Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2012

SEGMEN SPONTAN BEN ASHAARI OHSEM !

hikhikhiks. title yang mintak sekeh sangat ! eleks la luu. this is MY EMPIRE. kalau alexander the great boleh buat banyak empayar. aku pun boleh ! awak pun boleh ! dia pun boleh ! semua pun boleh ! Malaysia pun boleh ! hahaha. ambek kau ! orang kata kalau entry seseorang banyak menggunakan tanda seru (!) maksudnya orang yang menaip entry tu senang hati sure happy. muehehehe. semalam aku join satu segmen ben ashaari. memang fenomena biasa kalau follower bertambah & trafik meningkat semasa join apa apa segmen from ben ashaari. tapi percayalah,aku tak pentingkan semua tu (eh ye ke ?) yang penting semalam segmen tu betul betul membina & banyak kritikan yang aku terima berkaitan blog aku ni. boleh lah kekurangan diperbaiki kan ? banyak yang tak suka kalau komen blog ni. dorang kata word verification tu yang tak bez. aku dah delete word verification tu. then,dorang kata jugak buat pop up comment lagi bagus. tak perlu tunggu lama lama. hehe. sorry lah geng. sebab sebelum ni bukan ada…

SEGMEN SPONTAN BERSAMA BEN ASHAARI

klik banner untuk direct ke segmen ;)
haaiiiii ! join segmen ni daripada aku macam orang dunggu tak buat apa apa. dapat sikit manfaat. hehe. oh ye nak tanya boleh ?! BLOG AKU NI BEST OR TAK ?? (sapa kata tak best,aku sekeh kepala dia. HAHA. ok guraw) komen yang iklas dong. aku tak makan orang. aku makan hati je :P sekian...



ALAA...MACAM TAK BIASA BUAT PULA ! (18SX JANGAN BACA)

Sesi meluahkan perasaan. Kelas kaunseling ;(

 addicted to this boy ! i dunno why (-.-")
sesi meluahkan perasaan bermula. 2 hari dah aku tak turun sekolah. semalam ada interview. hari ni tak turun sebab semua homework belum siap lagi (>w<) eh ! boleh ? alaa..sekali sekala buat macam tu. ok here's the story. masalah aku bermula sejak hari ahad lepas. tapi tak ada kaitan dengan si polan polan gambar di atas. itu hanya gambar hiasan :P kawan kepada adik aku inform ada surat panggilan temu duga atas nama aku. sebenar nya surat tu dah lama sampai 27 mac lalu. tapi tak ada seorang pun yang sudi bagi kat aku (sambil sekat air mata jatuh) aku suruh lah kazen aku pergi check surat tu. aku tak sabar gilaa tunggu kazen aku sampai. so aku suruh lah kawan aku yang sorang lagi tu online check aku punya sebab dia pun dapat surat temu duga (sendiri ada internet pun tak boleh check ke ? sengaja lettew nak kasih satu dunia tau) nama aku ada dalam list tu. nasib baik settle satu hal.
tapi ada…

SENARAI 10 PENGGUNA FACEBOOK TEGAR & FAMOUS

winkkkk ! entah apa apa aku tetiba rasa bersemangat sikit hari ni nak update blog beberapa kali sehari. nape erk aku boleh rajin sangattt ?! (garu garu kepala sambil senyum depan webcam). ahakss (^____^) korangggg...nak tahu tak senarai 10 pengguna facebook tegar & famous di malaysia ?! cepatlah bagitahu nak ke tak nak ! kang majuk kang ! (tetiba boleh jadi manja. gelimaknyah)

Watak – Watak Pengguna Di Facebook

1. MODEL : Tukar gambar setiap hari
 2. PENJENAYAH : Tukar nama setiap hari…
 3. OVER ACTING @ PERASAN BAGUS : Namanya menggunakan simbol2 sehingga menyusahkan kwn2 nak cari terutamanya ketika kecemasan (Contoh :: 71M@T -> Jimat)
 4. WARTAWAN : suka menyebarkan pesanan, walaupun tak penting !
 5. PENGGANAS : Suka menyebarkan link yang menakutkan (contoh : sila sebarkan pesanan ini jika tidak anda akan ditimpa kesusahan @ bencana etc)
 6. BINTANG FILEM : Suka update status setiap 5 minit
 7. BINGUNG : Tidak dapat membezakan ruang untuk wall post atau status -.-’
 8. PERAS…

JOM JOIN BLOGLIST MIEYA ATIERA

rasa macam nak promo kan blog sendiri pulak (mata ke atas). lama dah tak buat promotion. apa salah nya kan. selagi aku tak kacau blog orang lain.selagi tu aku akan mem-promo-kan diri sendiri. eh ! boleh ? aku nak promo kan blog ni lah. hehehe. aku jumpa MIEYA ATIERA ni kat blog BEN ASHAARI klik gambar untuk direct ke blog mieya :)harap tak lambat sangat aku nak join ni. heeee... if nak join pegi je blog Mieya. klik SINI.p/s : HAPPY BLOGGING ALLSSSS




