Skip to main content

ALAA...MACAM TAK BIASA BUAT PULA ! (18SX JANGAN BACA)



Photobucket


Sesi meluahkan perasaan. Kelas kaunseling ;(
 


 addicted to this boy ! i dunno why (-.-")

sesi meluahkan perasaan bermula. 2 hari dah aku tak turun sekolah. semalam ada interview. hari ni tak turun sebab semua homework belum siap lagi (>w<) eh ! boleh ? alaa..sekali sekala buat macam tu. ok here's the story. masalah aku bermula sejak hari ahad lepas. tapi tak ada kaitan dengan si polan polan gambar di atas. itu hanya gambar hiasan :P kawan kepada adik aku inform ada surat panggilan temu duga atas nama aku. sebenar nya surat tu dah lama sampai 27 mac lalu. tapi tak ada seorang pun yang sudi bagi kat aku (sambil sekat air mata jatuh) aku suruh lah kazen aku pergi check surat tu. aku tak sabar gilaa tunggu kazen aku sampai. so aku suruh lah kawan aku yang sorang lagi tu online check aku punya sebab dia pun dapat surat temu duga (sendiri ada internet pun tak boleh check ke ? sengaja lettew nak kasih satu dunia tau) nama aku ada dalam list tu. nasib baik settle satu hal.

tapi ada lagi masalah lain. bila kazen aku sampai. dengar je suara dia aku terus cepat cepat keluar. lari lari anak nak dapat kan dia. sambil tu tarik nafas panjang panjang. tercunggap cunggap. then tanya dengan gelojohnya (well,explaination gituuuu macam novel)
"woi mana surat woii ?? mana mana ? ada ke ?"  
"heh ! takde pon. memang kau tak layak kot"
"cilaka awak ! jangan main main. dah tengok abis ke ?"
"@#$%^. tak caya sudah. carilah sendiri woii !"
terus sebak. memang nanges laju laju (tak tahu mana tempat tekan break. HAHA) abeslah cenggini. nak interview SPA kan wajib ada surat maklumat tambahan. kalau tak boleh mempengaruhi keputusan lantikan. eeee....memang geram sangat ! memang sepanjang malam aku menyumpah seranah siapa yang sabotaj aku. siapa yang buat jahat dengan aku. siapa ?! siapa ?! aku kol lah kawan aku yang jadi nurse tu. aku tanya dapat ke tak kalau tak ada borang maklumat tambahan tu. dia kata tak dapat. dah ! nangisss lagi (menagih simpati) tak hengat pulak boleh web print ye dak ? ahahaha
 
masalah terakhir. ye web print lah cek akak ! ce teka apa jadik ? printer aku habis ink. memang low dah sangat tu. aku mintak tolong kawan aku yang satu lagik. mintak dia print. print tu dia boleh lagi lah tolong. tapi bila nye nak bagi kat aku. dah lah rumah jauh sangat perlu lalu beberapa highway baru sampai rumah dia. malam lagi. hujan lagi. aduhh ! putus asa dah. isnin nak interview,ahad pulak masalah timbul. pengsan. aku tak kesah. aku buka kotak printer and keluarkan printer. nasib baek ada sisa ink. dapat jugak print.
 
sampai kat tempat temu duga SPA,aku menggeletar pulak sedangkan this is not the first time aku interview ! poyo daaa ! aku yang keenam masuk ruang interview. then,ada ke patut dorang tanya fasal isu ptptn kat aku. haaa aku lantak lah apa yang aku tau. sister tu tanya aku apakah tugas tugas seorang jururawat ? aku pun bla bla bla bla. sentap sister nakkk..dia mana cik tania dapat maklumat ini semua ? aku jawab GOOGLE je lah oi ! muahahahaha ;P
 
 
p/s : doa kan saya lulus interview taw ! hehe.
 
 
 
 

Comments

Popular posts from this blog

Pakaian Tradisional Lelaki Iban Sarawak

Something to be shared. Sebab aku rasa maklumat mengenai kaum Iban di Sarawak, kalau kita Google melambak yang mengarut dari yang tepatnya. Sebagai orang Iban, why not aku kongsi perkara ini. Untuk membantu diri sendiri dan juga orang lain. Aku pun tengah belajar bahasa Iban. Cetek lagi ilmu aku dalam bahasa ibunda sendiri. Btw, aku ambil Bahasa Iban sebagai minor di UPSI. Sebenarnya maklumat tersebut merupakan assigment aku. Kalau ada yang salah sila perbetulkan. Kalau-kalau la ada pihak yang arif bahasa Iban lalu di blog ini . Aku masih lagi belajar, Banyak benda yang aku tak tahu.

Photo taken from Google and Other Blogs :)

Lanjang Ngepan tradisional laki ke dikena ba pala dikumbai kitai lanjang. Bisi sebengkah perengka ba lanjang ke dikumbai ketapu. Ketapu nya digaga ari wi. Wi nya dianyam lalu chura iya nitihka peneka diri empu. Udah wi tembu dianyam sereta dicat, iya digelar kitai ketapu. Bisi mega ketapu dianyam sereta dicat nitihka chura burung kenyalang. Udah ketapu tembu diany…

Semalaman di Perkampungan Orang Asli

Tengah takda benda nak buat, hati aku terpanggil untuk update blog. Cewahhh! Penangan belek folder gambar lama la tu. Pengalaman bermalam di Perkampungan Orang Asli agak menarik bagi aku. Aku suka program yang berbentuk bring me out to other places. Aku jenis yang tidak boleh duduk di tempat yang sama dalam jangka panjang sebab aku cepat muak, stres, sakit kepala. Aku suka tempat yang boleh refresh emosi dan jiwa. Gitu!
Ok, let make it short. Program anjuran Persatuan Bahasa Iban UPSI di Perkampungan Orang Asli Pecah Batu ini berbentuk khidmat masyarakat. Program ini santai dan simple je. Pertama, mendekati penduduk orang Asli. Kedua, pertukaran cara hidup @ budaya. Kami kaum Iban memperkenalkan budaya kami dan begitu juga dengan mereka! Agak seronok sebenarnya kalau susunan program itu betul dan padat.
Program: Program Khidmat Masyarakat di Perkampungan Orang Asli Tempat: Kampung Pecah Batu, Perak Tarikh: 13 Mac - 15 Mac 2015

Program ini bermula 13/3/2015. Tapi beberapa orang antara…

Checklist Barang Penting & Keperluan

Untuk Continue Study !




Hye ! Morning Saturday :)
Bulan August is really tough for me . Banyak kemains benda nak settle . Huru hara kejap kepala hotak aku . Tapi takpa , sekali dalam setahun . kahkahkah . So , here i just wanna make a checklist for my own . Untuk kegunaan diri sendiri je . Aku jenis yang takmo serabut . Kena senaraikan bebetul apa yang penting dan perlu dibuat , dibeli , diuruskan , (dan banyak di lah senang cerita) dahulu . Malas nak menulis di atas kertas . Membazir aje . Kalau taip taip aje , tak perlu nak menebang pokok bagai . Alam sekitar tak musnah . Cuaca pun tak panas sangat . Terbakar kulit ahkak M ko tau . Tetiba pulak aku emo tahap stress .
Barang Penting  (kena settle dulu)

Print out semua borang 
Buat salinan & sahkan semua borang 
Bayar Yuran 
Permohonan PTPTN (dalam proses) 
Medical Check Up 
Upload Gambar Kad Matriks (UPSI) 
Flight Tickets 

Barang Keperluan :

*Pakaian

Baju kurung (9 helai . Mintak mintak cukup)
Baju & seluar sukan
Baju &…