Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2012

WHAT HAPPEN TO HIM ?! I MISS HIM SO MUCH

hup ! yeah update lagikk. baru nak feel feel jadik seorang blogger tegar tapi cuti dah abes pulak. sekolah dah start dah. nie pun curik curik nak online. actually,parents takge lah sangat nak sekat aku online kot. aku yang limit kan diri sendiri online apabila perlu. yeppy,macam biasa online and update setipa hari jumaat sabtu and ahad. aku nie saje jer nak belajo mendisiplinkan diri. ada jugak aty nak deactive kan semua account facebook and blog. nak focus kat STPM jer. bila fikir 4 5 kali,sayang jugak. i cant wait for this 24th februari. oh maiii !! tak sabar nih taw. ada apa dengan februari ?? wu uuuttt ! suprise suprise ! lalalalala ~aku geram bebeno aah dengan my darling my cinta my jantung my nafass neh !! aku pun tak perasan bila dan kapan ya dia tolak aku. korang pasti meletop berapi api kalaw dia buat engkoo macam nie ye dak ? aku takde salah hape hape ngan dia. dia buat cenggini pulak. dahsyat dahsyat. weii,korang taw tak ? nuffnang reject status glitterati aku jadi status b…

HARI YANG SIAL : SUMPAH MENGELETAR MASUK RUMAH KONGSI

[Image]  tadaaa !! i'm back. syabas bete. selamat ber-blogging mish meeniey. hup ! pasti ada yang rasa tenang and bahagia masa aku tak update kan ?! ok,fine. aku akan pergi (nanges meraung raung sambil tarikk rambut adek) tapi tunggulah aku siap mengarang kat sini !!! beberapa hari lepas kawan kita ada invite through facebook celebrate CNY dengan dia. erkkk (>..<") CNY dah lama berlalu,baru sekarang pegi rumah dia ? aku nie kalaw orang tak invite,rasa berat sangat nak pegi walau pun aku dah biasa dengan dia. aku nie kan jenis kawan yang tak tamak. ehh,ye ke ?? muehehehhe. aku banyak kawan chinesse tapi hanya mampu pergi sebuah rumah je. aku kan tak tamak =P lepas pegi rumah dia,kitorang tak terus balik rumah. kitorang melencong cari fasal di pangkalan feri lama. and guest whatttt ???!! kitorang ter-lihat rumah kongsi. weuuwww (kesat peluhh jap) sumpah kitorang cuba masuk. tak caye ?! ok sila tengok bawah. aku cekup kau. kau cekup aku. semua kena cekup. mana satu along n…

FASHION COMPETITION : 6HARI 4MALAM DI PARIS :)

weuww. baru sekarang dapat update. eerrr,sumpah sempritt ngan korang. aku tak pernah online guna mozilla firefox neh. agak lembab sikit rasa nye (>,<") tapi tak pe lah. janji dapat ber-blogging. uhukuhuk. tengah hari tadi,ada chinesse tourist datang tempat kita. tu lah agak busy sikit (macam lah ada orang kesah aku busy ke tak) nie kesah kat sekolah pulak. hari tu,aku lalu tangga bilik kaunseling sekolah. kat situ ada di tampal benbanyak poster. tapi selama nie,tak pernah rasa nye aku nak ambek kesah ngan poster poster kat situ. macam sarang apa tah bercampur bergaul semua poster poster. cuba lah suruh aunty cleaner kemas kemaskan sikit. ok,tanak mengumpat banyak because that's not main purpose aku nak update. tentiba je kan,ari tu aku tertarik menarik engkooo memang tembammm dengan poster yang satu tu.poster fashion art competiton. bertema kan futuristic fashion. futuristic ?! alaaaa...macam yang akak lady gaga kita selalu pakai tu. custom yang berbeza dengan orang lai…

BLOG AKU DALAM LIST BLOG PILIHAN BEN ASHAARI ?

