Skip to main content

PENCURI DOODLE DITAHAN POLIS. DIANGGAP PENJENAYAH SIBER.

 
 
Photobucket 
 
 
morning morning ! sengaja awal bangun sebab tak maw orang lain rebut aku punya line (nampak sangat tamak) haha. like i care allsss. pagi pagi lagik hari ahad terdengar berita yang tak baik. ish..ish..ish apa nak jadi lah dengan people nowadays. korang tau ke pasal benda nie ? alaaa yang pencuri doodle tu mencuri karya doodle orang lain. sebagai seorang blogger,aku turut berasa malu ! nape tak boleh buat sendiri ke benda alah tu ? or kalaw tak tau buat sendiri,order lah senang ceta. kalaw kedekut sangat tu nak bayar,mintak izin tuan punya doodle lah. payah mayah sangat ke nak kata macam nie :
"hai ayahanda punya blog. jatuhkan diri kat belog yang beautiful wonderful nie kejap. harap tak marah. herherkherkherk (gelak pura pura). jatuh sini secara sengaja sebab nak mintak izin ambik freebies doodle bole dak ?" 
(ini dialog aku. korang pandai pandailah reka sendiri)
 
and,ini lah muka orang yang tak malu tu.
 

tolong jangan baling apa apa kat budak nie. kesiann dia (-.-")

dia curi benda alah doodle tu dari fizgraphic. cuba jenguk sikit pegi sana. laaa,banyak doodle yang kiut miut riut rupa nya. patut lah ada ramai yang nak. weehhehehehe. pencuri tu ambek beberapa doodle nie






rasa nyew,tak lah banyak sangat dia curik. semuanya kiut kiut,warna papel lagik tu. ish ish ish. takpelah,halalkan je lah ye tuan punya doodle. muehehehehe (^_<") ok lah cerita legenda tamat sampai sini jerk. sila jangan ter-pedaya. muahahahahahahahaha ! (syok sendiri)


p/s : mr fiz (pandai pandai tambah nama orang MR.) sory kalaw tak direct bagitahu aku nak culik doodle doodle nie dari blog awak. tak pe kan ? bolehh kann ?





Comments

Popular posts from this blog

Pakaian Tradisional Lelaki Iban Sarawak

Something to be shared. Sebab aku rasa maklumat mengenai kaum Iban di Sarawak, kalau kita Google melambak yang mengarut dari yang tepatnya. Sebagai orang Iban, why not aku kongsi perkara ini. Untuk membantu diri sendiri dan juga orang lain. Aku pun tengah belajar bahasa Iban. Cetek lagi ilmu aku dalam bahasa ibunda sendiri. Btw, aku ambil Bahasa Iban sebagai minor di UPSI. Sebenarnya maklumat tersebut merupakan assigment aku. Kalau ada yang salah sila perbetulkan. Kalau-kalau la ada pihak yang arif bahasa Iban lalu di blog ini . Aku masih lagi belajar, Banyak benda yang aku tak tahu.

Photo taken from Google and Other Blogs :)

Lanjang Ngepan tradisional laki ke dikena ba pala dikumbai kitai lanjang. Bisi sebengkah perengka ba lanjang ke dikumbai ketapu. Ketapu nya digaga ari wi. Wi nya dianyam lalu chura iya nitihka peneka diri empu. Udah wi tembu dianyam sereta dicat, iya digelar kitai ketapu. Bisi mega ketapu dianyam sereta dicat nitihka chura burung kenyalang. Udah ketapu tembu diany…

Semalaman di Perkampungan Orang Asli

Tengah takda benda nak buat, hati aku terpanggil untuk update blog. Cewahhh! Penangan belek folder gambar lama la tu. Pengalaman bermalam di Perkampungan Orang Asli agak menarik bagi aku. Aku suka program yang berbentuk bring me out to other places. Aku jenis yang tidak boleh duduk di tempat yang sama dalam jangka panjang sebab aku cepat muak, stres, sakit kepala. Aku suka tempat yang boleh refresh emosi dan jiwa. Gitu!
Ok, let make it short. Program anjuran Persatuan Bahasa Iban UPSI di Perkampungan Orang Asli Pecah Batu ini berbentuk khidmat masyarakat. Program ini santai dan simple je. Pertama, mendekati penduduk orang Asli. Kedua, pertukaran cara hidup @ budaya. Kami kaum Iban memperkenalkan budaya kami dan begitu juga dengan mereka! Agak seronok sebenarnya kalau susunan program itu betul dan padat.
Program: Program Khidmat Masyarakat di Perkampungan Orang Asli Tempat: Kampung Pecah Batu, Perak Tarikh: 13 Mac - 15 Mac 2015

Program ini bermula 13/3/2015. Tapi beberapa orang antara…

Checklist Barang Penting & Keperluan

Untuk Continue Study !




Hye ! Morning Saturday :)
Bulan August is really tough for me . Banyak kemains benda nak settle . Huru hara kejap kepala hotak aku . Tapi takpa , sekali dalam setahun . kahkahkah . So , here i just wanna make a checklist for my own . Untuk kegunaan diri sendiri je . Aku jenis yang takmo serabut . Kena senaraikan bebetul apa yang penting dan perlu dibuat , dibeli , diuruskan , (dan banyak di lah senang cerita) dahulu . Malas nak menulis di atas kertas . Membazir aje . Kalau taip taip aje , tak perlu nak menebang pokok bagai . Alam sekitar tak musnah . Cuaca pun tak panas sangat . Terbakar kulit ahkak M ko tau . Tetiba pulak aku emo tahap stress .
Barang Penting  (kena settle dulu)

Print out semua borang 
Buat salinan & sahkan semua borang 
Bayar Yuran 
Permohonan PTPTN (dalam proses) 
Medical Check Up 
Upload Gambar Kad Matriks (UPSI) 
Flight Tickets 

Barang Keperluan :

*Pakaian

Baju kurung (9 helai . Mintak mintak cukup)
Baju & seluar sukan
Baju &…