SUPER SWEET BILA KITA BUAT BERSAMA :')

kawan kawan aku kata aku nie SUPER DUPER BUSY ! mengalahkan perdana menteri. eh yeke ?! muehehehe. mana tak sibuk,exam sini buat nota sana kerja rumah sini latihan sana. engko nak tolong aku buat ke ? boleh je. nanti bagi upah gula batu ;P aku tanak lah orang kata aku nie busy macam perdana menteri. bukan ada gaji pun. poket kosong berhabuk ada lah. oh ya ! cerita fasal duit. paham paham je kerja aku memang ada kaitan dengan duit. memang mencabar iman. aku tak tahu macam mana rm11 boleh tak ada masa aku kutip duit pengawas. sedangkan semua pengawas dah bayar. berapa puluh kali aku hitung,harap ada maic tapi tetap duit ut hilang gak. melayang duit aku sendiri bayar duit tu (T_____________T) 3 mac hari tu,lembaga pengawas first time organise bufday party. simple tapi sweet sangat sangat taw. i like ittt ! aku tak termasuk sama sama cut the cake sebab bufday party tu untuk mereka yang lahir from january to mac (kalaw tak silap lah)
me-jaq-ellena. sapa cantekk ?! ce jawab !
ibu kepak ayam…

TAWARAN LAGI : JADI DOKTOR HAIWAN ! HOPEFULLY :)

believe it or not ?! cakap lah believe. kalau tak,aku tak nak taip ayat seterusnya. teetttt ! muehehehe. sebenarnya,aku dapat tawaran lagi. biasa lah kan. orang yang ber-result ala ala gempak pasti dapat tawaran sekolah yang banyak. muahahaha. rasa macam nak lempang diri sendiri. tapi tak jadi lah,sayang pipi aku yang gebu ni di lempang =P aku dapat tawaran jadi doktor haiwan. eh ! boleh ? aku ni...kucing takut,hamster geli,anjing gerun. apa apa pun tak boleh. kenapa dapat tawaran jadi doktor haiwan ? (tengah cari ayat lagi nak bohong) ok. tak dapat tipu korang ! korang pasti tahu aku buat 3 days 2 night trip ke miri with my sugar dadies. a lot of ceritassss nak diberitahu. tak boleh buat satu entry. banyak gila gambars. kang sampai 20 tahun korang nak scroll entry tu sampai bawah (-,-) kita take rest kat batu niah. buang @#$%^ kejap. sempat juga tangkap menatang menatang ni bawa pegi miri. lepas tu kena cekup sebab polis kata kitorang bawa haiwan yang dilindungi di bawah akta... errr…

SANGGUP DERMA DARA

@#$%^ (tak tahu nak mulakan dengan apa untuk entry kali ini. harap paham) korang pernah dengar ke derma dara ni ? DERMA DARA ye. penah dengar dak ? kalau penah sila tinggalkan jawapan anda di garisan kosong di bawah (sila scroll cecepat !) aku ni first time aah dengar benda ni. tapi syukur dapat jugak ikut ikutan menderma dara ni. muehehehehe. 14 april hari tu kita buat amal derma menderma ni. tapi update nye hari ni. sorry geng ! i'm too busy sekarang ni. semalam main badminton. baru buat regangan je rasa macam dah nak tercabut buntut kecut mulut. aku ni dah macam tok wan korang pulak sekarang ni sakit sendi tulang. susah orang tua tua. eh ! kita baru 15 tahun (^____________^) muahahaha.
barisan penderma. yang baju merah tu sangat murah hati. orang derma satuuu (errrr satu apa erk ? tak ingat benda tu. sebut plastik je lah :P) *<--panjangnyeww monolog dalaman* plastik. baju merah tu derma 2 plastik. hebat nyewww !

memula aku cek berat. ok lepas. berat aku turun _ _ kg (<--tek…

MAK AII ! TERKEJUT BERUK AKU SEMALAM

ada orang sehhh ?! hihikz. rasa macam lama dah blog ni tak ber-update. kaku pula nak menaip sekarang ni. aku nak update ni tak ada lah banyak sangat cerita nak di beritahu. memang aku rasa tak ada cerita langsung pun ! muehehehehe. macam biasa rutin harian aku memang gelak..gelak setan. muahahaha. sekali lagi gelak. kehkehkeh. eh ! gelak lagi. mampus lah korang ingat aku sewel (*,*) ok,ada cerita sikit. actually,semua orang dah tahu fasal earth quake (<---betul ke aku eja ?) yang berlaku secara tiba tiba di Acheh. eh ! memang lah benda tu berlaku secara tiba tiba ye dak. apa lah sewel punya budak ni. eh budak ke ? amboiihh..kita ni still budak lagi taw. baru 15 tahun (senyum samapi nampak gusi). info @ amaran pertama gempa bumi. sila klik kalau nak lebih jelas. second warning

dah macam wartawan pulak aku ni. gambar atas tu aku captured from tv. masa tu tengah syok syok layan cerita shaun the sheeps. tetibo keluar satu signal tetttt teetttt tetttt. eh ! boleh ? tak tahu macam mana na…

