Skip to main content

LAMARAN DITOLAK. AKU MINTAK MAAF :'(




"sorry. i terpaksa menolak lamaran u"

"kenape ? i tak paham lah dengan u nie"

"susah i nak jelaskan"

"alasan. or u tak sayang i lagi ! "

"sampai aty u kata macam tu kat i"

"heh ! u yang sampai aty tolak i"

"but i punya alasan kuat fasal tu"

"i dah muak ! tak kesah lagi dengan u. lantakkk lah u"

"ok. fine ! kita dah tada apa apa lagi sekarang. it's over"

cerita dongeng telah tamat. sila jangan percaya dialog di atas. (^_______________^)V


HYE YOU ALL


sape rasa dia kahwin cuti nie ? sila angkat bahu. kuikuikui. dah musim cuti nie semua orang plan nak kahwin. aku tanya lah fasal benda tu. tada salah kannn. kepada yang akan berkahwin tu aku ucapkan semoga bahagia ke anak cucu cicit wit dan yang sewaktu dengannya. bagi korang yang dah kahwin tu,nak pi honeymoon kat mana ? cerrr sibuk cerrr sibuk betul ! tak tenteram jiwa aku kalau tak meng-hapdet belog. sesak nafas kalaw tak menjenguk belog nie. belog ni dah macam diary aku plak. aku nak curhat curhat kat belog nie. muahahaha. nak mencurhatkan perasaan ku yang tak menentu. gahgahgahgah =P gilaaa VIVA betul. sengsara mak aii. ok,hari nie tada nye aku nak men-jiwang karat ! aku bukan jenis yang maen ayat ayat jiwang power.

.......................

layan gambar dulu boleh dak ?


muka yang kecewa

puas aku memerah otak nak hapdet fasal ape. finally,i got it olsss. *winkkkk ~ aku nie jenis manusia yang miskin kerajinan. so,malas nak check aku punya email. saluw nye gitu lah ye. bukan hape,aku pikir macam nie sape lah yang nak cari aku through email. bukan kahwin dengan orang puteh pun dok jauh seberang selat melaka sampai nak contact aku tak guna phone. aku sebut kahwin kahwin nih sebab tema entry kali nih kahwin ! eerrr (>,<)" plus,aku lama sengsara dah tak online. tentiba jer hari tu aku dapat online,terus cepat cepat pi periksa email. tup punya tup...nuffnang hantar lamaran kat aku =)




aku printscreen 2 gambar kat atas from my email. dapat tengok & baca ke ? kalaw tak dapat korang bolehh kasih zoom itu pix. haha ;)


tapi aku tolak lamaran nuffnang. ngeeeee (Y______________Y) nanges sampai air mata sebaldi sampai jadi bisu pengsan berputar putar pun tada guna nye. nuffnang dah tak caye lagikkk dengan aku !! fuhh *sabar sabar. bukan aku sengaja berlaku sedemikian ! aku nie sememang nye tak layak lansunggg nak jadi seorang xpax angel :"( cerrrr over betul. aku dah lama tak online. jadik tawaran tu dah expired bila aku buka email aritu. kecewa tu memang menyerlah bertingkat tingkat aah. menyesal pun tada guna nye. thankz aah nuffnang sebab bagi aku peluang tu. dah tada rezeki nak buat macam mana. kalaw lah aku ada bukak email selalu,dah jadi milik aku dah benda alah kat bawah tu.


BLACKBERRY TORCH 9860

fuyohhhh !! gilaaa betul BB nie. rugi aku terlepas peluang. nanges nanges (Y_____________Y) geramm betul aku tengok benda nie. sighhhh ! terkinja kinja aku mintak kat bapakk aku pun belum tentu dapat lagi taw. sekarang nie aku hanya terbeliak mata haje. hanya bole cium & hidu bau benda nie dari jauh je. (>,<)" nuffnang...nuffnanggggg bagi aku kesempatan sekali lagi yerrr. aku janji takan penah ku sia sia kan lagi. aku berani sumpah sempritt ngan kaw. kecewa aku !! jangan lupa taw bagi peluang kat aku ye nuffnang. aku tunggu you. miahahahaha. seriusly. takat nie jek ek... nak layan feel feel kecewa aku semula.