ngaaaa ! hup ! blog aku yang tak semenggah nie jadik blog pilihan bro ben ?! biar betol engkooo ? tipu kot. saja nak acah acah je kot. nak femes lah tuh. erkkk. gosok gosok mata kojap. hentakk hentak kepala jap. ehhh eehhh,betul lahh. tak tipu. blog engkooo dalam list blog pilihan ben ashaari lah cik meeniey. muahahahaha. (^_____________^) terharu jap. rasa nak pitam. rasa gugur jantung nehhh. huhuhu. dahh overrrr. baru perasan tadi aku yang blog ni di senaraikan. malam malam,tak boleh online sebab belajar. tak caye ?! klik SINI kalaw nak bukti. anyway,thankz sesangat kat ben ashaari. macam tak caye pula. ye lah kan. orang baru macam aku,mana ada orang pemes nak masuk. dulu,eykameow...sekarang ben ashaari pula. tak lena tidur malam nanti. tu saje. kita sengaja nak bagi taw yang kita nie tengah happy and mengada ada. ok berambusssss.

SAYA RINDU CIKGU. MANA CIKGU SEKARANG ? CIKGU PINDAH SEBAB SAYA....

ehem ehem. ada orang tak ? or semua orang dah berambus sebab boring tengok muka aku ? alaaa,jangan lah macam tu. i'm begging on you (T_____T) kalaw korang takde,sapa lah lagi yang sudi masuk blog nie. aku belum makan tengah hari lagi. baru je lepas makan durian. pukul 12 makan mee sedaaapp. masih terasa lagi kenyang kat usus usus nih. well sentiasa buat explanation walaupun tak ada orang tanya. tapiiiiii ada aku kesah ?? muehehehehe. korang taw takkk ? selama aku sekolah,aku tak penah ada cikgu favoret. leceh aah nak fikir cikgu mana yang aku suka. kang aku fikir tak boleh yang baek baek. aku nampak semua keburukan dia. tak pandai bergaya lah,mulut kalaw bercakap sentiasa tempias,suka marah marah ape semua. dah satu hal aku tak dapat berkat time exam. lebih baek buat tak taw :) so,entry ni ada kaitan dengan cikgu lah kira nya.masa aku tingkatan dua,perangai aku sewel ala ala budak kurang ajar. nak rock lah kenkonon nye. tapi rock tu tak menjadi. aihhhhhh ? pelajar perempuan pun ma…

2 IN 1 PACKAGE : NAK UCAP HAPPY CHINESSE NEW YEAR & NAK BUAT....

morningsss ! esok tahun baru cina right ? dengan kesempatan ini aku nak ucapkan HAPPY CHINESSE NEW YEAR kepada saudara aku (yang berkahwin dengan orang cina),cikgu cikgu,kawan kawan,orang yang aku kenal or tak kenal dan senang ceta semua orang cina di seluruh Malaysia & seluruh dunia (^___^) tak salahkan kalaw aku ucap macam nie ?! (sambil blink blink kan mata) kalaw dekat nak je ku pegi rumah anti aku sambut tahun baru cina nie. well walaupun tak dijemput. gerenti banyak benda nak dimakan. erkkk ! and part yang tak sabar sabar aku nak sebutkan kat sini ANGPOW. tak yah suka suki nak pegi benbanyak rumah celebrate CNY. cukup 3 sampai 4 buah rumah je dah dapat lebih 50 hengget angpow. biasalah kan,dorang kaum nie memang banyak -teetttt- (tak boleh sebut,kang korang ingat aku mata duitan) ekonomi kita,dorang yang pegang. nanti nanti nak tackle sorang lah dalam kaum nie. muehehehehe. HAPPY CHINESSE NEW YEAR. GONG XI FA CHAI. ANGPOW LAI LAI.
tunggu dulu. belum abes lagi. cuba tengok…

