Skip to main content

2 IN 1 PACKAGE : NAK UCAP HAPPY CHINESSE NEW YEAR & NAK BUAT....


 
Photobucket
morningsss ! esok tahun baru cina right ? dengan kesempatan ini aku nak ucapkan HAPPY CHINESSE NEW YEAR kepada saudara aku (yang berkahwin dengan orang cina),cikgu cikgu,kawan kawan,orang yang aku kenal or tak kenal dan senang ceta semua orang cina di seluruh Malaysia & seluruh dunia (^___^)
tak salahkan kalaw aku ucap macam nie ?! (sambil blink blink kan mata) kalaw dekat nak je ku pegi rumah anti aku sambut tahun baru cina nie. well walaupun tak dijemput. gerenti banyak benda nak dimakan. erkkk ! and part yang tak sabar sabar aku nak sebutkan kat sini ANGPOW. tak yah suka suki nak pegi benbanyak rumah celebrate CNY. cukup 3 sampai 4 buah rumah je dah dapat lebih 50 hengget angpow. biasalah kan,dorang kaum nie memang banyak -teetttt- (tak boleh sebut,kang korang ingat aku mata duitan) ekonomi kita,dorang yang pegang. nanti nanti nak tackle sorang lah dalam kaum nie. muehehehehe. HAPPY CHINESSE NEW YEAR. GONG XI FA CHAI. ANGPOW LAI LAI.

tunggu dulu. belum abes lagi. cuba tengok title tu.. 2 in 1 package. sebenar nye kan. aku nak promo beberapa helai baju. harga berpatutan. eerrr,masih sempat lagikk kan bagi sesape yang belum shopping CNY (ayat nak ambek ati). boleh usha usha kat bawah nie. seriusly,tak guraw.

bagi cik pinky yang suka pink gituuuu ! boleh usha usha baju nih. RM 25 only. murah woii. elastik. kain selesa engkoo nak pakai. permanent vest. cun for awek yang memang ladiess. simple back view.

 
FRONT VIEW

BACK VIEW

baju nie sesuai for santai santai & for hang out pun boleh gak. black in colour only. pakai bintang bintang nie,nampak muda sikit. haha (^____^) fit & elastik bahagian bawah. white singlet included. RM27 only. murahkan. engkoo top up 30 hengget dapat.

FRONT VIEW

BACK VIEW

nak order takkkk ?? boleh antar kan request ke email : meenieytheprincessy@yahoo.com or contact me on facebook. only for serius buyer. selepas dibeli tak boleh dipulangkan balik. kalaw boleh sesape yang kat area sarawak sahaja. takut nanti ada masalah dalam penghantaran. orang sibu sangat di alu alu kan. enough for now. ok berambussss !




Comments

Popular posts from this blog

Pakaian Tradisional Lelaki Iban Sarawak

Something to be shared. Sebab aku rasa maklumat mengenai kaum Iban di Sarawak, kalau kita Google melambak yang mengarut dari yang tepatnya. Sebagai orang Iban, why not aku kongsi perkara ini. Untuk membantu diri sendiri dan juga orang lain. Aku pun tengah belajar bahasa Iban. Cetek lagi ilmu aku dalam bahasa ibunda sendiri. Btw, aku ambil Bahasa Iban sebagai minor di UPSI. Sebenarnya maklumat tersebut merupakan assigment aku. Kalau ada yang salah sila perbetulkan. Kalau-kalau la ada pihak yang arif bahasa Iban lalu di blog ini . Aku masih lagi belajar, Banyak benda yang aku tak tahu.

Photo taken from Google and Other Blogs :)

Lanjang Ngepan tradisional laki ke dikena ba pala dikumbai kitai lanjang. Bisi sebengkah perengka ba lanjang ke dikumbai ketapu. Ketapu nya digaga ari wi. Wi nya dianyam lalu chura iya nitihka peneka diri empu. Udah wi tembu dianyam sereta dicat, iya digelar kitai ketapu. Bisi mega ketapu dianyam sereta dicat nitihka chura burung kenyalang. Udah ketapu tembu diany…

Semalaman di Perkampungan Orang Asli

Tengah takda benda nak buat, hati aku terpanggil untuk update blog. Cewahhh! Penangan belek folder gambar lama la tu. Pengalaman bermalam di Perkampungan Orang Asli agak menarik bagi aku. Aku suka program yang berbentuk bring me out to other places. Aku jenis yang tidak boleh duduk di tempat yang sama dalam jangka panjang sebab aku cepat muak, stres, sakit kepala. Aku suka tempat yang boleh refresh emosi dan jiwa. Gitu!
Ok, let make it short. Program anjuran Persatuan Bahasa Iban UPSI di Perkampungan Orang Asli Pecah Batu ini berbentuk khidmat masyarakat. Program ini santai dan simple je. Pertama, mendekati penduduk orang Asli. Kedua, pertukaran cara hidup @ budaya. Kami kaum Iban memperkenalkan budaya kami dan begitu juga dengan mereka! Agak seronok sebenarnya kalau susunan program itu betul dan padat.
Program: Program Khidmat Masyarakat di Perkampungan Orang Asli Tempat: Kampung Pecah Batu, Perak Tarikh: 13 Mac - 15 Mac 2015

Program ini bermula 13/3/2015. Tapi beberapa orang antara…

Checklist Barang Penting & Keperluan

Untuk Continue Study !




Hye ! Morning Saturday :)
Bulan August is really tough for me . Banyak kemains benda nak settle . Huru hara kejap kepala hotak aku . Tapi takpa , sekali dalam setahun . kahkahkah . So , here i just wanna make a checklist for my own . Untuk kegunaan diri sendiri je . Aku jenis yang takmo serabut . Kena senaraikan bebetul apa yang penting dan perlu dibuat , dibeli , diuruskan , (dan banyak di lah senang cerita) dahulu . Malas nak menulis di atas kertas . Membazir aje . Kalau taip taip aje , tak perlu nak menebang pokok bagai . Alam sekitar tak musnah . Cuaca pun tak panas sangat . Terbakar kulit ahkak M ko tau . Tetiba pulak aku emo tahap stress .
Barang Penting  (kena settle dulu)

Print out semua borang 
Buat salinan & sahkan semua borang 
Bayar Yuran 
Permohonan PTPTN (dalam proses) 
Medical Check Up 
Upload Gambar Kad Matriks (UPSI) 
Flight Tickets 

Barang Keperluan :

*Pakaian

Baju kurung (9 helai . Mintak mintak cukup)
Baju & seluar sukan
Baju &…