Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2012

PENCURI DOODLE DITAHAN POLIS. DIANGGAP PENJENAYAH SIBER.

morning morning ! sengaja awal bangun sebab tak maw orang lain rebut aku punya line (nampak sangat tamak) haha. like i care allsss. pagi pagi lagik hari ahad terdengar berita yang tak baik. ish..ish..ish apa nak jadi lah dengan people nowadays. korang tau ke pasal benda nie ? alaaa yang pencuri doodle tu mencuri karya doodle orang lain. sebagai seorang blogger,aku turut berasa malu ! nape tak boleh buat sendiri ke benda alah tu ? or kalaw tak tau buat sendiri,order lah senang ceta. kalaw kedekut sangat tu nak bayar,mintak izin tuan punya doodle lah. payah mayah sangat ke nak kata macam nie :"hai ayahanda punya blog. jatuhkan diri kat belog yang beautiful wonderful nie kejap. harap tak marah. herherkherkherk (gelak pura pura). jatuh sini secara sengaja sebab nak mintak izin ambik freebies doodle bole dak ?" (ini dialog aku. korang pandai pandailah reka sendiri)and,ini lah muka orang yang tak malu tu.
tolong jangan baling apa apa kat budak nie. kesiann dia (-.-")
dia curi b…

CUTI BERSALIN YANG PANJANG DAH OVER !

"woii meeniey mana ko pegi ?!""eyh,kenape lama tak online ?""hey,ko sakit ke tak online ?""kaw dah mampus ke lama tak merayau kat fb ?"hello hello nak kopi ke TAEKWANDO ? haha. rindulah dengan engko orang semua !! kiss pipi kiri dan kanan jap (sambil sepak sepak sampah kat blog yang dah lama tak di sapu). ok,hembus nafas jap. banyak yang tanya aku pegi mana,buat apa or whatever. aku tak sakit,aku tak pegi mana mana,aku tak mampus gak. i'm okay,i'm alright yaw. sory lah geng. lately,tak dapat sangat nak online. biasalah rutin harian sebagai seorang pelajar sekolah tegar. muehehehe :)actually,sepatutnya aku buat karangan phD tentang sesuatu yang agak sepesel. aku nak buat suprise lah katakan. tapi suprise yang tak menjadi lah. nasib baik hari tu aku tak ceritakan "benda tu" kat diary ter-sayang nie. kalau tak kompem mompem korang kata aku penipu a.k.a pembohong. yelah,plan punya plan tapi last minute tak jadik pulak ! tambah lagi…

SEKIRANYA KAMU SELAMAT, INGATLAH BAHAWA IBU MENYAYANGIMU..

Ini adalah kisah benar tentang pengorbanan seorang ibu ketika gempa bumi melanda Jepun. Ketika gempa bumi telah reda, sewaktu pasukan penyelamat tiba di sebuah rumah yang telah musnah milik seorang wanita muda, mereka terlihat sekujur badan dicelah-celah runtuhan tersebut. Kedudukan bentuk badannya agak pelik seolah-olah dia sedang melutut (seperti orang yg sedang bersembahyang/berdoa), dengan badannye menunduk ke hadapan dan kedua-dua tangannya seperti diampu sesuatu objek. Runtuhan rumah tersebut telah terkena pada bahagian belakang dan kepalanya. Ketua pasukan penyelamat dengan bersungguh-sungguh cuba untuk mencapai wanita tersebut melalui celahan runtuhan tersebut dengan harapan wanita tersebut masih hidup. Namun begitu, keadaan badan wanita tersebut yg sejuk dan kaku menunjukkan yang dia sudah tiada lagi. Pasukan penyelamat lantas terus meninggalkan rumah wanita tersebut. Tiba-tiba, ketua pasukan penyelamat merasakan seperti ade sesuatu yang tidak kena, lalu berpatah balik ke ru…

TIPS : ONE WAY AFTER SPM. DAH PILIH ?

haluw ! pagi semuaaa. tak lama lagik keputusan SPM 2011 akan keluarkan ? eyh,memandai je aku nie kan. selalu nya,bulan march result SPM akan keluar ye dak. dulu dulu,aku stress doe pikir mana nak pergi after SPM. last last,dapat juga clue mana nak pergi. bagi korang lepasan SPM 2011 yang masih keliru,masih tak tau,dah fikir or belum fikir lagi (jenis yang tiada matlamat hidup. hahaha) nak pegi mana after keluar result nanti boleh usha usha sini. huhu. aku bagi tips berdasarkan pengalaman.
original byMISH MEENIEY. berehat seketika (^^v) so here's the tipsss.
FORM 6 tahun 2012,bermula sistem MODULAR untuk lower 6. kira batch kami tahun ayam ni lah yang terakhir akan ambek STPM. what's MODULAR?! (ayat skema betul) sistem modular form 6 nie guna semester. ada 3 semester semua nya. pelajar perlu buat assignment untuk mendapatkan markah. penilaian dibuat sendiri oleh guru. sama jugak ada exam di setiap sem. alaa,macam kat universiti tu lah. plus,form 6 nie setaraf diploma. lagi singkat …

STUDENTS SEKARANG BOLEH KAYA TANPA KERJA

"jangan kawin awal.kalaw nak kawen cari lah laki yang kaya kaya especially untuk girls. kalaw boifren awak kata sanggup renang lautan api semasa korang bercinta. suruh dia renang sorang sorang. orang kata kebahagiaan tak boleh dibeli dengan duit. kalaw merempat kat tepi jalan dengan dia yang takda apa apa. engko bahagia ?!"petang korangggg ! dialog di atas dipetik daripada pesanan cikgu bahasa malaysia kitorang masa form 3. aku masehhh ingat lagik sampai sekarang. rindu sensangat dengan korang. tak kesah lah korang nak rindu ngan aku atau tak (-.-") aku sentiasa sedar siapa aku nie. aisehhhmenn. huhuhu. aku selalu je mengeluh jadik students sekolah. tak reti nak bersyukur. ada ada je perkara nak di jadikan isu kat sekolah. "STPM nie susah lah" "nape tahun kitorang tak gunakan sistem modulla" mintak itu mintak ini tak abes abes. sedangkan jadik seorang student nie aje boleh cepat jadik kaya. yerrr ! aku kaya aku kaya ! muehehehehe. mengeletar kalau se…