*kalaw korang kahwin jangan lupak erkk kasih kat jemputan kat aku*

Comments

Popular posts from this blog

Pakaian Tradisional Lelaki Iban Sarawak

Something to be shared. Sebab aku rasa maklumat mengenai kaum Iban di Sarawak, kalau kita Google melambak yang mengarut dari yang tepatnya. Sebagai orang Iban, why not aku kongsi perkara ini. Untuk membantu diri sendiri dan juga orang lain. Aku pun tengah belajar bahasa Iban. Cetek lagi ilmu aku dalam bahasa ibunda sendiri. Btw, aku ambil Bahasa Iban sebagai minor di UPSI. Sebenarnya maklumat tersebut merupakan assigment aku. Kalau ada yang salah sila perbetulkan. Kalau-kalau la ada pihak yang arif bahasa Iban lalu di blog ini . Aku masih lagi belajar, Banyak benda yang aku tak tahu.

Photo taken from Google and Other Blogs :)

Lanjang Ngepan tradisional laki ke dikena ba pala dikumbai kitai lanjang. Bisi sebengkah perengka ba lanjang ke dikumbai ketapu. Ketapu nya digaga ari wi. Wi nya dianyam lalu chura iya nitihka peneka diri empu. Udah wi tembu dianyam sereta dicat, iya digelar kitai ketapu. Bisi mega ketapu dianyam sereta dicat nitihka chura burung kenyalang. Udah ketapu tembu diany…

Semalaman di Perkampungan Orang Asli

Tengah takda benda nak buat, hati aku terpanggil untuk update blog. Cewahhh! Penangan belek folder gambar lama la tu. Pengalaman bermalam di Perkampungan Orang Asli agak menarik bagi aku. Aku suka program yang berbentuk bring me out to other places. Aku jenis yang tidak boleh duduk di tempat yang sama dalam jangka panjang sebab aku cepat muak, stres, sakit kepala. Aku suka tempat yang boleh refresh emosi dan jiwa. Gitu!
Ok, let make it short. Program anjuran Persatuan Bahasa Iban UPSI di Perkampungan Orang Asli Pecah Batu ini berbentuk khidmat masyarakat. Program ini santai dan simple je. Pertama, mendekati penduduk orang Asli. Kedua, pertukaran cara hidup @ budaya. Kami kaum Iban memperkenalkan budaya kami dan begitu juga dengan mereka! Agak seronok sebenarnya kalau susunan program itu betul dan padat.
Program: Program Khidmat Masyarakat di Perkampungan Orang Asli Tempat: Kampung Pecah Batu, Perak Tarikh: 13 Mac - 15 Mac 2015

Program ini bermula 13/3/2015. Tapi beberapa orang antara…

Checklist Barang Penting & Keperluan

Untuk Continue Study !




Hye ! Morning Saturday :)
Bulan August is really tough for me . Banyak kemains benda nak settle . Huru hara kejap kepala hotak aku . Tapi takpa , sekali dalam setahun . kahkahkah . So , here i just wanna make a checklist for my own . Untuk kegunaan diri sendiri je . Aku jenis yang takmo serabut . Kena senaraikan bebetul apa yang penting dan perlu dibuat , dibeli , diuruskan , (dan banyak di lah senang cerita) dahulu . Malas nak menulis di atas kertas . Membazir aje . Kalau taip taip aje , tak perlu nak menebang pokok bagai . Alam sekitar tak musnah . Cuaca pun tak panas sangat . Terbakar kulit ahkak M ko tau . Tetiba pulak aku emo tahap stress .
Barang Penting  (kena settle dulu)

Print out semua borang 
Buat salinan & sahkan semua borang 
Bayar Yuran 
Permohonan PTPTN (dalam proses) 
Medical Check Up 
Upload Gambar Kad Matriks (UPSI) 
Flight Tickets 

Barang Keperluan :

*Pakaian

Baju kurung (9 helai . Mintak mintak cukup)
Baju & seluar sukan
Baju &…