serius sikit . TV show favourite dah nak start dah ni . fokus fokus fokusssss !
iklan ini ditaja oleh Loreal Paris .  Apa kaitan diri ku ini dengan Loreal Paris ? Tetiba (-_-")
Hye you all ! Selamat pagi ! apa khabar ? Anda , bersama saya pengacara pada hari ini Cik Meeniey Vogue The Best !! (lambai tangan) Anda sedang menyaksikan rancangan No Rumours No Glamours ! Nah , ko ada ? Kita akan kupas sedikit tajuk mengenai perjalanan hidup seorang bohsia bersama tiga orang tetamu jemputan iaitu Profesor Kiah , Datin Joyah dan bekas bohsia Cik Munah !
Main main jugak , gedik gedik jugak tapi aku tak sentuh fasal hidup orang lain . ewahhhh ! Isnin minggu depan , aku akan sitting for JPJ test pukul 2 petang . Harap semuanya berjalan dengan lancar . Sebulan dah aku belajar memandu . Dulu , hidup hidup aku ingat belajar drive sampai 3 bulan . Mana ada orang nak ajar engko sampai 3 bulan ? At least lah…