MAAF AWAK. KITA TAK DAPAT SETIA. BREAK PUN BREAK LAH

eheeeeeeeeeee ! maaf maaf maaf. dah tak tahan lagikkk nie. nanges nangess nangessss laju laju. ngaaaaaaa (maaf korang. tulisan hari nie versi panjang panjang sampai "a" pun bapa puloh inchi bederet) awak,sebenar nya kita sayang sangetttt ngan awak. tapi kita tak dapat setia pun. ok,kalaw nak break pun kita redha. sebab kita taw tu salah kita. kita sekadar nak testing testing je ngan orang lain (jatuh pitam. ayat tak boleh blah) if korang perasan lah kan. sekarang blog aku bukan guna NUFFNANG je engkooo ! aku dah tambah satu lagi ads which is ADVERTLETS. sekarang nie sapa sape jer boleh curang awak. muahahaha. aku saje je nak try advertlets nie. bagi aku,semua ads cute cute belaka. kalaw boleh semua ads aku nak simpan kat blog biar blog berat tak dapat bukak. wuwuwuw !! lagi pun,nuffnang aku ada masalah. harap harap kalaw aku tambah advertlets nie tak bertambah pulak masalah nuffnang aku. erkk ! itu saja kita nak bagitaw korang. ok berambusss. 

49 DAYS : NANGIS SAMPAI MATA BENGKAK

*stresss* hup ! pagi awesome readers followers !! (-.-) sengaja gak awal bangun sebab nak update blog takut line slow pulak nanti (dasar tamak line) kehkehkeh. tak sangka pulak aku nie sorang budak perempuan yang agak eerr... kuat...eeerrr... nanges (baru perasan beberapa minggu yang lepas) sikit sikit jer nak nanges. orang guraw kena psycho pun nak nangess. sengsara mak aku lahirkan aku kalaw macam nie.
Pixca from pak cik GOOGLE
dah tengok cerita nie dak ?! cerita last year. aku jer yang ketinggalan zaman ~ baru jer abes tengok nie semalam. mungkin aku kuat nanges terpengaruh dengan cerita ini. ow ow ow ! cerita korea yang pertama buat mata aku bengkak. every episode akan nangess laju laju. weh korang,bayangkan kalaw korang punya lah banyak kawan. tapi takde sorang pun yang ikhlas and tulus sayangkan korang tyme korang susah. from this story,sekarang aku tahu betapa susahnya nak tunjuk kan ketulusan and keikhlasan. ketulusan and keikhlasan nie tak dapat ditunjukan dengan memberi dui…

BAUCAR BUKU 1MALAYSIA : BARU DAPAT TADIK !!

today,i'm feelin haaapppyy !! yeah,walaupun ada beberapa perkara yang menyakitkan and membencikan hati ter-berlaku kat sekolah tapi tapi tapi aku buat tak tau and pekak kan telinga je. cara mudah untuk hidup bahagia. ngeh ngeh ngeh. sekolah kitorang baru je dapat BB1M 200 tu tadik. agak lambat sikit kan ?! (-.-") tak kisah lah lambat ke tak. janji dapat ye dakk ? terus ada taklimat dengan pengetua and penolong kanan form 6. pengetua kata tak boleh tukar cash,tak boleh tukar owner. semua nye tak boleh. jadik apa yang boleh ?? (>,<")
tak taw lagik nak beli buku apa ngan baucar tu sebab buku buku aku dah complete. hurm,beli novel je koottt ! or entahhh lah (^_____^v)



Segmen : Mr. E'raz Fadli - Tingkatkan Follower dan Traffik -

morningsss ! semalam aku usha usha orang lain punya blog. usha punya usha,aku jumpa satu segmen nih. bagi aku,segmen nie agak penting untuk newbie macam aku. so,aku fikir nak join (^______^)

hup ! hup ! kalaw nak join segmen nie,klik kat SINI
so,i decided nak tag :
AQTYNO_88
MRS. VAMPIRES
MISS FUSSY
ok done tagging.
tarikh tutup : 17 January 2012
cepatan buruan korang join !! kalaw tak rugi.








PICTURES GILA @ NEW YEAR CELEBRATION. BYE BYE 2011.

HYE YOU ALL


ini bukan wordless wednesday !! harap dipahamkan. tiada apa apa yang dapat aku katakan di entry kali ini. anda harus mengalami nya sendiri. muahahahaha.



band boy yang tak berapa nak bandboy
drum boy. aku tak minat engkoo ! aku minat travis baker. ngeh ngeh ngeh (^^v)

raja sehari (-..-") haha.




baru sekarang dapat update. masih sempat lagi kalaw aku nak ucap Happy New Year ngan kaw orang kan kan kan ?! (*_________~)