OMG ! MY BOY & HER BOY GAY RUPA NYEW :(

petang korangggg ! bersama dj popular anda Mish Meeniey in the house menemani petang ini. dah minum pagi ?? aku belum lagi sebab dari pukul 2 pagi syok mengadap buku. eh ! ok sila jangan percaya. nampak macam eksaited gila VIVA pulak aku nie. ok let follow the flow. ada cerita sikit. semalam kan kita plan nak pegi library. kitorang sampai kat library tapi memasing tak bersama pegi situ. memasing ada orang hantar. kat park di library tu,kita nampak sebuah motosikal. macam penah je nengok. fikir...jiran sebelah umah punya. eh ! fikir lagi...macam si hanu hanu punya motorsikal. ok,set tak nak cakap apa apa. diam je. bila masuk dalam. WADEPAK ! boy aku dengan boy best fren aku dating. Gay rupa nyew erk ?! baru kenal tahun nie. tengok dah kantoi. nak tanya boleh ? lelaki tu boleh di cop sebagai gay kalaw dia bertindik ? (errr...bertindik or bertindih. what ever) ok tak payah jawab. kitorang berdua tak banyak songeh tak menganas pun. kitorang just said LET BREAK UP BOY ! =) senang cerita ri…

LEBIH BAIK JADIK BISU PEKAK !!!!!

Ketika kamu melontarkan sesuatu dalam kemarahan, kata -kata mu itu meninggalkan bekas seperti lubang di hati orang lain. Kamu dapat menusukkan pisau pada seseorang, lalu mencabut pisau itu. Tetapi, tidak peduli berapa kali kamu meminta maaf, luka itu akan tetap ada. Dan, luka kerana kata - kata adalah sama buruknya dengan luka berdarah. Maka berhati-hatilah dalam mengucapkan kata katakadang kadang,lebih baik jadi orang pekak. sebab nanti tak perlu dengar apa orang kata pada kita.  rasa macam kadang kadang jugak lebih baik jadi orang bisu. sebab nanti tak dapat keluarkan kata kata yang boleh menyakitkan hati orang lain. suci mulut and suci hati (^______^) apa apa pun,kena bersyukur juga sebab lahir dengan sempurna. yupzz,sempurna fizikal maksudnya.p/s : anak sendiri pun disumpah m*ti. WADEPAK !

ENTRY YANG BAJET SUPER HOT !

seronok nye cuti. tiap tiap hari boleh mengadap blog. tiap tiap hari boleh online manjanggg ! walaupun kadang kadang nak keluar air mata sebab line berusband nie sangat slow. kalaw kita berusaha dalam melaku kan sesuatu yang kita suka lambat laun hasil nye akan kita nampak jugak ye dak ? sama jugak lah dalam ber-blog nie. ber-blog nie one of my faveret hobbies. dulu,rasa payah sangat nak ber-belog. susah nak cari readers. tapi sekarang nie,hurmm ! ada lah jugak secret admires (eh yeke ? ada ke ? mati lerrr perasan) tapi tak kot banyak sangat. yang penting ada kan ? daripada tak ada langsung. blog murahan nie ada jugak orang nak masuk. syukur sangat sangat. hari tu aku ada buat satu entri. tajuk dia kira bajet hot semacam tapi content entry tu biasa biasa je lah. tak sangka pulak entry tu yang dominan. ramai yang view entry tu. nak baca jugak ? klik ----> SINI  klik untuk lebih jelas ;)kalaw kita nak tackle orang lain. harus lah bijak mengambik kesempatan and pandai menggunakan takti…

BILA DAH SERANJANG........

tada ! update lagik setelah sekian lama cuti panjang. eh yeke ? ahahak. minggu nie banyak sangat sekolah kitorang cuti. so,it's a chance for me to update a lot of story mories. risau jugak nie secret admires aku lari kalau aku tak update langsung ! muehehehe. perasan betul. bulan mac lepas,aku hanya mampu update satu je entry. ketara sangat sifat malas tu. bukan malas tapi aku busy. so,aku saja saja je ambek trip 3 days 2 night at miri with my sugar daddies (banyak betul dady engko tambah "ies" kat belakang). hilanggg jugak strez. paling suka kita check in di eastwood valley golf resort & country club. bangga lah sikit daripada dok hotel murehhhh. muehehehe. matilerrr sombong cenggini. ada lah nampak kelibat tiger woods tengah survey padang golf. kitorang nan hado nak main golf bagai. merap manjang je dalam bilik.bila dah seranjang tu biasa aah pillow talk sampai mata lebam sampai mulut kembang. perangai pun dah tak betul dibuat. tu hal belakang. tak kesah. janji naf…

AKSI PANAS 2 PELAJAR PEREMPUAN DI HOTEL

WORDLESS WEDNESDAY :)