Skip to main content

KORANG RASA TAK APA YANG AKU RASA ? AKU RASA......



HYE YOU ALL



jungle bell jingle bell jingle all the way lalalalala ~ eksaited neh nak kismes. hehe. kismes taun nih sama jugak macam tahun yang lalu lalu. tak da kunjung mengunjung-tak da buat biskut ke ape-tak da sambut sebenar nye (-,-") tapi aku sendirik pun tak taw kenape aku rasa sangettt eksaited !! ehem ehemmm. tak bole ceta.. kang tak suprise pulakk. ada lahh tu. kalaw ada masa kitaaa cetaa kat korang eyh. uhuk uhuk. btw,guysss...aku nak ucap kismes kat korang sekian sekian. nanti takut tak sempat nak ucap. kang korang marah aku. jadi satu hal pulakk majuk minta eskerim. kehkehkeh. 

rasa macam nak tunjuk sesuatu pulak (^__________________^)

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
 * 

aku suka budak neh. cute kannnn ? hahaha. ok choww !

kejadah nye ! aku rasa macam aku tengah mengatal dengan pokok krismas tu lah (>,<") macam penah je tengok foto nie. tapi tak ingat pulak. geliiii ~

you all,kiteee nak wish (hujung bulan perkara biasa kalaw golongan hawa nak mengediksss ~ tak pa) kismes neh ! kiteee jugak nak mintak present lah. muahahaha. cerrr sengsara aku macam nie. ok k, seriusly.

MERRY CHRISTMAS KEPADA YANG BERAGAMA CHRISTIAN DI SELURUH SARAWAK SELURUH SABAH SELURUH SEMENANJUNG MALAYSIA SELURUH DUNIA ! HAVE A BLAST CHRISTMAS ! MAY GOD BLESS YOU ALL. JESUS IS OUR SAVIOUR. PRAISE TO THE LORD. AMEN.

kepada yang tak celebrate kismes,tak pe...boleh join sekali me-meriah-kan suasana ok. jangan nak ber-isu bagai. jangan nak "aku agama aku-engkaw agama engkaw". no no no way !! we're malaysian. everything must be shared. kita kan IMALAYSIA. chewwahhh (^__________________^"V) aku nak ingat kan satu benda. justtt satu je sebelum aku berambuss ! hahaha. nowadays (tak kira apa apa perayaan) kita sering lupa pada satu tujuan kenape kita celebrate perayaan tersebut. maksud aku,perayaan zaman sekarang lebih mementingkan ke-benda-an,ke-gembira-an,ke-parti-an,ke-shopping-an dan yang sewaktu dengan nya. berbanding dengan menyembah & memuji DIA. renung renung kan lah. we wish you a merry christmas and happy new year


*aku nak pegi gantung 3 stoking kat katil. malam nanti santa nak antar hadiah. bubye*



Comments

Popular posts from this blog

Pakaian Tradisional Lelaki Iban Sarawak

Something to be shared. Sebab aku rasa maklumat mengenai kaum Iban di Sarawak, kalau kita Google melambak yang mengarut dari yang tepatnya. Sebagai orang Iban, why not aku kongsi perkara ini. Untuk membantu diri sendiri dan juga orang lain. Aku pun tengah belajar bahasa Iban. Cetek lagi ilmu aku dalam bahasa ibunda sendiri. Btw, aku ambil Bahasa Iban sebagai minor di UPSI. Sebenarnya maklumat tersebut merupakan assigment aku. Kalau ada yang salah sila perbetulkan. Kalau-kalau la ada pihak yang arif bahasa Iban lalu di blog ini . Aku masih lagi belajar, Banyak benda yang aku tak tahu.

Photo taken from Google and Other Blogs :)

Lanjang Ngepan tradisional laki ke dikena ba pala dikumbai kitai lanjang. Bisi sebengkah perengka ba lanjang ke dikumbai ketapu. Ketapu nya digaga ari wi. Wi nya dianyam lalu chura iya nitihka peneka diri empu. Udah wi tembu dianyam sereta dicat, iya digelar kitai ketapu. Bisi mega ketapu dianyam sereta dicat nitihka chura burung kenyalang. Udah ketapu tembu diany…

Semalaman di Perkampungan Orang Asli

Tengah takda benda nak buat, hati aku terpanggil untuk update blog. Cewahhh! Penangan belek folder gambar lama la tu. Pengalaman bermalam di Perkampungan Orang Asli agak menarik bagi aku. Aku suka program yang berbentuk bring me out to other places. Aku jenis yang tidak boleh duduk di tempat yang sama dalam jangka panjang sebab aku cepat muak, stres, sakit kepala. Aku suka tempat yang boleh refresh emosi dan jiwa. Gitu!
Ok, let make it short. Program anjuran Persatuan Bahasa Iban UPSI di Perkampungan Orang Asli Pecah Batu ini berbentuk khidmat masyarakat. Program ini santai dan simple je. Pertama, mendekati penduduk orang Asli. Kedua, pertukaran cara hidup @ budaya. Kami kaum Iban memperkenalkan budaya kami dan begitu juga dengan mereka! Agak seronok sebenarnya kalau susunan program itu betul dan padat.
Program: Program Khidmat Masyarakat di Perkampungan Orang Asli Tempat: Kampung Pecah Batu, Perak Tarikh: 13 Mac - 15 Mac 2015

Program ini bermula 13/3/2015. Tapi beberapa orang antara…

Luahan Hati Seorang Bohsia

Today is Friday . I'm free . Eh , bukan aku memang selalu free ke ? wakakaka . Ohkay serius sikit . TV show favourite dah nak start dah ni . fokus fokus fokusssss !
iklan ini ditaja oleh Loreal Paris .  Apa kaitan diri ku ini dengan Loreal Paris ? Tetiba (-_-")
Hye you all ! Selamat pagi ! apa khabar ? Anda , bersama saya pengacara pada hari ini Cik Meeniey Vogue The Best !! (lambai tangan) Anda sedang menyaksikan rancangan No Rumours No Glamours ! Nah , ko ada ? Kita akan kupas sedikit tajuk mengenai perjalanan hidup seorang bohsia bersama tiga orang tetamu jemputan iaitu Profesor Kiah , Datin Joyah dan bekas bohsia Cik Munah !
Main main jugak , gedik gedik jugak tapi aku tak sentuh fasal hidup orang lain . ewahhhh ! Isnin minggu depan , aku akan sitting for JPJ test pukul 2 petang . Harap semuanya berjalan dengan lancar . Sebulan dah aku belajar memandu . Dulu , hidup hidup aku ingat belajar drive sampai 3 bulan . Mana ada orang nak ajar engko sampai 3 bulan ? At least lah…