Skip to main content

JOM JOIN " EYKAMEOW 1ST GIVEAWAY ! "



HYE YOU ALL



pagi semua ! ehehe. ok,kita nak cuba nasib neh. aku nak join satu contest. eerrr...sebenarnye,aku ragu ragu nak join. maluw lah sebab aku nie baru jer dalam dunia ber-belog nie. tapi tapelah. owner blog tu sendiri yang kata sape sape jer boleh join. ape lagi,aku joinnn lah. rzeki jangan ditolak ye dak ? nie lah contest yang aku sebut sebutkan tu jom join eykameow first giveaway. kalaw nak taw dengan lebih detail click je kat words yang aku boldkan sebelah tu. and korang boleh gak jenguk entry ini. aku ada ceta sikit fasal eykameow. *maaf eyka erkk kalaw aku tak mintak kebenaran.

first of all,nak ikut sesuatu contest of course lah perlu ikut syarat syarat yang dikenakan oleh penganjur. syarat pertama,kena like dulu fan page blog gadis ini kekwat di facebook. yang kedua,like pula page blogshop 6s-section pun sama kat facebook. korang login je facebook terus tekan search *malas nak kasih link hekhekhek. syarat ke tiga,kena cetakan sikit fasal blog eyka. tak kesahlah korang nak ceta korang suka or tak ngan belog tu. dan last sekali,terpulang kepada random.org tu nak pilih kite.

HOW I FOUND EYKA & HER BLOG

segalanya bermula dari facebook. masa tu aku baru je buka facebook. besalah orang baru,agak kaku sikit nak cari kawan. aku search lah nama sorang budak tu yang ada eka eka ke nama nya. tiba tiba jer kuar nama eykameow. time tu,rambut eyka masih panjang kalaw tak silap aku lah. aku add jer dia. ada satu ari tu,eyka share satu entry dia kat facebook. so,aku klik lah link dia. wahhh ! nie yerr yang orang kata blog tu ? *cakap dalam aty je. nampak sangat jakun kan ! sengsara betul (-,-") kebetulan pulak aku ambek subjek ict kat sekolah. cegu memang galak kan & exposekan kitorang untuk menggunakan apa apa je y berkaitn ict. aku selalu baca blog eyka diam diam. so,eyka...aku nie antara manusia yang suka baca blog kau diam diam. pengakuan ikhlas. haha. (^___________^)V peace yo ! tiap tiap ary,mesti masuk blog eyka. tak penah lupa nak singgah. start from here,aku mula minat nak mempunyai blog sendiri.

KENAPA AKU SUKA BLOG EYKAMEOW

for your information,blog eyka merupakan blog PERTAMA yang aku follow selepas aku ada blog. alasan kenapa aku suka blog eykameow ~ pertama,sebab cute ! hehe. semua orang pasti akan bagi alasan yang sama kan kan kan =) tak tipu ok. memang betul eyka and blog dia cute. semua orang mengakui ke-cute-tan dirimu. haha. *macam ayat bodek je (>.<") kedua,aku nak jawab soalan "GADIS INI KEKWAT ? " actually,eyka nie tak kekwat. aku penah berkomen dengan dia di facebook beberapa kali. mungkin eyka tak ingat or tak perasan kot. kita bukannye retisss pun (Y____________Y) nanges nanges. aku maseh ingat lagik, aku penah komen macam nie : canteklah blog kak eyka. macam mana erk nak buat blog cantekk macam tu ? then,eyka jawab : be yourself dear. *winkkk..now,belog aku pun aku buat sendirik. takan nak suruh orang lain buat kan. wakakaka. aku juga penah inbox eyka kat fb. aku tanya nape dia lama sanget tak update blog ! kejadahh nye aku buat macam tu. tak taw maluw betol. pengsannnn ~~ ketiga,entry entry from eyka juga santai santai. sesuai untuk remaja macam aku. tada yang buat saket mata saket aty saket peparu kalaw kita baca. entry dia pun tak meng-over kalaw ceta pasal encik buibui dia. :') sebab kadang kalaw aku baca blog orang lain,over betoolll ceta fasal boipren. tapi eyka tak. seriusly suka. last sekali,suka tengok eyka and encik buibui yang selalu ter-paksa bergambar ooppss ! cerrr over pulak kata macam tu. jangan marah erkkk...

kak eyka...aku copy and paste header awak erkkk ! haha. suka header nie.



*tak kesah menang ke tak,janji ikhlas. this is my first time join giveaway*



Comments

eykameow said…
hehehe! U r so sweet lah girl ! :')
Touching ok baca....

papepun, goodluck tau!

