Skip to main content

PEPSI COLA SEVEN UP ADA HIV ? BETUL OR TAK NEH ?!




HYE YOU ALL



petanggg korang ! aku baru jer abis minum petang. aku minum air soya jagung and makan durian (macamlah korang kesah sangett aku minum and makan apa). sebenarnya tadik aku nak hapdet belog. tapi tak dapat pulakk sebab line berusband nie lembap sensangetttt macam siput VIVA (-_____-") sekarang pun line dia macam keparatt sangett. benci mak aii. sengal. sebenarnye,aku tiap tiap ary buka belog. aku bukak sebab nak menghias dia. dok depan latop berjam jam sampai mata kuyu semata mata nak buat belog nie cantekk lagi. lepas tu,mata sakit cepat cepat carik eyemo (~,~) simbah mata ngan eyemo ! eheeee. oh ya,hari ni aku terima satu mesej. kawan aku yang send.


(FW) : untuk beberapa hari akan datang,jangan mengambil mana mana minuman dari mana mana product dari syarikat seperti pepsi,tropican juice,slice,seven up,coke & etc kerana ada pekerja dari syarikat itu telah menambah darah nya yang tercemar dengan HIV. Tengok NTV7. tolong sebarkan kepada orang yang anda sayangi


korang gerenti dah dapat mesej ni dulu dulu kala kan ? ku jer yang ketinggalan zaman :( tapi tak pelah janji dah tahu hal nie. caye atau tak ? aku susah sikit nak caye. ehehehe. sebab aku nie jenis yang agak nak kedekut kredit sengsara sikit rasa nye nak forward benda benda nie kat semua orang. satu mesej se-sen oiii...banyak tu ! hahaha. kalaw betul hal ni,bersedia jer lah kita erkk. aku tak kesahh sangett. sebab bukan aku sorang je yang minum tu. kaw,kaw dan kaw jugak minum tu kan. korang sekian sekian minum tu. kalaw kena pun tak sorang jer...semua manusia kat dunia ni. aku rasa tu hanya propaganda jer. ye la kan,minuman coke pepsi tu antara yang femes dari dulu lagi. ada pihak yang cuba sabotaj supaya minuman nie tak laku (>.<") abess tu,kalaw kita nak organise party nak minum apa ? air oren campur ye ? vodka ? wiski ? *ayat aku nie tak boleh blah lansung. nak sangat lah ye,tengok kitorang remaja remaja mabuk minum minuman keras. ;') ok bubye for now !!




*betul ke tak kita kena jaga jaga. sediakan sampan sebelum banjir*



Comments

Popular posts from this blog

Pakaian Tradisional Lelaki Iban Sarawak

Something to be shared. Sebab aku rasa maklumat mengenai kaum Iban di Sarawak, kalau kita Google melambak yang mengarut dari yang tepatnya. Sebagai orang Iban, why not aku kongsi perkara ini. Untuk membantu diri sendiri dan juga orang lain. Aku pun tengah belajar bahasa Iban. Cetek lagi ilmu aku dalam bahasa ibunda sendiri. Btw, aku ambil Bahasa Iban sebagai minor di UPSI. Sebenarnya maklumat tersebut merupakan assigment aku. Kalau ada yang salah sila perbetulkan. Kalau-kalau la ada pihak yang arif bahasa Iban lalu di blog ini . Aku masih lagi belajar, Banyak benda yang aku tak tahu.

Photo taken from Google and Other Blogs :)

Lanjang Ngepan tradisional laki ke dikena ba pala dikumbai kitai lanjang. Bisi sebengkah perengka ba lanjang ke dikumbai ketapu. Ketapu nya digaga ari wi. Wi nya dianyam lalu chura iya nitihka peneka diri empu. Udah wi tembu dianyam sereta dicat, iya digelar kitai ketapu. Bisi mega ketapu dianyam sereta dicat nitihka chura burung kenyalang. Udah ketapu tembu diany…

Semalaman di Perkampungan Orang Asli

Tengah takda benda nak buat, hati aku terpanggil untuk update blog. Cewahhh! Penangan belek folder gambar lama la tu. Pengalaman bermalam di Perkampungan Orang Asli agak menarik bagi aku. Aku suka program yang berbentuk bring me out to other places. Aku jenis yang tidak boleh duduk di tempat yang sama dalam jangka panjang sebab aku cepat muak, stres, sakit kepala. Aku suka tempat yang boleh refresh emosi dan jiwa. Gitu!
Ok, let make it short. Program anjuran Persatuan Bahasa Iban UPSI di Perkampungan Orang Asli Pecah Batu ini berbentuk khidmat masyarakat. Program ini santai dan simple je. Pertama, mendekati penduduk orang Asli. Kedua, pertukaran cara hidup @ budaya. Kami kaum Iban memperkenalkan budaya kami dan begitu juga dengan mereka! Agak seronok sebenarnya kalau susunan program itu betul dan padat.
Program: Program Khidmat Masyarakat di Perkampungan Orang Asli Tempat: Kampung Pecah Batu, Perak Tarikh: 13 Mac - 15 Mac 2015

Program ini bermula 13/3/2015. Tapi beberapa orang antara…

Checklist Barang Penting & Keperluan

Untuk Continue Study !




Hye ! Morning Saturday :)
Bulan August is really tough for me . Banyak kemains benda nak settle . Huru hara kejap kepala hotak aku . Tapi takpa , sekali dalam setahun . kahkahkah . So , here i just wanna make a checklist for my own . Untuk kegunaan diri sendiri je . Aku jenis yang takmo serabut . Kena senaraikan bebetul apa yang penting dan perlu dibuat , dibeli , diuruskan , (dan banyak di lah senang cerita) dahulu . Malas nak menulis di atas kertas . Membazir aje . Kalau taip taip aje , tak perlu nak menebang pokok bagai . Alam sekitar tak musnah . Cuaca pun tak panas sangat . Terbakar kulit ahkak M ko tau . Tetiba pulak aku emo tahap stress .
Barang Penting  (kena settle dulu)

Print out semua borang 
Buat salinan & sahkan semua borang 
Bayar Yuran 
Permohonan PTPTN (dalam proses) 
Medical Check Up 
Upload Gambar Kad Matriks (UPSI) 
Flight Tickets 

Barang Keperluan :

*Pakaian

Baju kurung (9 helai . Mintak mintak cukup)
Baju & seluar sukan
Baju &…