Skip to main content

BREAKFAST YANG GILA HARI INI !! :D



HYE YOU ALL



eyh eyh ! nape aku sesat ceta fasal brekfast time tengahari buta nie. gila VIVA betul punya orang. hahaha. kita sengaja nak menunjuk nunjuk apa kita makan for brekfast pagi tadik (-,-"). coitt coiitt tada lah. kita nak update belog nie supaya tak kosong tu aje. kahkahkah. alasan betolll sedangkan pagi tadi dah update fasal giveaway yang kita join kat belog eyka tu. pasti korang kata aku mengada ngada tiap tiap saat pesen nak update blog je. tapi tak hape lah ye. ada aku kesah ! kau hado ? tak hado jadik diam. mekasehh. wakakaka. (*___________*) korang sekian sekian cerr teka cerr teka aku brekfast tadik makan apa. aku dah post kat facebook tadik. hikhikhik. aku makan murtabak maggi yang sodaaappp & paw ayam . wuwuwu ~ sengsara betolll aku nie memelihara lemak. tapi tak apelah. start sekolah nanti,mula lah berat badan turun sebab kita jalan kaki. (Y____________Y)


murtabak maggi kari ♥ made in kitchentakberasap.com by chef gebu :)

last kita makan murtabak time puasa ari tu. *aku pun boleh puasa kha ? alantakk lah. kan banyak gerai or pasar ramadan time tu. orang islam yang puasa,aku yang terkejar sana sini beli makanan. kita kan 1MALAYSIA. everything will be shared. *cakep orang putih tentiba. tak gitu erkk ? aritu ada satu entry cik epal cakap fasal yuna. pastu tentiba je kat ujung entry ada kuar benda alah nie. dahlah murtabak dia tu boleh ye buat senyum lebarrr ! gila VIVA betoll (>,<") *jap lap air liur meleleh. mula lah aku mengidam terasa nak merasa murtabak maggi nie. sedappp oii. tak caye mehh try lah. kaseh lantak sama tea o panas. :)" syiokk abes. nak resepi ? korang boleh mintak aku ajarkan. kuikuikui. nanti aku update kat belog. *weuuww !

ok nexttttt

pau ayam. nie bukan kita yang buat. ini juz paw tunjuk jer.

pagi tadi kazen ada turun pi pasar tulah pesan pau nie. aku nie memang jenis yang tersangett sengsara suka makan pau. tapi kan,banyak mana aku makan pau nie tetap gak aku tak puas. aku rindu nak makan pau versi mak aku ! ok chow. (T___________T) uwaaa. mom,kangen sama lu ini deh. fuhh. penat menangess. sebab masehh lagik kenyang makan murtabak,aku tak larat lagik nak makan pau nie sampai abes. *ingat jangan membazir. xbaek taw. so,aku sedekahkan pau nie kat anak anak yatim seberang rumah. eyh,tade ! aku gurau je lah tu pun nak pecaye, hikhikhik. aku bahagi pau nie 2. satu untuk aku,satu untuk atok aku. ngaaaaa (>.<)V elok dak macam tu.


*malam nanti kita tengok gerhana bulan yep. jangan lupa taw. see u there*




Comments

Popular posts from this blog

Pakaian Tradisional Lelaki Iban Sarawak

Something to be shared. Sebab aku rasa maklumat mengenai kaum Iban di Sarawak, kalau kita Google melambak yang mengarut dari yang tepatnya. Sebagai orang Iban, why not aku kongsi perkara ini. Untuk membantu diri sendiri dan juga orang lain. Aku pun tengah belajar bahasa Iban. Cetek lagi ilmu aku dalam bahasa ibunda sendiri. Btw, aku ambil Bahasa Iban sebagai minor di UPSI. Sebenarnya maklumat tersebut merupakan assigment aku. Kalau ada yang salah sila perbetulkan. Kalau-kalau la ada pihak yang arif bahasa Iban lalu di blog ini . Aku masih lagi belajar, Banyak benda yang aku tak tahu.

Photo taken from Google and Other Blogs :)

Lanjang Ngepan tradisional laki ke dikena ba pala dikumbai kitai lanjang. Bisi sebengkah perengka ba lanjang ke dikumbai ketapu. Ketapu nya digaga ari wi. Wi nya dianyam lalu chura iya nitihka peneka diri empu. Udah wi tembu dianyam sereta dicat, iya digelar kitai ketapu. Bisi mega ketapu dianyam sereta dicat nitihka chura burung kenyalang. Udah ketapu tembu diany…

Semalaman di Perkampungan Orang Asli

Tengah takda benda nak buat, hati aku terpanggil untuk update blog. Cewahhh! Penangan belek folder gambar lama la tu. Pengalaman bermalam di Perkampungan Orang Asli agak menarik bagi aku. Aku suka program yang berbentuk bring me out to other places. Aku jenis yang tidak boleh duduk di tempat yang sama dalam jangka panjang sebab aku cepat muak, stres, sakit kepala. Aku suka tempat yang boleh refresh emosi dan jiwa. Gitu!
Ok, let make it short. Program anjuran Persatuan Bahasa Iban UPSI di Perkampungan Orang Asli Pecah Batu ini berbentuk khidmat masyarakat. Program ini santai dan simple je. Pertama, mendekati penduduk orang Asli. Kedua, pertukaran cara hidup @ budaya. Kami kaum Iban memperkenalkan budaya kami dan begitu juga dengan mereka! Agak seronok sebenarnya kalau susunan program itu betul dan padat.
Program: Program Khidmat Masyarakat di Perkampungan Orang Asli Tempat: Kampung Pecah Batu, Perak Tarikh: 13 Mac - 15 Mac 2015

Program ini bermula 13/3/2015. Tapi beberapa orang antara…

Checklist Barang Penting & Keperluan

Untuk Continue Study !




Hye ! Morning Saturday :)
Bulan August is really tough for me . Banyak kemains benda nak settle . Huru hara kejap kepala hotak aku . Tapi takpa , sekali dalam setahun . kahkahkah . So , here i just wanna make a checklist for my own . Untuk kegunaan diri sendiri je . Aku jenis yang takmo serabut . Kena senaraikan bebetul apa yang penting dan perlu dibuat , dibeli , diuruskan , (dan banyak di lah senang cerita) dahulu . Malas nak menulis di atas kertas . Membazir aje . Kalau taip taip aje , tak perlu nak menebang pokok bagai . Alam sekitar tak musnah . Cuaca pun tak panas sangat . Terbakar kulit ahkak M ko tau . Tetiba pulak aku emo tahap stress .
Barang Penting  (kena settle dulu)

Print out semua borang 
Buat salinan & sahkan semua borang 
Bayar Yuran 
Permohonan PTPTN (dalam proses) 
Medical Check Up 
Upload Gambar Kad Matriks (UPSI) 
Flight Tickets 

Barang Keperluan :

*Pakaian

Baju kurung (9 helai . Mintak mintak cukup)
Baju & seluar sukan
Baju &…