Pesanan from me :

Berblogging lah dgn hati dan niat yg betul.
Jgn terikut sgt dgn orang..be urself. Nnti minat berblogging tu hilang mcm tu je kalau niat buat blog sbb nak ikut2 orang or papejelah yg xde kaitan dengan minat :) Nak mulakan sesuatu bnde kene ada minat dulu kan?

Btw, cantik ape blog dia!! Eeee mmg lah cantikkan? Budak ICT rupenye..wuwuwuw...
Anyway, salam kenal from me :D
and and thank you so much tau sbb join n luangkan masa buat entry ni. Serius ohhhh! Touching baca! Sobbsss!
Mish Meeniey said…
weuwww ! sys eyka komen sini ?? betul ke ? ~ pengsan. btw,thankz sgt2 sbb nak jugak jenguk blog yg tak seberapa ini. errr... tak taw nak kta apa lagi :') *smilinggggg*

Popular posts from this blog

Pakaian Tradisional Lelaki Iban Sarawak

Something to be shared. Sebab aku rasa maklumat mengenai kaum Iban di Sarawak, kalau kita Google melambak yang mengarut dari yang tepatnya. Sebagai orang Iban, why not aku kongsi perkara ini. Untuk membantu diri sendiri dan juga orang lain. Aku pun tengah belajar bahasa Iban. Cetek lagi ilmu aku dalam bahasa ibunda sendiri. Btw, aku ambil Bahasa Iban sebagai minor di UPSI. Sebenarnya maklumat tersebut merupakan assigment aku. Kalau ada yang salah sila perbetulkan. Kalau-kalau la ada pihak yang arif bahasa Iban lalu di blog ini . Aku masih lagi belajar, Banyak benda yang aku tak tahu.

Photo taken from Google and Other Blogs :)

Lanjang Ngepan tradisional laki ke dikena ba pala dikumbai kitai lanjang. Bisi sebengkah perengka ba lanjang ke dikumbai ketapu. Ketapu nya digaga ari wi. Wi nya dianyam lalu chura iya nitihka peneka diri empu. Udah wi tembu dianyam sereta dicat, iya digelar kitai ketapu. Bisi mega ketapu dianyam sereta dicat nitihka chura burung kenyalang. Udah ketapu tembu diany…

Semalaman di Perkampungan Orang Asli

Tengah takda benda nak buat, hati aku terpanggil untuk update blog. Cewahhh! Penangan belek folder gambar lama la tu. Pengalaman bermalam di Perkampungan Orang Asli agak menarik bagi aku. Aku suka program yang berbentuk bring me out to other places. Aku jenis yang tidak boleh duduk di tempat yang sama dalam jangka panjang sebab aku cepat muak, stres, sakit kepala. Aku suka tempat yang boleh refresh emosi dan jiwa. Gitu!
Ok, let make it short. Program anjuran Persatuan Bahasa Iban UPSI di Perkampungan Orang Asli Pecah Batu ini berbentuk khidmat masyarakat. Program ini santai dan simple je. Pertama, mendekati penduduk orang Asli. Kedua, pertukaran cara hidup @ budaya. Kami kaum Iban memperkenalkan budaya kami dan begitu juga dengan mereka! Agak seronok sebenarnya kalau susunan program itu betul dan padat.
Program: Program Khidmat Masyarakat di Perkampungan Orang Asli Tempat: Kampung Pecah Batu, Perak Tarikh: 13 Mac - 15 Mac 2015

Program ini bermula 13/3/2015. Tapi beberapa orang antara…

Checklist Barang Penting & Keperluan

Untuk Continue Study !




Hye ! Morning Saturday :)
Bulan August is really tough for me . Banyak kemains benda nak settle . Huru hara kejap kepala hotak aku . Tapi takpa , sekali dalam setahun . kahkahkah . So , here i just wanna make a checklist for my own . Untuk kegunaan diri sendiri je . Aku jenis yang takmo serabut . Kena senaraikan bebetul apa yang penting dan perlu dibuat , dibeli , diuruskan , (dan banyak di lah senang cerita) dahulu . Malas nak menulis di atas kertas . Membazir aje . Kalau taip taip aje , tak perlu nak menebang pokok bagai . Alam sekitar tak musnah . Cuaca pun tak panas sangat . Terbakar kulit ahkak M ko tau . Tetiba pulak aku emo tahap stress .
Barang Penting  (kena settle dulu)

Print out semua borang 
Buat salinan & sahkan semua borang 
Bayar Yuran 
Permohonan PTPTN (dalam proses) 
Medical Check Up 
Upload Gambar Kad Matriks (UPSI) 
Flight Tickets 

Barang Keperluan :

*Pakaian

Baju kurung (9 helai . Mintak mintak cukup)
Baju & seluar sukan
Baju &…